:: Случаи на некоректни потребители във форума ::
Модератор: Търговски модератори
- angle_pich
- Потребител
-
Re: :: Случаи на некоректност ::
Mollov написа:Сега ще разберем и ответната страна какво има да каже по въпроса..
Цитирам колегата Mollov, защото именно той ми прати лс и ми каза за така нареченото "недоразумение", за което съм му благодарен, защото получих право на отговор. boris_k, аз говорих с теб по телефона, когато ми обясни какво е станало и ти казах, че трябва да говоря с колега, за да ти кажа, като пояснявам ние сме няколко души, които работим заедно, и исках да попитам дали да вземем катализатор, който е изпратен на друг, който изкупува. След около 5минути ти се обадих и ти казах, че най-вероятно ще мога да го взема на 160лв, като още в първия разговор ти бях казал, че при Е46 318 е малко сконфузен случай, защото катализаторите при този автомобил често се "разминават" и затова и във втория разговор ти казах, че трябва да ми пуснеш опция да го видя и най-вероятно ще го взема. Понеже аз бях много зает този ден изпратих едно от момчетата да вземе пратките, гледал е твоя катализатор, при което е видял, че този катализатор е слаб и не може да се плати толкова. Разговаряли сте с него по телефона това, което ти е казал за дизеловия двигател си е много логично, ако се позаинтересувате ще разберете, че катализаторите са различни и според типа двигател. Но това няма значение, обяснил е, че не може да го вземе на 160лв, а на 140лв просто това е цената, която предлагаме за този катализатор, при което според думите му си се развикал, че ние всички така правим и т.н. затова той ти е затворил. Извинявай, но не разбирам ние как точно сме се държали некоректно, като още вечерта, когато говорихме поясних, че при Е46 318 е малко несигурно и трябва да се види и във втория разговор отново ти казах, че трябва да се види, за да се каже следователно да се даде опция. Отишли са, проверили са, предложили са цена, но си отказал. Няма проблем платило е момчето доставката и катализаторът се връща, но ние по никакъв начин не сме се държали некоректно. Самият катализатор е странен и за да не съм голословен ще покажа: първи катализатор Е46 318- http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10 и втори катализатор Е39 525tds- http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10 на снимките дори се различават повече, защото този на 318-ката е даден малко странно, но мога да ви уверя, че когато ги видите пред себе си няма да можете да ги различите по абсолютно нищо. Единственото, по което се различават е серийния номер на катализатора, но понеже, за да се каже човек трябва да разполага с катализатора пред себе си, казах и на колегата, че трябва да го видя. А като му писах първият път във форума, както правя и с всички първо давам ориентировъчна цена и след това ако човекът е заинтересован, приканвам да се видим, а ако не е от София да ми прати снимка или номер, за да кажа точната цена. Така че не виждам с какво съм бил некоректен, напротив когато ми се обади по телефона и ми разказа дори се почувствах така сякаш ти помагам, защото в крайна сметка това са излишни разходи за куриери. Но искам да стане ясно, че в никакъв случай аз не се опитва да свалям от цени след като са ми изпратили катализатора и каквито и да било такива неща, защото аз не печеля от 1-5-10 или 50 бройки, за да се направи износ на катализатори трябва да се напълни поне един тир, можете да си представите колко броя гърнета са това. Тоест аз печеля от много голямо количество, за да може това да стане съм коректен, точен и любезен с всички, защото най-добрата реклама е добрата работа.
Поздрави на всички!

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
След като има различни видове катализатори на 318i E46, защо в отговора на запитването ми не казваш, няколко вида са, с цена от до, а отговаряш директно :
"Здравей колега за твоя мога да ти дам 160лв. Ако искаш пиши или се обади тел.0896157698 за да се видим и да го взимам а ако не си от София може да го пратиш по еконт като аз поемам разноските по изпращането. Поздрави!"
а изведнъж след като аз повдигам въпроса, стават няколко вида катализаторите?
"Здравей колега за твоя мога да ти дам 160лв. Ако искаш пиши или се обади тел.0896157698 за да се видим и да го взимам а ако не си от София може да го пратиш по еконт като аз поемам разноските по изпращането. Поздрави!"
