Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
Абе стига бе... всеки в ТОП20 на Олимпията тренира така, както е добре за него... т.е. вече е наясно... но тия, с подобни мускулатури и "жокери"... при тях дори с 1 тренировка седмично се постига много... ма няма кво да ги коментираме...
.. рядко може да се случи така, че тренировъчната схема на някой да ти пасне точно... еле па на някой от ТОП билдерите в световен мащаб...
.. рядко може да се случи така, че тренировъчната схема на някой да ти пасне точно... еле па на някой от ТОП билдерите в световен мащаб...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
latrel написа:Относно дали съм в грешка, май ти си този който е в огромна грешка с коментари от сорта: ако искаш по-големи ръце, не ги тренирай или само 1-2 асистиращи упражнения. Най-голямата глупост която съм чел!
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303/P0
Предполагам kriso85 имаше предвид тренировки от този тип. Аз не виждам много упражнения за ръце

Супер-клек програмата на Рандъл Стросен
Клек: 1x20
Лег: 2-3x10
Гребане: 2-3x10

кво искате повече, програмата е само и единствено за покачване на килограми и е с 3 основни упражнения....клек, лег и тяга....
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
оставам без коментар само като видя заглавието на темата 'Системи за тегло от миналото', тази програма е като да си тренираш вкъщи.
тук къде видя ръце ??
вижте аз не си налагам мнението просто давам съвет на колегата, ако искате правете само лицеви опори и набирания на мен ми е все едно, ама това да кажеш не тренирай ръцете те пак ще растат .....
TNT написа:
Предполагам kriso85 имаше предвид тренировки от този тип. Аз не виждам много упражнения за ръцеОсобено в тази:
Супер-клек програмата на Рандъл Стросен
Клек: 1x20
Лег: 2-3x10
Гребане: 2-3x10
тук къде видя ръце ??
вижте аз не си налагам мнението просто давам съвет на колегата, ако искате правете само лицеви опори и набирания на мен ми е все едно, ама това да кажеш не тренирай ръцете те пак ще растат .....
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Да , системата "клек в 20 повторение" е доста добра и се е доказала в годините, дори и преди добавките.
В статията си е описано, не искам да копирам нещо , което не съм превеждал защото е некоректно.
Също пример на мойте думи е програмта 5Х5 - тя е силова, но както знаем сила без размер рядко се качва.
Но и двете са тежки системи (не се заблуждавайте по броя серии и повторение) и ефект има като се спазват точно - примерно за клека е много важно да се качват по 2.5 кг. всяка тренировка и в един момент 20 повторения със сериозна тежест стават ... доста хард.
Не искам да навлизам в излишни спорове, кой какво и как.
Дори и в класическия спилт гърди/бицепс, гръб/трицепс, рамо/крака може да се варира и да се търси оптималното за ръцете.
Намали ги и пробвай един месец, ако не стане сменяй , търси по-хард упражнения (21 както казах) и т.н.
Иначе примерите с културистите не са на място, щото както казахте храната им е храна, добавките добавки , а и не бият само по една игла седмично
В статията си е описано, не искам да копирам нещо , което не съм превеждал защото е некоректно.
Също пример на мойте думи е програмта 5Х5 - тя е силова, но както знаем сила без размер рядко се качва.
Но и двете са тежки системи (не се заблуждавайте по броя серии и повторение) и ефект има като се спазват точно - примерно за клека е много важно да се качват по 2.5 кг. всяка тренировка и в един момент 20 повторения със сериозна тежест стават ... доста хард.
Не искам да навлизам в излишни спорове, кой какво и как.
Дори и в класическия спилт гърди/бицепс, гръб/трицепс, рамо/крака може да се варира и да се търси оптималното за ръцете.
Намали ги и пробвай един месец, ако не стане сменяй , търси по-хард упражнения (21 както казах) и т.н.
Иначе примерите с културистите не са на място, щото както казахте храната им е храна, добавките добавки , а и не бият само по една игла седмично

