Player за FLAC/APE
Модератор: Icco
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Player за FLAC/APE
Щом си с DSP усилвател, сигнала от чейнджъра се подава директно на усилватела в цифров вид по един коаксиален кабел. Този плеар на Logitech има цифров изход и ако го свържеш с цифровия вход на усилватела ще имаш качество.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Имам вход на усилвателя за коаксиален кабел. Имам и кабел към 5 м. някъде, но така като гледам задния панел, няма къде да пъхна тоя кабел, няма такава букса просто.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Ако плеърът ти има usb - http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f= ... hilit=flac (прочети 2-те мнения на Magnu на 1-ва страница) - това е най-лесното решение
. Ако ли не....ами купи си с usb

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Аз ли не се изразявам добре, незнам. Този линк към tuning .bg защо е, незнам. Имам сток карантия в колата като музика. DSP система, със CD Changer, голямата навигация и един изкаран отпред до централната конзола, AUX кабел. На този кабел си вържа телефоните понастоящем и пускам от телефона музика в колата. Но телефона не плейва качествено FLAC, APE, WAVE и т.н. файлове. За целта, записвам дискове с желаната от мен музика и си ги слушам на CD Changer-а. Просто искам да елиминирам CD-то, да слушам въпросната музика в един от тези формати, на някакъв друг, преносим плеър и затова визирах Ipod. С телефон не става, пробвах. Същият да се закача за AUX-a и питането ми беше, дали ще плейва качествено през тоя вход. Вадя го от джоба и го закачам, толкова. Нямам намерения да вграждам някакви други устройства (като плеъри) в колата. Просто нещо за носене в джоба, което да плейва качествено през AUX горните файлови формати. Това е. А между другото, DSP усилвателя не е вързан с коаксиален кабел за CD-то. Имат такива входове, но не става, пробвах. Няма къде и как да закача какъвто и да е плеър за самия усилвател си мисля, в този вид. Сега, ако трябда режа кабели и да нагаждам, това е друг въпрос. Но пак казвам, питам дали има устройство, кото да може да плейва музикални файлове с високо качество през AUX вход. Просто нямам други входове, затова.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
През AUXа няма да постигнеш високо качество. Сигнала, който му подаваш е аналогов, което означава, че хардуерния плеар си губи смисъла, ако не се свърже директно към цивровия вход на усилватела.
Ако наистина си с DSP усилвател, би трябвало ченджъра да е свързан директно с него, а към навигацията да отива сам един проводник за I-Bus интерфейса, който служи за управлението на чейнджъра.
Относно твоята идея, просто я пробвай. Това дали е качествено или не всеки разбира по свой начин.
Ако наистина си с DSP усилвател, би трябвало ченджъра да е свързан директно с него, а към навигацията да отива сам един проводник за I-Bus интерфейса, който служи за управлението на чейнджъра.
Относно твоята идея, просто я пробвай. Това дали е качествено или не всеки разбира по свой начин.
Българския вариант:
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Това, дето го искаш, няма как да стане - аз ти пуснах линк да видиш какъв ти е варианта да слушаш lossless в колата (освен да записваш н-брой аудио дискове с по 20 песни), ти се дръвчиш...здраве да е

stony1 написа:През AUXа няма да постигнеш високо качество....

и аз съм на мнение че това което го искаш няма как да стане през този aux който имаш, а и на колоните на е39ката не мисля че ще усетиш разлика между mp3 320kbps и flac, освен ако не си ги подменял
www.bmwпрофесори-bg.net
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Оки, разбрах ви колеги, благодаря. Явно ще си продължа записите на CD-та, здраве да е. Само искам да кажа, че само глух може да не направи разлика между MP3 какъвто и битрейт да има и FLAC, да не съм пробвал, да не знам. И какво толкова им е на колоните на Е39, че да не може да се прави разлика в качеството, с различни формати? Мога да го демонстрирам с най-обикновенно CD от магазина и конвертирани МР3-ки (320 kb/s) в също такова AUDIO CD. Това е нелепо просто. Верно, че има и много други и по-добри алтеранативи, но както казах, не възнамерявам засега да сменям тази карантия с нещо друго афтърмаркет. И да, сигурен съм, че съм с DSP усилвател и цялата система, мога да приложа и снимка ако искате. Още веднъж благодаря за инфото което получих, ще я караме по старому. Темата е изчерпана.
P.S. Maverick_VS, не съм се дръвчил както казваш, просто линка който си дал според мен не кореспондира с темата, обясних в последното си мнение всичко това.
P.S. Maverick_VS, не съм се дръвчил както казваш, просто линка който си дал според мен не кореспондира с темата, обясних в последното си мнение всичко това.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2