а изведнъж след като аз повдигам въпроса, стават няколко вида катализаторите?
Последна промяна boris на 11 Фев 2011, 22:39, променена общо 1 път

- angle_pich
- Потребител
-
Защото като ми отговориш на съобщение с ориентировъчна цена от 160лв това значи, че ти не очакваш да му вземеш 250-300лв и има смисъл да говорим въобще. И виждаш ли ти не ми отговаряш и затова аз след това не съм ти пояснявал такива неща, после ми звъниш и започвам да ти ги обяснявам. Имал съм случаи, в които пиша 4-5 реда, за да обясня какъв е случая с дадения катализатор и после колегата ми казва, че той може би в края на годината ще си дойде от чужбина и тогава евентуално ще се свърже с мен. Затова за да не губя време казвам една ориентировъчна цена и ако човекът е заинтересован от тази цена се пояснява всичко останало чрез серийни номера. Не е никак сложно 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Тоя номер с катализаторите ми го врътнаха точно 2 пъти тук съфорумци, съжалявам , че не им помня никовете, ама номерчето явно им е старо, така че да не се правят на ощипани моми.
only rear wheel drive
- boris
- старши ентусиаст
-
Да, не е сложно, а заблуждаващо...
От написаното в личното съобщение няма и намек за това, че цената е ориентировъчна или че ще има вариации на цената...
Разговора по телефона не го коментирам, защото няма как да докажа какво си ми казал, а именно, че да, за катализатор от 318i E46 M43б19 ще ми платиш 160-те лева, но отново не спомена, че може да е от "друг" вид катализатор за 318i E46, а в разговора след това ми казваш, че не бил катализатор от дизелово бмв и затова можеш да ми дадеш 140лв. Къде съм казал или споменал,че е от дизел?
Както и да, целта ми не беше да си спестя 6те лева за обратната пратка, а да покажа начина ви на работа

От написаното в личното съобщение няма и намек за това, че цената е ориентировъчна или че ще има вариации на цената...
Разговора по телефона не го коментирам, защото няма как да докажа какво си ми казал, а именно, че да, за катализатор от 318i E46 M43б19 ще ми платиш 160-те лева, но отново не спомена, че може да е от "друг" вид катализатор за 318i E46, а в разговора след това ми казваш, че не бил катализатор от дизелово бмв и затова можеш да ми дадеш 140лв. Къде съм казал или споменал,че е от дизел?
Както и да, целта ми не беше да си спестя 6те лева за обратната пратка, а да покажа начина ви на работа

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
LiTtLeRoCk написа:От къде знаеш,че не сме обърнали внимание?Аз лично ти изтрих поста!След разменени няколко лични и с двамата се оказа,че случая е недоразумение.Колегата Е_30 е изявил желание да компенсира въпросния колега.След тези два случая,може да приемем,че е практика,но нека видим и колегите,какво ще кажат в тяхна защита.Теб ще те помоля най любезно,когато не си засегнат от някой случай да не звъниш.След моето мнение да пишат,само други потърпевши и засегнати,всяко друго мнение,ще бъде изтривано без предупреждение!
Всъшност от коренспонденцията ми с теб, аз разбрах само и единствено, че съм отсвирен. Найстина, позаинтересува се от случая, попита и другия "колега" какво е станало, но той ти е отговорил само: "Стана недоразумение" - Case Closed.
Обърнах се и към друг модератор, но той дори не си направи труда да ми отговори

Тва с катализаторите са си ситемна работа, както се вижда от тази тема, но хората остават безнаказани. Мене лично си ме цакнаха с 50лв без да ми се обеснява, че на 320-ка 95-та година има 500 вида катализатори, а ми беше казано пращай с наложен платеж и послед отказан.
Да не говорим, че и с Баян същата история - Case Closed
в общи линии от толкова коректни хора във форума, за две пратки съм назад със СТО лева, ма нека са живи и здрави колегите и да си купят по една каса бира и да се почерпят за мен, да продължават да си изкарват хляба с цакане на съфорумници

А желанието на колегата да ме компенсира бе с предложение ми върне пратката за негова сметка като преди това аз бях поел еконта на там - 16лв. Бвях свалял/рязал генерация и слагал резонатор - смятайте още колко пари + тия 16 лв. за еконта в посоко София.)
