проблем можеби с:аварийни мигачи,аларма или акумулатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

проблем можеби с:аварийни мигачи,аларма или акумулатор

Мнение от spens_82 » 13 Фев 2011, 18:38

здравейте колеги,направо към проблема:днеска тръгвайки от село за към вкъщи(варна)аварийните(мигачите) започнаха сами да мигат :shock: .спрях колата,излязох да проверя дали някоя втарата,багажник,капака на двигатела или капака на резервоара за отворени но всичко си беше затворено :confused: .отворих кутията с бушоните там релето се чува че чатка(работи си),отворих под волана да видя дали бушона на алармата е здал багажа но и той е добре-даже го смених с нов.тръгнах да карам пак се включват аварийните :( .да спомена че акумулатора ми е на 5годинки нямам проблем с него досега,пали си както трябва,алармата ми и тя е 5годишна-майстора който я постави я свърза така че като се отвори врата когато двигатела е запален да се включват аварийките-един вид нещо като екстра.предо време колеги аварийките пак така се включваха сами, оказа се че имам изгоряла крушка на един от мигачите и изгорял бушон на алармата-смених тогава крушката и бушона и всичко се оправи,но сега всичко е здраво и пак се включват аварийките :( .според мен можеби аларамата е здала багажа и смятам утре да отида да я сменям,колеги дайте съвети и мнения какво да правя-дали да сменям алармата или някаде другаде е аварията.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: проблем можеби с:аварийни мигачи,аларма или акумулатор

Мнение от shengi » 13 Фев 2011, 20:20

Бутоните на вратите или снопа кабели в багажника.И мойта аларма е така с аварийните.Като се отвори врата и се включват.А някое от бутончетата предно ляво или предно дясно като здаде багажа и почва да се лигави.Както и да се заключва от 2-рия път колата.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от spens_82 » 13 Фев 2011, 21:10

колега за кои бутотончета става въпрос,щот нали има на две места:едното е до пантата на самата врата едно колкото филтър на цигара,а другото е на самата брава на врата дето се затваря-предполагам става въпрос за това второто на бравата което :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 13 Фев 2011, 23:37

viewtopic.php?f=8&t=182110
Тук има всичко описано.
Проблема е в в механизма които е на самата колонка.Там кадето има едно малко палче което се натиска на вътре.Виж дали са изядени.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от spens_82 » 14 Фев 2011, 16:03

реших проблема с аварийките-нова аларма :mhihi: проблема бил че дето съм държал постоянно изключени плафоните в колата,те давали някакъв сигнал към алармата,а аз имах допълнително сложени плафони долу в краката и алрмата се побърквала.замери онези копченца на купето те си бачкаха :) .с една дума колеги оправих си проблема,благодаря ви за съветите,може да се заключва темата :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Мнение от joro_bmwm3 » 16 Фев 2011, 23:06

алармата правила мизерии браво успех
живота е гаден,но аз сам по гаден

Назад към E36