Е36 или Е46 предимства и недостатъци....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Е36 или Е46 предимства и недостатъци....
В тая криза след две години е46 ще се търгува и за по 4000лв...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
bojanov-is написа:Ми първия пример който се сещам е виж салоните на повечето е36-ци после погледни на някоя е46Като изключим увисналите кори,тавани,жабки,скърцащи кори,изгнили купета,'работещи климатици" а и други екстри,е36 е била хубава кола....преди 20 год
![]()
Колега казах ти пусни същата тема в е46 подфорума и ще видиш,че отговорите ще бъдат доста по различни.Всеки си хвали неговото и така,но все пак е46 е подобра кола от е36
Защо ли на "старата" ис-ка не съм ги имал тези проблеми

Сигурно защото преди 4 години се изръсих 12 бона за нея

Сега на 28-цата забелязвам, че пак няма симптомите, за които говориш

Последна промяна Nickelback на 08 Фев 2011, 20:34, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Зависи какво разбираме като по-добра, по комфортна добре, по-съвременен дизайн добре, но това си е въпрос на вкус, повече екстри добре, обаче оттук започваме с негативите - всички знаят прословутите предни носачи, късането на задния мост /и при Е36 го има но в по-малка степен/ , половината кола е от пластмаса, моторите са обременени от една камара допълнителни ЕГР-и, 4 ламбди връзки по охладителна система на О-пръстени и щипки като на френски курници, а и салона на Е46 далеч не е безпроблемен, или не сте виждали такива с по-голям пробег. Искам да кажа, че Е36 е по-малко технологичен и по-надежден като механика, а това за мен поне е само +. Не ме разбирайте погрешно, далеч не съм чак такъв фен на 36-цата, просто когато я купувах търсех надежден автомобил с клима. Е 46 е един от съвремените автомобили, правени от икономисти, а не от конструктори, и всяко следващо БМВ точно по-тази причина ще е още по-пластмасово. Истинските коли като такива приключват с Е30 и Е34 при BMW, E 36 e нещо преходно, по-близо до старата школа и затова за мен е по-добрата кола. А иначе не виждам смисъл да се сменя Е36 за кола, която ще е пак на 10 или 10+ години.
only rear wheel drive
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Колега , аз лично не ги харесвам Е46ците . Виждат ми се доста по-пластмасови , опростени , немога да проумея тези изкуственостоящи бъбреци на предния капак . Наскоро видях Е46ца със свален калник и като видях отдоло колко е опростена самата каросерия не ми се говори ....
От гледна точка на интериор ми харесва , но екстериора .....
С 2 думи опростена и поевтинена версия на Е36 цата . А колкото до външния вид , той не се отличава по нищо от колите на улицата .
Е36 цата е класика , тя е нещо като MUSTANGa на Ford
Класика , харесвана от много хора . Колкото до шума на Е36цата мога да ти кажа , че зависи от това в какво състояние е . Моята като я взех първото което ми направи впечатление е , че е доста обезшумена . Това беше до едно време и до стечение на обстоятелствата . Сега е по-шумна ....
С 2 думи опростена и поевтинена версия на Е36 цата . А колкото до външния вид , той не се отличава по нищо от колите на улицата .
Е36 цата е класика , тя е нещо като MUSTANGa на Ford

Класика , харесвана от много хора . Колкото до шума на Е36цата мога да ти кажа , че зависи от това в какво състояние е . Моята като я взех първото което ми направи впечатление е , че е доста обезшумена . Това беше до едно време и до стечение на обстоятелствата . Сега е по-шумна ....
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колегата над мен е прав
,поне за мен де.Аз лично миналата седмица каква е46ца видях нов внос,един приятел ги докарва този път от Германия,та задния капак по периферията от вътре под номера ръжда,веждите ръжда,погледнах дисковете и от пред и от зад направо се уплаших-много зле бяха.Найстина вътре хубава,двигател просто не ми се гледаше,но на една кола ходовата част да е толкова зле-няма и да я взема камо ли ръждава.Не знам какво хвърлят там по пътищата,химия ли е някаква,но ги съсипват ако ще да е и нова колата.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Единственият плюс на Е46 за мен е обезшумяването и малко по-добрата возия
. Ама да ми обясняванете как била по-здрава
и с повече екстри...айде няма нужда
. Чутовната и изключително важна екстра - голяма навигация с ебати пикселизирания дисплей
- че не можеш да си купиш един Гармин за 500лв да ти върши в пъти по-добра работа, ако ти трябва нави
. Единствените модели, с които аз бих сменил моята когато му дойде времето, е 5-ца или 7-ца...колегата ви го каза много ясно:

stony1 написа:Личното ми мнение е, че да си преместиш задника от една каруца на друга по-скъпа каруца просто не си заслужава.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
bojanov-is написа:petio_bmw 318is написа:bojanov-is написа:
да гледам гледам във форума всички е36-ци са с навигация и бол екстриайде стига с глупостите е46 си остава класи над е36,а за да е толкова висока цената на читавите е46ци се замислете защо е така
И с колко класи е повече Е46,че немога да се сетя?![]()
![]()
Ми първия пример който се сещам е виж салоните на повечето е36-ци после погледни на някоя е46Като изключим увисналите кори,тавани,жабки,скърцащи кори,изгнили купета,'работещи климатици" а и други екстри,е36 е била хубава кола....преди 20 год
![]()
Колега казах ти пусни същата тема в е46 подфорума и ще видиш,че отговорите ще бъдат доста по различни.Всеки си хвали неговото и така,но все пак е46 е подобра кола от е36
Тва са догатки и зависи от потдръжката на колата.Моята е колко теб и си е чисто здрава ,даже по-здрава от Е46.

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
vladi_a_i написа:В тая криза след две години е46 ще се търгува и за по 4000лв...
Така е колега,аз можех да си купя и е46 328i,но 36-цата ме кефи много повече,така,че не е само до пари

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
jakson написа:Колега , аз лично не ги харесвам Е46ците . Виждат ми се доста по-пластмасови , опростени , немога да проумея тези изкуственостоящи бъбреци на предния капак . Наскоро видях Е46ца със свален калник и като видях отдоло колко е опростена самата каросерия не ми се говори ....
Е36 цата е класика , тя е нещо като MUSTANGa на Ford![]()
Аххх родни дупки,как да на ги обикнеш!!!

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
UBAH5 написа:http://www.youtube.com/watch?v=m4u37qDxbY4
Имаше 1 където си беше сложил тъбло от Е46 в Е36

От тоя проект фаровете най-много радват

- UBAH5
- ентусиаст
-
Абе дали някой е правил обратното 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Изключителен довод в подкрепа на Е46 - намерил си клипче как някой циганин/арабин си е окепазил колата

UBAH5 написа:Абе дали някой е правил обратното
Поредният феноменален довод - дали някой бил правил обратното - Е46 М3 да направиш Е36...просто гениално

- UBAH5
- ентусиаст
-
Maverick_VS написа:UBAH5 написа:http://www.youtube.com/watch?v=m4u37qDxbY4
Изключителен довод в подкрепа на Е46 - намерил си клипче как някой циганин/арабин си е окепазил колата
UBAH5 написа:Абе дали някой е правил обратното
Поредният феноменален довод - дали някой бил правил обратното - Е46 М3 да направиш Е36...просто гениално
Пусни един сърч в гугъл да видиш дали е само 1