Надран преден прозорец.За или против смяната му!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Надран преден прозорец.За или против смяната му!

Мнение от StelllsKi » 10 Фев 2011, 1:21

Колеги случвало ли се е на някой от вас да му се надере предния прозорец точно в участъка в който се движат чистачките.
Като си купих колата имаше съвсем малко надрано мислех че е от чистачките смених ги с оригинални на BOSCH и вече няколко месеца карам с тях но надраскването продължава и става все повече и повече,дори вечер като има кола пред мен на която и светят стоповете да кажем при мен я виждам с едни светлосенки през стъклото а не ясно.проблема се забелязва най вече вечер през деня не се вижда почти че е толкова надрано.Интресното е че се надира в моя край а на пасажерската страна почти няма и драскотина.Чистачките прилягат идеално по стъклото и не се чуват дори когато се движат.Според мен ми е дефектно нещо стъклото но не ми се ще да го сменям.Ако може да ме посъветвате евентуално ако има нещо с което да го намажа и позалича следите,не ми се вярва но знае ли човек.И ако може да споделите тези от вас които са сменяли предно стъкло как е след монтажа има ли някакви проблеми чуват ли се някакви различни звуци и въобще всичко което ви се е сторило различно след интервенцията!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Re: Надран преден прозорец.За или против смяната му!

Мнение от The Edge » 10 Фев 2011, 2:05

Колега стъклото няма как да ти е виновно, нито е "дефектно". Щом надраното е там където се движат чистачките и както казваш проблема се задълбочава въпреки БОШ-а (той междр. е 1:1 с оригинала БМВ) , значи може би има проблем в рамената на чистачките, ако някой например се е мъчил да ги сваля ... По принцип свалянето им става със специален ключ и е пипкаво.. Намери някой който може да развие и евент. намести рамената или направо иди в Дару да им проверят геометрията. А за джама има вариант да му отлюпят горния слой и да се оправи ( в Кобра и в Дару правят май) или класиката "карах зад голям циментовоз.. фрасна ме камъче "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 10 Фев 2011, 14:33

Мисля че надраното се оправяше и няма смисъл да сменяш цяло предно стъкло! :yes:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 10 Фев 2011, 16:18

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 11 Фев 2011, 19:40

Колеги днес ми измериха геометрията на чистачките няма проблем лягат както трябва.И забелязвам че когато дясната чистачка отиде в пълно ляво положение т.е към шофьорската половина надрасква леко прозореца.И надраскването е само в лявата половина на стъклото отдясно няма проблем няма и драскотина.Но и лявата и дясната чистачки драскат яко само отляво на стъклото.Хората в сервиза в който ходих бяха очудени защо се случва това.Сега ще отида в един сервиз за автостъкла да си дадат компетентно мнение какво може да се направи за да избегна смяна на прозорец, не че ми пречи да го сменя (от каското) но не искам да разбутват и да лепят с тия лепила нов прозорец та така....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 12 Фев 2011, 20:12

Щом чистачките драскат стъклото, било то само от едната страна, то рамената просто няма как да са ОК ... каза че си с оригинални чистачки, значи просто трябва да отстраниш проблема в рамото което драска, преди да си смениш/оправиш джама. Вземи иди в Дару- там има и стъклари, би следвало да помогнат в калибрирането на рамената така, че да не драскат :dunno:

Назад към E46