Добавка към нафтата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330d

Re: Добавка към нафтата

Мнение от achobre » 07 Фев 2011, 20:06

а някой може ли да каже нали има някви добавки специално за по малко пушене на колата
някои марки и кои са по-добри и някакви впечатления дали има ефект

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 07 Фев 2011, 22:30

аз слагам когато докопам трасформаторно масло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 07 Фев 2011, 23:45

Колеги, да не забравяме че честото използване на добавки (тези за прочистване най-вече) е излишно, даже непрепоръчително ... както и чистенето на дебитомера през няколко месеца .. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 02'
Мечтае да кара: e90 m3
Детайли за колата: Сива и лоша

Мнение от P.Markovski » 15 Фев 2011, 18:56

Аз се бях засилил към Castrol-a обаче след първото слагане усетих че като е загряла колата и стои на едно място си мени оборотите през няколко минути и после пак се връщат нормалните. Със сигурност не съм предозирвал. Някой друг забелязал ли е същия ефект :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 15 Фев 2011, 20:57

The Edge написа:Колеги, да не забравяме че честото използване на добавки (тези за прочистване най-вече) е излишно, даже непрепоръчително ... както и чистенето на дебитомера през няколко месеца .. ;)

За кое вреди честото им използване? :paranoid: Аз иначе все вземам от тия за 6-7лв.за 60-70л.гориво които не са маркови обаче поне на Локито осетих голяма разлика,а на тия ефтините почти не усещам разлика!
А да попитам от Лики Молито тая опаковка от 500мл.мисля да си взема от нея и както пише на упътването директно да го вкарам в помпата(то пише при проблем,а аз нямам)искам профилактично ако има помия някъде дали ще е проблем?
ИзображениеИзображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Фев 2011, 21:07

Как така директно в помпата? Искаш да натопиш маркуча от помпата направо във флакона ли? Не прави такава дивотия освен ако не си мазохист и ти се дават много пари за ремонт...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 15 Фев 2011, 22:12

Zagy написа:Как така директно в помпата? Искаш да натопиш маркуча от помпата направо във флакона ли? Не прави такава дивотия освен ако не си мазохист и ти се дават много пари за ремонт...

Не колега имам предвид след горивния филтър маркуча и колата се оставяла да работи на различни обороти докато изгълта цялата добавка както го пише на упътването на флакона!То при проблем се прави,а аз такъв нямам ама аз ей така прифилактично за изчистване.Така поне добавката действа директно!
ИзображениеИзображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 15 Фев 2011, 22:16

Ами не съм сигурен, че ще е много полезно... На твое място бих сипал цялата добавка на наполовина по-малко гориво и така бих направил профилактиката. Не си бъзикай помпата, ако работи добре :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 17 Фев 2011, 13:54

shark1986 написа:
Zagy написа:Как така директно в помпата? Искаш да натопиш маркуча от помпата направо във флакона ли? Не прави такава дивотия освен ако не си мазохист и ти се дават много пари за ремонт...

Не колега имам предвид след горивния филтър маркуча и колата се оставяла да работи на различни обороти докато изгълта цялата добавка както го пише на упътването на флакона!То при проблем се прави,а аз такъв нямам ама аз ей така прифилактично за изчистване.Така поне добавката действа директно!

Колега как да ти кажа .. Когато си напълно здрав, пиеш ли антибиотици е така, за профилактика ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от ivpetgo » 22 Фев 2011, 11:29

Прави са колегите, не си прави експерименти, че после много боли :banghead: слагай си нормалното количество или малко повече в резервоара и си гледай рахатлъка!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 23 Фев 2011, 17:28

ivpetgo написа:Прави са колегите, не си прави експерименти, че после много боли :banghead: слагай си нормалното количество или малко повече в резервоара и си гледай рахатлъка!!!!

Наистина по добре да си карам така със добавка в резервоара,а понякога може и тази по голямата Лики Моли 500мл. за 75л.гориво!Иначе от по малката на Лики Моли 250мл пак за 75л.съм слагал и много съм доволен от нея! :yes:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 24 Фев 2011, 23:21

Аз карам с влакова нафта на 1,6 лв. до капачката на резервоара, до кме :yes: . Най-сериозната добавка на семейния бюджет. :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 25 Фев 2011, 1:34

lyu_records написа:Аз карам с влакова нафта на 1,6 лв. до капачката на резервоара, до кме :yes: . Най-сериозната добавка на семейния бюджет. :driving:

:mhihi: За бюджета си е сериозна добавка спор няма,ма за дюза/и там незнам,как е..

П.П.Колеги я кажете сега,какво препоръчвате да сложа,като за 1ви път в Е39ката,да видим дали,ще усетя няква разлика-тази на Castrol TDA кафявата(видях я продават в Ауто +)или тая Лики Моли ? :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 25 Фев 2011, 5:01

Castrol TDA като за 1 път че и занапред :yes: само не прекалявай с дозировката!

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 25 Фев 2011, 9:41

И от Лики-Моли ще останеш доволен - аз сипвам такава.

ПредишнаСледваща

Назад към E46