Шум като на аванс, можеби дюзи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Шум като на аванс, можеби дюзи

Мнение от peho » 11 Фев 2011, 22:52

Колата е 320д, 150к.с. от доста време при ускоряване от към дюзите се чува шум като на аванс при бензинови двигатели, в същото време колата ускорява добре. Ходих на диагностика в няколко различни сервиза и на всякъде на компютъра излиза, че дюзите работят много добре. Моля за съвет някой имал ли е подобен проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Шум като на аванс, можеби дюзи

Мнение от S7 » 11 Фев 2011, 23:03

Те команрейлите не работят ли по принцип по шумно :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от peho » 11 Фев 2011, 23:08

този шум се появи от няколко месеца, преди това го нямаше

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 11 Фев 2011, 23:23

Kлапани...? :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от peho » 11 Фев 2011, 23:34

Не са клапани, главата на блока е съвсем скоро почистена основно, сменени всички гарнитури и гумички на клапаните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 12 Фев 2011, 17:58

Аз съм със същия двигател. Колата си върви нормално, но и при мен го има този шум от време на време, обикновено като е студена колата. Като загрее по принцип изчезва, но понякога продължава да се чува много слабо. При минусовите температури се чува по-силно, сега последните дни като се постопли почти изчезна. Странното е, че понякога се чува доста ясно, гася колата паля отново и се чува доста по-слабо или изчезва нацяло, после пак гася и паля и пак се чува по-ясно. :roll: :roll: И аз се съмнявам за дюза. :roll: :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от peho » 12 Фев 2011, 20:35

dimodi написа:Аз съм със същия двигател. Колата си върви нормално, но и при мен го има този шум от време на време, обикновено като е студена колата. Като загрее по принцип изчезва, но понякога продължава да се чува много слабо. При минусовите температури се чува по-силно, сега последните дни като се постопли почти изчезна. Странното е, че понякога се чува доста ясно, гася колата паля отново и се чува доста по-слабо или изчезва нацяло, после пак гася и паля и пак се чува по-ясно. :roll: :roll: И аз се съмнявам за дюза. :roll: :roll:

Колега точно така понякога шума е по силен по някога по-слаб, но мен ме притеснява, защото съвсем скоро правих доста сериозен ремонт на двигателя и ме притеснява този шум да не доведе до нещо по- сериозно. Мисля че шума е като от детонации, но по-силни можеби от нормалното за дизела.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 12 Фев 2011, 22:34

peho написа:Колега точно така понякога шума е по силен по някога по-слаб, но мен ме притеснява, защото съвсем скоро правих доста сериозен ремонт на двигателя и ме притеснява този шум да не доведе до нещо по- сериозно. Мисля че шума е като от детонации, но по-силни можеби от нормалното за дизела.

Не знам доколко може да е нещо сериозно, аз карам така вече може би няколко хиляди километра и промяна няма. Ще потърся къде е проблема, просто чакам да мине зимата. :) Предполагам, че е дюза, мисля да направя диагностика на студен двигател, защото тогава се чува по-отчетливо и най-вероятно биха го хванали. :) Има и друго - този шум при мен го има само в движение т.е. когато колата е на скорост, на място като форсирам го няма. Затова другото ми предположение е маховик, който при мен знам, че си е за смяна и ще я направя като се стопли. Работата на двигателя доста се променя при заминал маховик. :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от peho » 13 Фев 2011, 1:21

peho написа:
dimodi написа:Аз съм със същия двигател. Колата си върви нормално, но и при мен го има този шум от време на време, обикновено като е студена колата. Като загрее по принцип изчезва, но понякога продължава да се чува много слабо. При минусовите температури се чува по-силно, сега последните дни като се постопли почти изчезна. Странното е, че понякога се чува доста ясно, гася колата паля отново и се чува доста по-слабо или изчезва нацяло, после пак гася и паля и пак се чува по-ясно. :roll: :roll: И аз се съмнявам за дюза. :roll: :roll:

Точно така и при мен шума го има само при натоварване, при форсирване на празен ход го няма. Твойта с ръчни скорости ли е че имащ маховик за смяна, просто не съм наясно за този маховик и как разбра че ти за смяна. Ако след време случайно разбереш от къде е този шум ще съм благодарен да пишеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Фев 2011, 12:43

дюза/и и калпава нафта
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Назад към E46