Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Е46 - Разход гориво!
Много трудно според мен може да се хване тази разлика (между 5 и 6 ск. ръчка), защото зависи как се кара, на какви разстояния и т.н.
Иначе и на мем ми е любопитно да разбера - аз съм с 6 ск. и допреди няколко дена (за ниските температури говоря) ми даде 9.5. Карам я на къси разстояния и горе долу почти като съм пред работата - чак тогава ми е загряла. Така, че е доста относително.
За лятото нямам все още наблюдения, но за извънградско имам - София-Пловдив и обратно със скорост 150-160 - даде ми 6/100.
Иначе и на мем ми е любопитно да разбера - аз съм с 6 ск. и допреди няколко дена (за ниските температури говоря) ми даде 9.5. Карам я на къси разстояния и горе долу почти като съм пред работата - чак тогава ми е загряла. Така, че е доста относително.
За лятото нямам все още наблюдения, но за извънградско имам - София-Пловдив и обратно със скорост 150-160 - даде ми 6/100.
- kalkana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci
При 5 и 6 скоростната кутия предавателните числа от 1ва до 5та предавка са еднакви.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Вярно е - на -5а скорост предавателното е 1.00. На 6-та пада на 0.83, но предавателното число на диверенциала е по-голямо от тези с 5ск.
Така, че нещата са като че ли без разлика...
Освен, че 6-скоростната (от 1ва до 4та са по-къси) като че ли се изстрелва по-добре. Съответно колата работи в по-оптимален режим и на теория оттук би трябвало да падне малко и разхода, ама...
не забелязвам 
Така, че нещата са като че ли без разлика...

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
nik4o_83 написа:Вярно е - на -5а скорост предавателното е 1.00. На 6-та пада на 0.83, но предавателното число на диверенциала е по-голямо от тези с 5ск.
Така, че нещата са като че ли без разлика...Освен, че 6-скоростната (от 1ва до 4та са по-къси) като че ли се изстрелва по-добре. Съответно колата работи в по-оптимален режим и на теория оттук би трябвало да падне малко и разхода, ама...
не забелязвам
Аз пък мразя да са ми къси скоростите, особено първа и втора. Кофти е като пуснеш първа и тръгнеш и няма и 2 метра и айде втора, щтото колата гърми направо, а втората и тя така, докато си я вкарал, трябва да пускаш трета.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
makaveli316 написа:nik4o_83 написа:Вярно е - на -5а скорост предавателното е 1.00. На 6-та пада на 0.83, но предавателното число на диверенциала е по-голямо от тези с 5ск.
Така, че нещата са като че ли без разлика...Освен, че 6-скоростната (от 1ва до 4та са по-къси) като че ли се изстрелва по-добре. Съответно колата работи в по-оптимален режим и на теория оттук би трябвало да падне малко и разхода, ама...
не забелязвам
Аз пък мразя да са ми къси скоростите, особено първа и втора. Кофти е като пуснеш първа и тръгнеш и няма и 2 метра и айде втора, щтото колата гърми направо, а втората и тя така, докато си я вкарал, трябва да пускаш трета.
Ааа - екстра е

...тва е малко Off

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kalkana написа:При 5 и 6 скоростната кутия предавателните числа от 1ва до 5та предавка са еднакви.

Si non confectus, non reficiat.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Днес карах 60 километра, от които половината градско или селско, щото обикалях по едни села тука около Фрайбург и на борда ми даде 5.2 като се върнах и спрях колата. Като тръгнах колата вече беше загряла както трябва и занулих борда разбира се, обаче съм карал с 3 очи върху стрелката на разхода и никак не я натисках, даже се влачех на моменти. Карах и малко магистрала и по едно време изписваше 4.0
.
100% борда не е много точен, но при обстоятелства в които колата е загряла и навън е топло и най-вече караш съвсем нормално, наистина може да гори по-малко.

100% борда не е много точен, но при обстоятелства в които колата е загряла и навън е топло и най-вече караш съвсем нормално, наистина може да гори по-малко.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
makaveli316 написа:Днес карах 60 километра, от които половината градско или селско, щото обикалях по едни села тука около Фрайбург и на борда ми даде 5.2 като се върнах и спрях колата. Като тръгнах колата вече беше загряла както трябва и занулих борда разбира се, обаче съм карал с 3 очи върху стрелката на разхода и никак не я натисках, даже се влачех на моменти. Карах и малко магистрала и по едно време изписваше 4.0.
Нормално е след нулирането,аз оня ден бях на 3.7 даже

- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Днес пътувах за Софията (в момента съм тук
) и за пръв път по сериозно карах извънградско. Нулирах всичко на ЛукОйл-а и по борд при пристигането ми показва 5,3 на 100. На колонка ще го засичам като се прибера, но предполагам, че разликата от около 1л. на 100 ще си остане.

- S7
- старши ентусиаст
-
Аз 2 ден съм на 7.5 градско след нулирането
минал съм към 5-60 км...Ако се доверяваме всеки път на този БК то наште красавици са по икономични и от една Корса (от 1.4 нагоре..) 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
S7 написа:Аз 2 ден съм на 7.5 градско след нулиранетоминал съм към 5-60 км...Ако се доверяваме всеки път на този БК то наште красавици са по икономични и от една Корса (от 1.4 нагоре..)
Няма за какво да се чудиш колега при мен разхода сега по колонка е 7,0 7,5 на 100 в градско!А извън съм го докарал до 5,5!Не на БК.Все пак Е46 дизелите са доста икономични,а ако разхода скача или крака ви е тежък или има друг проблем!Моето е при НОРМАЛНО каране!!!

- S7
- старши ентусиаст
-
shark1986 написа:S7 написа:Аз 2 ден съм на 7.5 градско след нулиранетоминал съм към 5-60 км...Ако се доверяваме всеки път на този БК то наште красавици са по икономични и от една Корса (от 1.4 нагоре..)
Няма за какво да се чудиш колега при мен разхода сега по колонка е 7,0 7,5 на 100 в градско!А извън съм го докарал до 5,5!Не на БК.Все пак Е46 дизелите са доста икономични,а ако разхода скача или крака ви е тежък или има друг проблем!Моето е при НОРМАЛНО каране!!!
Tо че ми тежи крайника си е верно ама...... ти в кой град караш че го докарваш на такъв разход ???
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
E46 320 CD 77km 1,2,3 ... само 1,2,3 77км нон стоп 13/100 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
S7 написа:shark1986 написа:S7 написа:Аз 2 ден съм на 7.5 градско след нулиранетоминал съм към 5-60 км...Ако се доверяваме всеки път на този БК то наште красавици са по икономични и от една Корса (от 1.4 нагоре..)
Tо че ми тежи крайника си е верно ама...... ти в кой град караш че го докарваш на такъв разход ???
Варна,Бургас,Сливен,Котел!Различно.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
shark1986 написа:Варна,Бургас,Сливен,Котел!Различно.
кажи за Котел специално ме вълнува

да не съм офф
София - Пловдив = 50 мин
12.1/100
забравих да си погледна средната скорост, че бързах

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...