само за М10 Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
само за М10 Е30
Здравейте.От Доста време се канех да направя такава тема понеже от както имам м10б18 3ен стоп си имам и доста работа по този мотор. Оказа се не голкова опростен от към Вакууми,датчици и т.н.. Та от днес си имам небезизвестният проблем с оборотите.Накратко-(паля колата без проблеми,държи 700 оборота,тресе.. след това загрява и държи 1000++ оборота. а сега я правя на 900 и тресе,мени обороти ) Днес започнах да махам 1 по 1 частите свързани с бензиновите пътища и въздушната система. ТПС,СТЕП,Въздушен
бензинова помпа,Поплавак,Гор.Филтар,Въздушен Филтар,Маркучи,дебитомер,Свещи,Кабели,Делко,Капачка,Палец,Вакууми и т.н. Всичко се сваля и се чисти,подменя и от каквото има нужда.Понеже ме човърка от вътре и реших да си играя с винта на Дюзата за студен старт (забравих как се казваше) и от тогава почнаха ядовете но сега съм си вземал нова. В тази тема накратко ще опиша всичко Стъпка по Стъпка как го правя и какво Установявам в тази цялата бъркотия. Утре ще накача и снимки!
Сигурен съм,че има и други който имат сащия или подобен проблем и се чудят от какво. Ще съм много благодарен ако мо съдействате с идей
Ще помоля без спамове от сорта. Иди на майстор не се занимавай.(ако исках да ходя на майстор щях да карам по друга кола.) А модераторите ако мислят,че тази тема е излишна нека я премахнат. 
бензинова помпа,Поплавак,Гор.Филтар,Въздушен Филтар,Маркучи,дебитомер,Свещи,Кабели,Делко,Капачка,Палец,Вакууми и т.н. Всичко се сваля и се чисти,подменя и от каквото има нужда.Понеже ме човърка от вътре и реших да си играя с винта на Дюзата за студен старт (забравих как се казваше) и от тогава почнаха ядовете но сега съм си вземал нова. В тази тема накратко ще опиша всичко Стъпка по Стъпка как го правя и какво Установявам в тази цялата бъркотия. Утре ще накача и снимки!
Сигурен съм,че има и други който имат сащия или подобен проблем и се чудят от какво. Ще съм много благодарен ако мо съдействате с идей

Последна промяна biem_w на 31 Яну 2011, 14:29, променена общо 1 път
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Re: само за М10 Е30
Аз само да попитам къде откри чукче и наковалня под предния си капак 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
biem_w написа:...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/4-doors/Europe/318i-M10/LHD/M/1985/browse/fuel_preparation_system/volume_air_flow_sensor/
Като въртиш винта на това м/у маркучите №20 можеш ли да закрепиш стабилни 800-900 оборота на топла кола? Ако можеш да закрепиш някакви обороти на топла, но на студена падат много, виновен е "СТЕПА" ... Трябва да му се кривне малко пластината вътре

Дроселовата клапа дали затваря напълно?
Положението на ТПС-а "пуснат педал на газта" дали работи? Ако не работи, забрави за стабилен празен ход на бензин! На газ може и да не работи

"Студения" инжектор няма връзка с празния ход

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- agrogrind
- Потребител
-
- Кара: E30, E34
- Мечтае да кара: E30
Здравейте колеги!
Понеже ми "оскубаха" м10-ката ще ви питам за някои параметри на релетата в кутийката за бушоните и още един ел.детайл ,който така и не разбрах какво е ....
На снимката съм показал какво липсва

Понеже ми "оскубаха" м10-ката ще ви питам за някои параметри на релетата в кутийката за бушоните и още един ел.детайл ,който така и не разбрах какво е ....

На снимката съм показал какво липсва

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
здравейте.Айде пак малко да попишем
днес си свалих кутията с дебитомера да почистя нещатата,че незнайно от каде имаше толкова пепел по филтара
а над него чисто като от магазин. Свалих и дебитомера и почистих с една карфица малко тази тънка телчица там (забравих как се казв) понеже беше с много нагар и сега блезна добре . Колата каточели е малко по стрсната или си втълпявам незнам.. 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
5 мнения
• Страница 1 от 1