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
angle_pich написа:Не е никак сложно
Не е сложно, така е... когато обявиш цена, после я спазваш... а не да подлежи на "допълнителни огледи", който не са упоменати, или пък да трябва да се питат един, двама или повече човека кой какво иска да изкупува и дали му харесва... и накрая да ходи друг човек да гледа катализатора и т.н. Платената тема е твоя, ТИ отговаряш за "ситуациите", свързани с нея... не твои колеги, не някой страничен човек.
Имай в предвид, че за момента "мнението ти" не е удовлетворяващо... аз също никъде не видях да пишеш, че има условия по цената на катализатора и че има възможност да дадеш по-малко пари... а от друга страна съм се наслушал достатъчно на подобни "далавери" с първоначално обявена по-висока цена, след което поради независещи от изкупуващият причини (то не е "ама тоя катализатор е износен", то не е "ама тоя катализатор не е тоя, дето трябва да е" и т.н.) цената се понижава...
- NikM
- Потребител
-
- Кара: BMW M3 E36 3.2EVO
- Детайли за колата: coupe
boris_k написа:Здравейте колеги, искам да представя един много пресен случай и да предупредя останалите колеги за начина на работа на двама от колегите ни в форума, с платени обяви.
Първия е NikM занимаващ се с изкупуване на катализатори, пращам му лично съобщение с текст:
"Здрасти колега, цена за катализатор от 318i Е46 М43б19 99г. ще ми дадеш ли?"
При което получавам отговор: 200лв, след което се разбираме да му го изпратя.
Катализатора пристига в еконт вчера, и следва обаждане от колегата, че за този катализатор той не можел да ми даде повече от 140лв, аз го питам защо, а той отговаря, че това не бил катализатор от Е36, а аз започвам да обяснявам,че аз така или иначе не съм пращал катализатор от Е36, както и си личи от личното съобщение. Ок може и да се е объркал колегата, но интересното в случая е, че пратката беше с преглед, а в момента и след обаждането пратката реално не беше отваряна, това ми говори, че или си има познати в еконт, или просто политиката му е такава (идва пратка и почва пазарене).
И така първия случай ни води към втория.Както е нормално, всички който продаваме катализатори изпращаме съобщения до всички който изкупуват катализатори, и така стигаме до 2рата оферта от колегата angle_pich с оферта от 160лв.
Съобщението за запитването ми беше абсолютно копие на изписаното по-горе, отговора е 160лв.
След като разбрах,че с първата ми оферта няма да стане номера, се обаждам на втората, представям случая какъв е на колегата angle_pich, и че катализатора е в централния офис на еконт в София,и го питам дали офертата му важи все още, и дали би искал да го вземе от там, на цената която той самия ми е казал преди това, като пак уточнявам каква е колата, след кратък размисъл от негова страна и разговор с "колегата му", ми се обажда и потвърждава,че е готов да плати катализатора.
И така преди малко ми се обажда и той, с отговор че не можел да ми даде и той повече от 140лв(сума доста еднаква и удобна с тази на първия колега), при въпроса ми защо, и да не би да е износен катализатора, ми отговаря, че катализатора бил ок, но не бил от дизелово БМВ, което вече ме постави в шах и мат.
Добре колеги, няма проблем, ще си го прибера катализатора, не ми е чак такъв голям проблем и в Пловдив изкупуват катализатори, но това което правите умишлено или не си е срамно. Партийки ли сте, незнам, обичайна практика ли е това нещо, също незнам, ако има потърпевши и други нека споделят...
kolegaa
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
NikM написа:boris_k написа:Здравейте колеги, искам да представя един много пресен случай и да предупредя останалите колеги за начина на работа на двама от колегите ни в форума, с платени обяви.
Първия е NikM занимаващ се с изкупуване на катализатори, пращам му лично съобщение с текст:
"Здрасти колега, цена за катализатор от 318i Е46 М43б19 99г. ще ми дадеш ли?"
