Мнения за 324d ??

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е30 324d
Мечтае да кара: V12

Мнения за 324d ??

Мнение от J0k3R » 30 Яну 2011, 21:11

Здравейте колеги нов съм в форума,като цяло съм запознат с 30ките но от дизели нищо неразбирам..Искам да си я стегна за ежедневка пък бегачката ще стои в гаража :mrgreen: Въпросната кола ще ходя в други ден да я гледам..На познат е но скоро не съм я виждал..Занемарена почти не карана от 2 години без акумолатор,изгнил преден калник долу до прага и евентуални проблеми в ел инсталацията,явно покрай алтернатора. Като цяло ако са само тези проблеми е я взема,цената е символична 500лв :driving:
Дайте малко насоки какво да гледам освен общото състояние на купето и окачването,тоя мотор създава ли някакви ядове.. ? Мерси предварително :yes:
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Мнения за 324d ??

Мнение от deyan-enchev » 31 Яну 2011, 13:09

Един голям разбирач от е30 навремето като го повозих в чистия ми дизел каза че за нищо не става и не върви изобщо, имай го предвид. Той много разбира от е30 по всички направления и е собственик на един друг форум
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Котлон
Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
Детайли за колата: E38 740i

Мнение от Icooo » 31 Яну 2011, 17:10

Здравей колега.
От доста време си карам дизелчето и засега не ми е правило ядове(само нафтовата помпа протече и трябваше да и се сменят О-пръстенчетата, семеринга и гарнитурата на капака - 14лв комплекта). На мен ми се струва доста добра кола за всекидневка. Приятна за каране.. разхода е повече от приемлив (при мен 6,2), пък и за 500 лева... според мен е повече от добре.
Нещата, които бих те посъветвал да погледнеш са следните:
1. Помпата за течове - ремонтния комплект е евтин, ама хамалогията е много.
2. Разпределителния вал дали е паднал от размер - отвори капачката на маслото и пипни някоя гърбица.
3. Носещите части от купето - отпред бомбетата на амортесиорите,както и отзад.
За момента не се сещам за друго.
Успех с покупката :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от J0k3R » 31 Яну 2011, 19:32

Днеска ходих да я поогледам външно,че ключа утре ще е в момчето.. Доколкото успях да огледам подкалниците и са здрави външно има забележки на преден ляв калник блъскан и китосван отгоре съответно и ръждясало :mrgreen: И заден ляв калник където свършва и се свързва с прага ама там не е страшно лесно ще се оправи.. Вътре е много запазена но не успях да видя на какви км е.. Гумите са изпихнали(дано да успеят да се надуят).
Боята е различна на единият калник явно е блъскана,липсват въздуховодите на предната броня и някой си е пръскал с черен трансперант наред стопове и магачи,30ката е с лупи и троен стоп.Момчето каза че и наред съединителя което най ме плашеше като цяло... Днес като за бързо това успях да установя.. А че и екстри има :Аларма,Централно и CD :shock:
Утре ще видим това нещо след година и половина без да е карано ще запали ли.. Въоражил съм се с много як акумолатор дано да се разтрака тоя дизел :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 31 Яну 2011, 20:41

че за 500 лева си е подарък, може да я вземеш да я покараш пък ако не ти хареса 500лв можеш да си и вземеш винаги
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от J0k3R » 01 Фев 2011, 20:17

Днес я разринахме от снега сложих и големия акумолатор от ладата и ЗАПАЛИ от ПЪРВИЯ ПЪТ! Не пуши синьо и не гори масло,алтернатора работи няма странни шумове от двигателя и работи супер равномерно без даже да се поклаща(въпреки че беше адски студ).
За жалост неможах да я покарам гумите са се отлепили от джантите и неможахме да ги напомпим. Събота ще е по топло и ще и сложа джантите от ладата я покарам.
На 258 000 км е мотора. Бомбетата са изключително запазени за мое голямо учудване на фона на външният и вид..

ИМАМ един въпрос,на арматурното табло има някаква лампа дето светеше и не угасна...
Представлява един кръг и по 3 точки една на друга от двете страни,нещо от сорта на това ->
:О: , и оборотомера на работи спрял е и стои на 1000 оборота..
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 02 Фев 2011, 11:16

Лампата е за накладки!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 E28 E34

Мнение от E21maniak » 03 Фев 2011, 9:00

Като са сменяли накладки,явно са сложили от тия без датчик и кабела си е останал да виси така произволно и на мойта така и свети лампичката.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Фев 2011, 9:02

Странно и на моята кабела виси, но лампата за накладките изобщо не свети, а това светене не се ли получава, когато кабелът опре на "маса"?
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от J0k3R » 03 Фев 2011, 15:20

Незнам колеги,събота или неделя ще отида да прехвърля джантите,тогава ще и вида накладките как са и трансмисията и окачването просто почти нищо немога да гледам като е там колата.Ако и е наред трансмисията още в понеделник си я купувам :owned:
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 03 Фев 2011, 16:24

Може да не свети защото да са махнали крушката от таблото.
My E30
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от J0k3R » 06 Фев 2011, 19:36

Колеги днеска покарах дизеларката,мотора е супер,окачването няма лоп троп,спира си нормално оказа се че си има накладки,странно защо свети лампата на таблото..
От към вървеж няма какво да коментирам,убита си е ама ко да се прави поне не харчи като другата ми ламя :mhihi:
п.п. Утре я купувам,имам един въпрос само колко литра масло да си взема за тоя шестак ?
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 10 Фев 2011, 17:17

5,3 литра го дават по каталога който аз имам колега
6>4

Потребител
Аватар

Мнение от J0k3R » 10 Фев 2011, 18:43

Колеги за голямо разочарование момчето се отказа да ми я продава.. :evil:
По нататък може друга да взема,искам да направя още някой неща по ладата и ще реша дали да връщам за всекидневна и да правя бмв бегачка или обратното..
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 11 Фев 2011, 0:23

saleen написа:Странно и на моята кабела виси, но лампата за накладките изобщо не свети, а това светене не се ли получава, когато кабелът опре на "маса"?

Смени си крушката ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Назад към E30