подгряване на огледалата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Привет. преди време един астраджия ми отнесе цялото ляво огледало при разминаване. Отидох в магазина за авточасти и исках огледало за моят модел Е36 316i 93-та. Доставиха ми някакво тайванско с подгряване (оригиналните ми огледала нямаха нагреватели) Като демонтирах остатъка от старото огледало загледах буксите и те бяха с 3 кабела. Монтирах новото огледало без да знам че е подгряващо. Направи ми впечатление че в студено време дясното се изпотява и замръзва а лявото си е ок. Пипнах стъклото и разбрах че е топло. Огледалото започва да се нагрява в момента в който дам контакт.Аз също мислех че е с нагревателя но поне при мен е при подаване на контакт.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
става интересно, значи преди си нямал подгряване, а сега с подгряващи стъкла ти работи
би трябвало и при нас да се получи;)

би трябвало и при нас да се получи;)
подгряването се включва заедно с нагревателите на задното стъкло, и огледалата трябва а са подгряващи. моите ги бяха строшили та общо взето навсякаде са по 180лв. ,а ако има кой да ви ги донесе от турция ,струват 100евро двете чисто нови новенички, и 1към1 с оригиналните ,даже разправят че са ХЕЛЛА ,но не им вярвам май.
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
На Компакта пък се включват автоматично като се даде на контакт или се запали автомобила и аватоматично спират след няколко минути работа - 100% сигурно !!
Поздрави.
Поздрави.
perko написа:подгряването се включва заедно с нагревателите на задното стъкло, и огледалата трябва а са подгряващи. моите ги бяха строшили та общо взето навсякаде са по 180лв. ,а ако има кой да ви ги донесе от турция ,струват 100евро двете чисто нови новенички, и 1към1 с оригиналните ,даже разправят че са ХЕЛЛА ,но не им вярвам май.
А пък аз си бях строшил едното огледало (дясното) и в интеркар си взех ново с подгряване, мъртва зона и тонирано в син цвят за 30лв и съм много доволен от него
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
© написа:някъде продават ли се само стъкла без корпус ?
Навсякъде можеш си купиш стъклата отделно. Що се отнася до подгряването - реотаните са в самото стъкло. Корпуса няма нищо общо. Трябва само да е изкарана инсталацията, за да можеш да го включиш.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself

is time itself

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
точно това е загадката има ли я тази инсталация и на колите без фабрично подгряване, за да можем като си сложим стъкла с нагреватели да си се толим и ние:)
ако всичките са като на колегата redex би трябвало да стане;)
ако всичките са като на колегата redex би трябвало да стане;)
- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
Извинявай брат. Грешно съм схванал въпроса ти
Значи фабрично, ако са били без подгряване огледалата няма да има извадени кабели, но всеки електричар може да извади жиците. Има откъде

Значи фабрично, ако са били без подгряване огледалата няма да има извадени кабели, но всеки електричар може да извади жиците. Има откъде

There are moments
is time itself

is time itself

InvisibleMan написа:bmwdriver написа:Не всички Е36 са с подгряване.Захранването за нагревателите на стъклата
идва по 2 от кабелчетата за моторчетата(моторчетата са 2 с 4 кабела).
Поне така е при Е30.Но от там как е направена инсталацията и кога сработва-
нямам никаква представа.
При Е30 до колкото си спомням нагревателя е свързан на белия и кафявия кабел. За е36 незнам.
Едит:
Ето схемата за е36
Същата като на Е30бял и кафяв (WHT и BRN)
Доклкото разбирам от схемата ел. огледалото се задвижва от един ел. мотор. Подава му се + и - и се върти в едната посока (наляво). След това - и + и се върти в обратна посока (надясно). А когато се подаде ток на 3-тата жица се превключва за да задвижи нагоре и надолу.
До огледалото стигат 3 жици и една маса.
Питам от къде идва ток за подгряване.
Мисля когато дам на контакт да подам ток по третата управляваща жица и към нея да закача реотана на новото огледало. Ще измеря максималния ток, който може да мине през жицата.
Така управляващия мех. ще е постоянно зацепен, но огледалото ще подгрява.
Трябва да измисля как ще изкючвам подгрева за да регулирам огледалото.
Малко сложно, но няма да прекарвам нови жици.
А ако някой е прекарвал жици, нека каже от къде и как.
Дайте мнение и препоръки.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3