Е36 или Е46 предимства и недостатъци....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: Е36 или Е46 предимства и недостатъци....
michev написа:Зависи какво разбираме като по-добра, по комфортна добре, по-съвременен дизайн добре, но това си е въпрос на вкус, повече екстри добре, обаче оттук започваме с негативите - всички знаят прословутите предни носачи, късането на задния мост /и при Е36 го има но в по-малка степен/ , половината кола е от пластмаса, моторите са обременени от една камара допълнителни ЕГР-и, 4 ламбди връзки по охладителна система на О-пръстени и щипки като на френски курници, а и салона на Е46 далеч не е безпроблемен, или не сте виждали такива с по-голям пробег. Искам да кажа, че Е36 е по-малко технологичен и по-надежден като механика, а това за мен поне е само +. Не ме разбирайте погрешно, далеч не съм чак такъв фен на 36-цата, просто когато я купувах търсех надежден автомобил с клима. Е 46 е един от съвремените автомобили, правени от икономисти, а не от конструктори, и всяко следващо БМВ точно по-тази причина ще е още по-пластмасово. Истинските коли като такива приключват с Е30 и Е34 при BMW, E 36 e нещо преходно, по-близо до старата школа и затова за мен е по-добрата кола. А иначе не виждам смисъл да се сменя Е36 за кола, която ще е пак на 10 или 10+ години.
Общо взето това мнение обобщава казаното дотук, а и аз съм съгласен с колегата. Не защитавам Е36 и не отхвърлям Е46, но фактите са си факти. Като цяло Е46 има доста по-скъпа поддръжка, а и е по-усложнена. Доста от възлите са проектирани така, че да се сменят на по-чести интервали за да може да се печели от търговията с резервни части. Пример - не съм чувал на Е36 да се сменят тампоните на мотора при нормална експлоатация, на Е46 доколкото четох темите там е задължително на определен пробег/интервал от време. Лично на мен Е36-цата ми излиза между 500 и 800 лв. на година средно като поддръжка, съмнявам се че има Е46, която да стъпва под 1500 лв. годишно. И още нещо, което предполагам малко колеги знаят - някои детайли за Е46 се правят в Китай, БМВ имат завод там.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ккое се прави в китай и къде точно има завод на БМВ в китай

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имат един завод заедно с Брилянс, където правят 3-ки и 5-ци май от 2005 някъде. Щяха да откриват и втори за X1 ама не знам дали работи вече.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Производството на автомобили е доста роботизирано, така че какво значение има къде е заводът.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
bum_bum написа:Имат един завод заедно с Брилянс, където правят 3-ки и 5-ци май от 2005 някъде. Щяха да откриват и втори за X1 ама не знам дали работи вече.
Е вие ще изкарате, че БМВ след 2005 се прави в Китай.Уффффффффф добре, че мойта е 2003г.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Колеги не знам защо си кривите душата и се самозалъгвате. Ако сте спечелили от някакво състезание кола и ви предлагат два варианта Е36 или Е46 в еднакво техническо състояние и еднакви екстри макар, че при Е46 си има серийно неща, който ги няма при Е36, ще вземете ли Е36. Всеки предпочита по нова и по съвременна кола. Сега ясно е че по новите са по скъпи за подръжка и т.н ама то удоволствието се плаща. Дайте да се возиме в някакви стари коли на по 20г. щото е по евтино. Всеки според джоба си. 

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
adovet написа:Колеги не знам защо си кривите душата и се самозалъгвате. Ако сте спечелили от някакво състезание кола и ви предлагат два варианта Е36 или Е46 в еднакво техническо състояние и еднакви екстри макар, че при Е46 си има серийно неща, който ги няма при Е36, ще вземете ли Е36. Всеки предпочита по нова и по съвременна кола. Сега ясно е че по новите са по скъпи за подръжка и т.н ама то удоволствието се плаща. Дайте да се возиме в някакви стари коли на по 20г. щото е по евтино. Всеки според джоба си.
Човекът пита за реалистично мнение. Златни рибки,духове от бутилки и други са неуместни...
ПС тя темата си е за ключ.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bmw325tds написа: Взимаш бензинка и се почва: датчик разпределителен вал, дебитомер, ламбда сонда, свещи, кабели, TPS, жило на газта, стъпково моторче, инжектори.... Я си карай дизела.
Не е точно така , относително е.... От горе изброеното на моята кола (за вече почти 4г.) съм сменил само свещи , ама все си мисля , че всеки като си купи кола е редно да ги смени ....
А за старата кола има и друг лаф , малко по -различен от този дето колегата Борис каза ....
" На стара кола и млада жена , лежане от долу и яко ръчкане ... "

Наско , ако имаш възможност вземи си Е46 (ама гледай да е след 2002) , каквото и да си говориме , колата си я бива ! Аз също съм върл фен на Е36 , не бих продал моята , ама бих си купил и една Е46 , просто щото ми харесва ...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Като гледам какъв т@ш@к Е36 си е взел... ако вземе такава Е46-ца... а, подобре да вземе Е46... да ходи да тормози в раздел Е46... да го научат и там, по 2-3 теми на седмица 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Mollov написа:Като гледам какъв т@ш@к Е36 си е взел... ако вземе такава Е46-ца... а, подобре да вземе Е46... да ходи да тормози в раздел Е46... да го научат и там, по 2-3 теми на седмица
Това си е до човека. Като чета повечето му теми са безмислени. И чисто нова да си купи пак ще пуска всякакви теми.
Наско, не се сърди, но ако четеш поне толкова колкото пишеш, половината от темите си нямаше да ги пуснеш.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
vld написа:Ккое се прави в китай и къде точно има завод на БМВ в китай![]()
![]()
![]()
BMW имат 7 завода, в които сглобяват своите Е46-ци:
1. Лайпциг (Германия)
2. Регенсбург (Германия)
3. Мюнхен (Германия)
4. Рослин (Южна Африка)
5. 6-ти Октомври (Египет)
6. Калининград (Русия)
7. Шенянг (Китай)
Това че се ползват роботи при сглобката е вярно, но не е цялата истина. Контролът на качеството върху изработката е едно в Германия и съвсем друго в Китай, за това не се ползват машини, а живи хора. Същото се отнася и за ръчните операции. Освен това има вариации и в качеството на използваните материали/метали и т.н.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
В Калининград мисля никога не е произвеждана Е46, в Китай също, но не споря. По памет в Русия се правеше само 5-та серия изключително за вътрешен пазар.
only rear wheel drive
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ай стига толкоз... бат ви Наско требе да е наясно вече с нещата... ако се реши за Е36 му пожелаваме много и интересни моменти.... в раздел Е46