Маркуч за картерните газове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Маркуч за картерните газове
Здравейте колеги!
Става дума мотор М43.
Интересува ме вътрешния диаметър на маркучът от капака на клапаните до клапана за картерните газове?
Нямам възможност в момента да премеря и затова пускам тема.
Също така ако някой знае магазин в Пловдив от където да мога да си купя такъв маслоустойчив маркуч ?
Става дума мотор М43.
Интересува ме вътрешния диаметър на маркучът от капака на клапаните до клапана за картерните газове?
Нямам възможност в момента да премеря и затова пускам тема.
Също така ако някой знае магазин в Пловдив от където да мога да си купя такъв маслоустойчив маркуч ?
Re: Маркуч за картерните газове
залепи го на първо време с изолирбанд.... оригинален е 45лв. в М-кар
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега миналата година и аз го сменях,даже бях пуснал тема за този маркуч.цената май беше толкова,както каза колегата и нещо много важно-във самият маркуч в единия му край има една пласмасова "ДЖАДЖА"-,да е я хвърлиш с маркуча,според мен тя не позволява голямо количество масло да преминава към испускателните колектори 

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Проблема е че тоя маркуч го хвърлих и сложих един обикновен да закърпя положението.
Не ми се дават 52 лева за оригинален в момента.
Искам да си взема някакъв маслоустойчив, който по характеристики не вярвам да се различава много от оригиналния.
Не ми се дават 52 лева за оригинален в момента.
Искам да си взема някакъв маслоустойчив, който по характеристики не вярвам да се различава много от оригиналния.
Отиваш в магазин специализиран за маркучи. Вземаш си масло и топло-устойчив, такова парче като за там на мен ми изляза около 10-ина лв мисля, като съм убеден, че е в пъти по-здрав от оригиналният(имайки предвид характеристиките му и по принцип за какво ги използват). Вече от 2г. го карам и грам, не се е втвърдил или нещо подобно.
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Именно, но въпроса е от къде в Пловдив мога да си купя и какъв му е вътрешния диаметър ?
Епа google в Пловдив нямате ли да напишеш в него "маркучи пловдив" да речем и да видиш адрес и телефони на магазини и фирми....
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Колега въпросът "някой ако знае от къде" го задавам, защото може да има хора които са си купвали и са доволни и по тоя начин могат да препоръчат магазин.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
14- или 15мм ако не ме лъже паметта, но несъм сигурен, провери за всеки случай.

- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 530i
- Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
Zlobil написа:Става дума мотор М43.
Вътрешният (минимален) диаметър е ф15,5 [mm], но понеже в двата края се нанизва на щуцери, техният външен диаметър е ф18-19 [mm] - не съм го мерил точно. Аз днес си поръчах 0,5 [м] - ф16 [mm] за около 5 лв. и имам намерение плътно да го монтирам. Ако не ми хареса плътността, може и по една скобичка да сложа, да не смуче, че доста тресе и гасне като е студен (старият маркуч, като го пипнах и се смачка, скъса се - направо е кашнат, а отвътре се е образувал нагар - нещо като слой сажди).
spens_82 написа:... нещо много важно-във самият маркуч в единия му край има една пласмасова "ДЖАДЖА"-,да е я хвърлиш с маркуча,според мен тя не позволява голямо количество масло да преминава към испускателните колектори

Да не става въпрос за клапана за картерните газове

Между другото, как се демонтира този клапан? Побутнах го, стори ми се че доста добре е закрепен. Нека някой, който е разглобявал да подскаже, пък аз ще

Последна промяна rocky66 на 08 Фев 2011, 21:27, променена общо 1 път
- spas318
- Потребител
-
- Кара: E36 318i/M43--93г
Здравей колега,аз си смених този маркуч с друг на който вътрешния диаметър е 16мм.може да сложиш масло или бензиноустойчив,ще изкара повече,но и обикновен става,само трябва
да се сменя по често
да се сменя по често
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
rocky66 написа:...
Благодаря за изчерпателният отговор колега, точно това ми трябваше.
Клапанът е хванат от долната страна със два болта (лимбус) в двата края, но не мога да ти кажа размер. Също така колкото и пъти да съм го свалял все съм разглабял смукателните колектори и незнам дали може да се свали без да се разглаба. Нека другите да кажат.
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 530i
- Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
Zlobil написа:Клапанът е хванат от долната страна със два болта (лимбус) в двата края, но ...
Благодаря и аз. Обещаното ...

Ще погледна. Имах мерак за една ревизийка, но ако е толкова "завъртяно", ще го отложа за друг път...

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
клапана се сваля без да се махат колетори или кавто и да е било,просто развиването става с малък ход на ключа и е бавничко а иначе с чупещо рамо на ключа няма никакъв проблем. 

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Преди около половин година видях,че този маркуч ми е скъсан около 6-8 см след колекторната клапа.Беше неделя и нямаше работещи магазини.На сцененото нясто сложих маркуч от клапаните за топъл студен въздух,който клапан го бях сменял и ми останаха 3 те маркуча от него.Взех един от маркучите ,срязах го по дължина и на мястото на сцепения колекторен маркуч поставих този от клапита,като го закрепих с свински опашки.Направих го с презумцията,че ще е временно,но вече 6 месеца е временно."Кръпката" ми е още здрава.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2