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Колеги, доколкото прочетох никой не пита колегата с ръцете в застой ditko 1 каква му е храната
Иначе колега пробвай всякакви системи докато потръгнат- аз например в момента правя трицепса с гърди и бицепса с гръб и се чувствам доста добре 
-може също да сложиш б ицепс и трицепс в отделен ден
-може да правиш бицепса с гърди, а трицепса с гръб ( но при този вариант трябва да раздалечиш тези 2 трен, защото ако правиш гърди бицепс и на следващия ден гръб трицепс, по мое мнение ако не си на химия ще претренираш на 100%, а тогава както знаем за растеж не може да става дума..
Освен това наистина наблегни на храната- аз в момента съм си на класическо хранене за основен период- старая се да ми се събират 5гр въглехидрат на кг собствено тегло дневно и 2гр протеин...
Дано съм бил полезен с нещо

-може също да сложиш б ицепс и трицепс в отделен ден
-може да правиш бицепса с гърди, а трицепса с гръб ( но при този вариант трябва да раздалечиш тези 2 трен, защото ако правиш гърди бицепс и на следващия ден гръб трицепс, по мое мнение ако не си на химия ще претренираш на 100%, а тогава както знаем за растеж не може да става дума..
Освен това наистина наблегни на храната- аз в момента съм си на класическо хранене за основен период- старая се да ми се събират 5гр въглехидрат на кг собствено тегло дневно и 2гр протеин...
Дано съм бил полезен с нещо
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
По принцип добра идея при застой е да се опитат други упражнения или промяна в изпълнението (но не и чийтинг)... мускулите трябва да се стресират и изненадват, ако искате растеж...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
като се отвори дума за храната... я кажете една билдерска закуска, за която не е необходимо да отделиш 1 час приготвяне.
варени яйца се сещам, прясно мляко ?
варени яйца се сещам, прясно мляко ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Относно разбиване на застой особено на ръце - суперсерии, 100% ще го разбие застоя 
Относно бърза закуска - овесени ядки с кисело мляко и лъжица мед.

Относно бърза закуска - овесени ядки с кисело мляко и лъжица мед.
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Колега както е ясно на всички в тази тема, не във целия форум нали
Растете докато почивате т.е. колкото са важни тренировките, 2 пъти по-важно е възстановяването. Ок не е казано да взимате добавки или химия, но в такъв случай тренирайте по-малко, не гледайте кой какви серии, какви упр. прави, правевете според вашето тяло. Не може колега да не взимаш добавки и да правиш 3-4 упражнения, е няма как да растеж и супер серии да правиш как ще растеж.
В нашия живот трябва да имате и впредвид какво работите, физ. работа има ли, колко спите, пиете ли алкохол?
Колегата Красимир е казал доста добра закуска. Аз примерно от вечерта бъркам мюсли с мляко и сутринта е готово.

