Оборотите леко пропадат понякога М51Д25.....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Оборотите леко пропадат понякога М51Д25.....
Че то без пари бре.
Лоша работа.Днеска ще я карам на чичо доктор,да видим какво ще каже!?
Утре ще пиша какво са открили,ако я взема де.

Някой твърдеше, че това не било потенциометър...vladobate написа:...Ей го
Номенклатурен номер : 13622245690
Описание : ПОТЕНЦИОМЕТЪР
Ед.цена (с ДДС) : 630.06 BGN
Няма наличност

Вземи мери как се променя съпротивлението, съгласно схемата от руското ръководство. Какво мислиш, че му е на потенциометъра? Освен крайните положения да са се променили - няма какво друго да е.Nasko_325TD написа:Че то без пари бре.![]()
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами там е работата,че без да пипам педала на газта когато я запаля студена.Претриса доста.
Ако е от него не трябва ли и топла да го прави?
Ще премеря съпротивлението на педала да видим какво ще се получи.
Имам чувството че нещо по дюзите не е наред,защото пуфка отзад като прекъсва.Все едно за момент спира цилиндър и се запалва наново.
ще я закарам да ги видят и ще пиша.
Ако е от него не трябва ли и топла да го прави?
Ще премеря съпротивлението на педала да видим какво ще се получи.
Имам чувството че нещо по дюзите не е наред,защото пуфка отзад като прекъсва.Все едно за момент спира цилиндър и се запалва наново.

ще я закарам да ги видят и ще пиша.

Колега bmw325tds аз бях тоя дет твърдеше че не било потенциометър ма ти чете ли после темата или само си чувал ,че било потенциометър без да си го отварял. Аз затова и го разцепих и снимка съм постнал и на нея ясно се визда кво друго може да му е освен крайните положения . Ти и за плочката на ГНП сигурно така ще кажеш че тя е същата маймуна и ако и премериш крайните положения и са наред кво тя ок ли е ? Ам то вечен излезе тоя потенциометър , и не си попадал в ситуация всички датчици и маймуни по пет пъти да си ги замервал с тоя велик мултицет и в норми да са пък колата спъната кат магаре в тиня до гривата тъй че не е миродавно едно статично замерване на съпротивления . Датчик кол. вал примерно никой не го знае кви стойности вади кат се завърти маховика, умната дюза и тя кво кат е 101ома дали работи коректно кат зашари тая игла вътре , ами предврението как се регулира в динамика там можеш ли да го измериш с мултицет и да кажеш бачка.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
http://vladobate.snimka.bg/auto-racing/bmw.568894
Няма ли възможност за смазване с контактен спрей?
Ако се разпробие дясната част в центъра с малка бургийка(2мм) и се пръсне със спрей,няма ли да стане?
Това пластмаса ли е или е бакилит?Ако е пластмаса,може да се нагрява една игличка и на два три пъти с леко натискане да се направи отвор много малък и с друга такава нова не запушена игла и спринцовка да се смаже и почисти с контактен спрей.
Няма ли възможност за смазване с контактен спрей?

Ако се разпробие дясната част в центъра с малка бургийка(2мм) и се пръсне със спрей,няма ли да стане?

Това пластмаса ли е или е бакилит?Ако е пластмаса,може да се нагрява една игличка и на два три пъти с леко натискане да се направи отвор много малък и с друга такава нова не запушена игла и спринцовка да се смаже и почисти с контактен спрей.

Аз чета, а ти?vladobate написа:Колега bmw325tds аз бях тоя дет твърдеше че не било потенциометър...
Според ръководството, което съм цитирал, педала на газта има две крайни положения.
Хората пишат, че при определени проблеми да се замерят крайните положения, ако не дават коректни стойности трябва да се смени. Другото което следва, е че при плавно натискане на педала трябва плавно да се изменя съпротивлението в двете граници. Сега ти ако искаш да не се занимаваш с ом-метър, ами вземи си купи всичките датчици с нови (оригинални) и карай.BMW3_90-98 manual rus.PDF написа:Западление падения оборотов после отпускания педали управления подавачей топливо:
1) Засорение сливных трубопроводов;
2) Увеличение зазора педали управления подачей топливо;
И всичките датчици могат да се замерят. Първо се мери съпротивлението, след това тока, който минава в работещо положение. И датчика на коляновия вал какво мислиш подава? Два импулса - един дълъг и един къс. Да това не се хваща с ом-метър, а с осцилоскоп, но пак от ом-метъра се тръгва, защото ако датчика е прекъснат - какви импулси ще дава?
Не се заяждайте. Тия теми се пускат за да се реши даден проблем.
А има и тема за ремонт на умната дюза.........
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Да така е съпротивлението трябва да се изменя плавно,ако е включен директно във веригата този потенциометър и не зависи от нищо друго,термистори и т.н.
За целта трябват двама човека единия да подава много плавно газ и да се гледа какво става.Но имайте в предвид,че и уреда има известна грешка при мерене.
Аз като я взема от чичо доктор днес,ще премеря потенциометръа на газта описания вече начин.
За целта трябват двама човека единия да подава много плавно газ и да се гледа какво става.Но имайте в предвид,че и уреда има известна грешка при мерене.

Аз като я взема от чичо доктор днес,ще премеря потенциометръа на газта описания вече начин.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Наско,вземи накрая свали и провери дюзите.Щом проблема ти е само при студен мотор е твърде вероятно да имаш "пикаеща"дюза,при което тя отваря по-рано от точния момент,същевремено не пуска необходимото гориво,не прави необходимата емулсия и ефекта с неравномерната работа на двигателя е налице.То друго по тоз двигател май не остана де не е проверено!

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:Наско,вземи накрая свали и провери дюзите.Щом проблема ти е само при студен мотор е твърде вероятно да имаш "пикаеща"дюза,при което тя отваря по-рано от точния момент,същевремено не пуска необходимото гориво,не прави необходимата емулсия и ефекта с неравномерната работа на двигателя е налице.То друго по тоз двигател май не остана де не е проверено!
Дамм,още утре ще ги сваля и ще ги занеса на чичо доктор и тях.
Гледам и се чудя,дали е необходимо да свалям колеторите?
Мисля,че не ама все пак да попитам!?

И за тези дифтунги само то Мкар ли мога да ги намеря?Там са доста скъпи по 6,50лв за 1бр.
В хубата някой търсил ли е?

55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4