При което получавам отговор: 200лв, след което се разбираме да му го изпратя.
Катализатора пристига в еконт вчера, и следва обаждане от колегата, че за този катализатор той не можел да ми даде повече от 140лв, аз го питам защо, а той отговаря, че това не бил катализатор от Е36, а аз започвам да обяснявам,че аз така или иначе не съм пращал катализатор от Е36, както и си личи от личното съобщение. Ок може и да се е объркал колегата, но интересното в случая е, че пратката беше с преглед, а в момента и след обаждането пратката реално не беше отваряна, това ми говори, че или си има познати в еконт, или просто политиката му е такава (идва пратка и почва пазарене).
И така първия случай ни води към втория.Както е нормално, всички който продаваме катализатори изпращаме съобщения до всички който изкупуват катализатори, и така стигаме до 2рата оферта от колегата angle_pich с оферта от 160лв.
Съобщението за запитването ми беше абсолютно копие на изписаното по-горе, отговора е 160лв.
След като разбрах,че с първата ми оферта няма да стане номера, се обаждам на втората, представям случая какъв е на колегата angle_pich, и че катализатора е в централния офис на еконт в София,и го питам дали офертата му важи все още, и дали би искал да го вземе от там, на цената която той самия ми е казал преди това, като пак уточнявам каква е колата, след кратък размисъл от негова страна и разговор с "колегата му", ми се обажда и потвърждава,че е готов да плати катализатора.
И така преди малко ми се обажда и той, с отговор че не можел да ми даде и той повече от 140лв(сума доста еднаква и удобна с тази на първия колега), при въпроса ми защо, и да не би да е износен катализатора, ми отговаря, че катализатора бил ок, но не бил от дизелово БМВ, което вече ме постави в шах и мат.
Добре колеги, няма проблем, ще си го прибера катализатора, не ми е чак такъв голям проблем и в Пловдив изкупуват катализатори, но това което правите умишлено или не си е срамно. Партийки ли сте, незнам, обичайна практика ли е това нещо, също незнам, ако има потърпевши и други нека споделят...
kolegaa
Колега,пиши на кирилица!
- boris
- старши ентусиаст
-
Да време беше и ти да се появиш, но ако имаш нещо да кажеш го напиши тук, а не на лични:
"zdravei kolega ne6to ne si me razbral kazah ti 4e 6te ti varna katalizatora za moq smetka no tova ne si go napisam nesam se pazaril s teb prosto ti kazah da si go vzeme6 iskam da mi se izvini6 za tezi gluposti koite pi6e6"
С цялата си наглост искаш да ти се извиня, за какво, че пиша глупости? Кое от написаното от мен не е вярно или е глупост?
На въпрос от мен:
"Здрасти колега, цена за катализатор от 318i Е46 М43б19 99г. ще ми дадеш ли?
"
Ти отговаряш : "200лв" аз те питам за адрес ти го даваш, аз ти го изпращам.
На следващия ден получавам обаждане от теб, в което ми заявяваш, че катализатора не е от Е36...?
Да не е, аз не съм казал че е. От запитването ми си личи. След което заявяваш, че явно грешката е твоя, но за този катализатор можеш да ми дадеш 140 ли 150лв ли, не помня точно каква сума ми заяви, аз ти отговорих, че според първоначалната оферта тази не ме устройва, след което заяви, че грешката е твоя и ще ми поемеш обратните. Добре, ок, но пое ли ги? Не. До следобеда на същия ден (първоначалното действие се развива сутринта 9:30-10ч. ) дори не беше прегледал пратката, познати ли имаш в еконт, въобще ходи ли до там?
"zdravei kolega ne6to ne si me razbral kazah ti 4e 6te ti varna katalizatora za moq smetka no tova ne si go napisam nesam se pazaril s teb prosto ti kazah da si go vzeme6 iskam da mi se izvini6 za tezi gluposti koite pi6e6"
С цялата си наглост искаш да ти се извиня, за какво, че пиша глупости? Кое от написаното от мен не е вярно или е глупост?
На въпрос от мен:
"Здрасти колега, цена за катализатор от 318i Е46 М43б19 99г. ще ми дадеш ли?