Растете докато почивате т.е. колкото са важни тренировките, 2 пъти по-важно е възстановяването. Ок не е казано да взимате добавки или химия, но в такъв случай тренирайте по-малко, не гледайте кой какви серии, какви упр. прави, правевете според вашето тяло. Не може колега да не взимаш добавки и да правиш 3-4 упражнения, е няма как да растеж и супер серии да правиш как ще растеж.
В нашия живот трябва да имате и впредвид какво работите, физ. работа има ли, колко спите, пиете ли алкохол?
Колегата Красимир е казал доста добра закуска. Аз примерно от вечерта бъркам мюсли с мляко и сутринта е готово.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Здравейте колеги,
благодарение на физиотерапия ми отшумя една стара травма и отскоро поднових тренировките. Мисля да си взема друг протеин и да го съчетая с Глутамин и БЦАА. В момента пия Universal Nutrition Ultra Whey Pro.
Протеин: Мисля да взимам ето този протеин като заместител:
ON 100% Whey Gold Standard Protein - който обаче е леко по-калоричен но има и малко повече протеин в една доза. С по-малко холестерол е, а и с повече натрий. http://power-beauty.com/index.php/suple ... ein-3.html
BCAA: Също така бих си взел и БЦАА San BCAA PRO 5000 http://www.silabg.com/bg/6158-SAN-BCAA-Pro-5000.html
L-Glutamine: И да съчетая приема на БЦААто и протеина с ето този л-глутамин Primaforce glutaform (http://www.silabg.com/bg/4799-PRIMAFORCE-GLUTAFORM.html)
Та какво е вашето мнение за тези продукти и тяхното съчетаване.
Не съм убеден че протеина на ON е по-добър от този който пия в момента на Universal ...
благодарение на физиотерапия ми отшумя една стара травма и отскоро поднових тренировките. Мисля да си взема друг протеин и да го съчетая с Глутамин и БЦАА. В момента пия Universal Nutrition Ultra Whey Pro.
Протеин: Мисля да взимам ето този протеин като заместител:
ON 100% Whey Gold Standard Protein - който обаче е леко по-калоричен но има и малко повече протеин в една доза. С по-малко холестерол е, а и с повече натрий. http://power-beauty.com/index.php/suple ... ein-3.html
BCAA: Също така бих си взел и БЦАА San BCAA PRO 5000 http://www.silabg.com/bg/6158-SAN-BCAA-Pro-5000.html
L-Glutamine: И да съчетая приема на БЦААто и протеина с ето този л-глутамин Primaforce glutaform (http://www.silabg.com/bg/4799-PRIMAFORCE-GLUTAFORM.html)
Не съм убеден че протеина на ON е по-добър от този който пия в момента на Universal ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
RSxRacer написа:White 1913 Power написа:При мен става въпрос за хронични болки от има няма 7,8 години.Никога не са били остри(да не мога да мръдна или принудителна поза).Клек и тяга спрях отдавна,но проблема се задълбочи през последната година от работата ми като шофьор(постоянно съм в седнало положение).Има ли и други?
и аз съм така от 8 години... паднах кофти на тренировка и уж всичко беше ок, но с времето се засили болката... от 3 години не смея да натоварвам много... плуването ми се отразява добре като цяло за раздвижване,но скоро мисля да почна и по леки упражнения във фитнеса при Славян пък ще видим кво ще стане...
Пих 3 вида лекарства едновременно,без ефект.Скоро отивам в "Свети Панталеймон"(с препоръка).А ме чака и операция от рецидивираща ингвинална херния,обаче утре правя ръце

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
deyan-enchev написа:...ON 100% Whey Gold Standard Protein...
и мен ме интересува този протеин, по-горе в темата бях попитал

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
deyan-enchev написа:Здравейте колеги,
Колега, по-добре не си давай парите за амино, и особено БЦАА-според огромен брой от последните изследвания, трябва да се пият дози десетократно (г/д е това нали) по-големи от тези изписани на опаковката, за да имат качествен ефект. Може сам да обърнеш внимание какво пише някъде отдолу на етикета под препоръчната доза- " това е при диета на база 2000калории при нормален човек( разбирай неспортуващ)..
Тези пари например може да дадеш за витамини- аз в момента пия мултивитамините за мъже ADAM на фирмата NOW(световноизвестна фирма за витамини и ако се заглеждаш във всяка втора аптека има техни продукти, а те правят всичко- ZMA,Ц и още мн витове витамини), и да ти кажа съм доста доволен, а цената е прилична-65лв струват за 120 хапа, като се пият 2 в тренировъчен и 1 в нетренировъчен ден.
Също едно креатинче би ти свършило в пъти по-добра работа, така че дерзай

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Е не е така човек, особено на аминотата в БЦАА пише че % стойност за дневен прием не е уточнена.
За витамините съм абосолютно съгласен с теб, там пише че дозата е % от дневния прием на 2000калории - тука си правилен отвсякъде.
Нека правим и разлика обаче между витамини и аминокиселини, съвсем различни неща са особено при тренировка и възстановяването от нея.
ПС: Веднъж досега съм пил креатин, беше монохидрат и преди 6-7 години, задържах вода надувах се ... не ме изкефи. Ако ще е стимулант на сила бих си взел трибестан, но ако е някога то ще е след поне 1 година.
За витамините съм абосолютно съгласен с теб, там пише че дозата е % от дневния прием на 2000калории - тука си правилен отвсякъде.
Нека правим и разлика обаче между витамини и аминокиселини, съвсем различни неща са особено при тренировка и възстановяването от нея.
ПС: Веднъж досега съм пил креатин, беше монохидрат и преди 6-7 години, задържах вода надувах се ... не ме изкефи. Ако ще е стимулант на сила бих си взел трибестан, но ако е някога то ще е след поне 1 година.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.