Ти отговаряш : "200лв" аз те питам за адрес ти го даваш, аз ти го изпращам.
На следващия ден получавам обаждане от теб, в което ми заявяваш, че катализатора не е от Е36...?
Да не е, аз не съм казал че е. От запитването ми си личи. След което заявяваш, че явно грешката е твоя, но за този катализатор можеш да ми дадеш 140 ли 150лв ли, не помня точно каква сума ми заяви, аз ти отговорих, че според първоначалната оферта тази не ме устройва, след което заяви, че грешката е твоя и ще ми поемеш обратните. Добре, ок, но пое ли ги? Не. До следобеда на същия ден (първоначалното действие се развива сутринта 9:30-10ч. ) дори не беше прегледал пратката, познати ли имаш в еконт, въобще ходи ли до там?

- EnimEn
- ентусиаст
-
По моя случей няма развитие. Обяснението бе НЕДОРАЗУМЕНИЕ. Така ще е и по твоя. Не се ядосвай, няма смисъл. Точка! Пишем си мнения в темата, но от "закона" никой не обръща внимание. Дано поне колегите прочетат тук, за да знаят, че няма да вземат обещаната сума, тя ще е с 50лв. надолу.
Обаче, при мен сагата се развива с индивид с ник Е_30 (или нещо от рода);)
Обаче, при мен сагата се развива с индивид с ник Е_30 (или нещо от рода);)
Последна промяна EnimEn на 12 Фев 2011, 2:23, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
Що мислиш, че ще стане така? Понякога не го разбирам как си ги решавате тия неща... обаче когато нещо се свърши, всеки си гледа настрани и си вика "тия па тоя път направиха нещо..."... неблагодарна история... 

- EnimEn
- ентусиаст
-
@Mollov, аз си мисля така, защото моят случай конкретно е от преди сумати време! Ако не се бе повторило или angel_lalov не беше повдигнал въпроса отново какво възмездие да очаквам? На това ли се вика неблагодарна работа?!
Евала за темата, евала, че ходите подир такива индивиди, но именно в тази ситуация какво стана? Минаха от случая с баян (с малко б) 8-9 месеца, а с катализорите 3 месеца (не ми се връща в темата назад, за да вида точно колко...)
Имате ми уважението заради това, което правите, но уважавайте и вие мненията на обикновения юзър.
Евала за темата, евала, че ходите подир такива индивиди, но именно в тази ситуация какво стана? Минаха от случая с баян (с малко б) 8-9 месеца, а с катализорите 3 месеца (не ми се връща в темата назад, за да вида точно колко...)
Имате ми уважението заради това, което правите, но уважавайте и вие мненията на обикновения юзър.
- Mollov
- Мародератор
-
БАЯН го чакам да си види ЛС-а...
Иначе относно случаите с катализаторите - от тук насетне, обявената цена ще трябва да се спазва, иначе BAN... независимо дали "изкупващият" има още 1, 2 или 5 месеца платена тема...
Иначе относно случаите с катализаторите - от тук насетне, обявената цена ще трябва да се спазва, иначе BAN... независимо дали "изкупващият" има още 1, 2 или 5 месеца платена тема...
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Здравейте колеги.Пиша тук заради ''колегата'' veliki1.
Бях пуснал обява за продажба на 4 18ки (гуми), като той искаше да вземе 2 от тях, ето тези http://djkita.snimka.bg/tuning/gumi.500179 .В обявата, които я е видял бях писал ясно, че тези стават за закърпването на положението, и че грайфера им е около 3мм.За другите 2 които не ги иска съм писал, че стават само за търкане и т.н.Бях пуснал ясни снимки на гумите, на които ще забележите от снимките се виждат забележките по тях.Разбрахме се да му ги дам на 60лв и така.В петък специално запалих колата и отидох в Еконт Офис, който ми е на 30км път за да му ги пратя въпросните гуми. пратих му ги, и в събота сутринта ми звънят от Еконт-Варна, че ''колегата'' искал да види гумите преди да ги плати, аз си казах ОК няма проблем всичко по тях е така както е и на снимките.Да но след 15мин пак ми звънят и ми казват, че ги е отказал и платил доставката в едната посока.Аз му се обаждам и го питам каква е причината, а той заявява че имали фрапиращи забележки отстрани и не ставали за нищо.
Аз му казах, че за 60лв незнам какви 2 18ки е очаквал и тия забележки се виждат и на снимките.Той обаче не бил ги видял снимките....... ееее добре аз сега защо да се набутвам с 20лв за другата половина от доставката с още 60км път в двете посоки (стават 120км за цялата работа по пращането и взимането обратно-за това няма той вина просто го казвам) заради някой си там, който не гледа снимките на продаваната стока.Аз тези снимки за това съм ги сложил, а не само заради правилата на форума.Помолих го да си поеме цялата доставка, защото аз в случая нямам никаква вина, че той не е гледал какво взима, отговори ми че щял да ходи с него познат който разбирал от гуми да ги види.Вчера го питам какво стана и дали е поел другата половина от доставката и той ми отговаря ''Ходих, но не стават'' и това е вече не ми отговаря на съобщенията.Просто не стават така тези работи..... ако не бяха ясни забележките от снимките или големината на грайфера е бил проблема - ОК, но както ще видите забележките ясно се виждат (забележките са отстрани на ''ъгъла'' на гумата , защото понякога е закачал калника на колата на която са карани преди,според мен точно на това място тези драскотини не повреждат до такава степен гумата и си стават за каране, но всеки си има преценка за нещата, просто на снимките се виждаше всичко).Мисля, че за цената са си повече от добре.
Това е засега от мен, старах се максимално добре да обясня случая
Бях пуснал обява за продажба на 4 18ки (гуми), като той искаше да вземе 2 от тях, ето тези http://djkita.snimka.bg/tuning/gumi.500179 .В обявата, които я е видял бях писал ясно, че тези стават за закърпването на положението, и че грайфера им е около 3мм.За другите 2 които не ги иска съм писал, че стават само за търкане и т.н.Бях пуснал ясни снимки на гумите, на които ще забележите от снимките се виждат забележките по тях.Разбрахме се да му ги дам на 60лв и така.В петък специално запалих колата и отидох в Еконт Офис, който ми е на 30км път за да му ги пратя въпросните гуми. пратих му ги, и в събота сутринта ми звънят от Еконт-Варна, че ''колегата'' искал да види гумите преди да ги плати, аз си казах ОК няма проблем всичко по тях е така както е и на снимките.Да но след 15мин пак ми звънят и ми казват, че ги е отказал и платил доставката в едната посока.Аз му се обаждам и го питам каква е причината, а той заявява че имали фрапиращи забележки отстрани и не ставали за нищо.
Аз му казах, че за 60лв незнам какви 2 18ки е очаквал и тия забележки се виждат и на снимките.Той обаче не бил ги видял снимките....... ееее добре аз сега защо да се набутвам с 20лв за другата половина от доставката с още 60км път в двете посоки (стават 120км за цялата работа по пращането и взимането обратно-за това няма той вина просто го казвам) заради някой си там, който не гледа снимките на продаваната стока.Аз тези снимки за това съм ги сложил, а не само заради правилата на форума.Помолих го да си поеме цялата доставка, защото аз в случая нямам никаква вина, че той не е гледал какво взима, отговори ми че щял да ходи с него познат който разбирал от гуми да ги види.Вчера го питам какво стана и дали е поел другата половина от доставката и той ми отговаря ''Ходих, но не стават'' и това е вече не ми отговаря на съобщенията.Просто не стават така тези работи..... ако не бяха ясни забележките от снимките или големината на грайфера е бил проблема - ОК, но както ще видите забележките ясно се виждат (забележките са отстрани на ''ъгъла'' на гумата , защото понякога е закачал калника на колата на която са карани преди,според мен точно на това място тези драскотини не повреждат до такава степен гумата и си стават за каране, но всеки си има преценка за нещата, просто на снимките се виждаше всичко).Мисля, че за цената са си повече от добре.
Това е засега от мен, старах се максимално добре да обясня случая

Назад към Авточасти и аксесоари