Въпрос за сензора за маслото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000

Въпрос за сензора за маслото

Мнение от Asgard » 07 Фев 2011, 0:48

Привет! Моята е46 има често срещания проблем при палене на двигателя -лампичката на маслото да свети жълто за около 5-10-15 сек. Първо искам да попитам дали е възможно това да се дължи на факта ,че нивото на маслото ми е малко над макса(много малко) , като изкарам щеката за маслото?? И 2ро , ако датчика е развален , какво ще кажете за този: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0176010678
Дали ще работи ,както трябва и на моята машина??
Моделът ми е е46 320д - януари 2001г. 136кс.

2рият ми въпрос много ме притеснява, защото четох във форума някъде ,че имало и такива сензори , които не вървяли както трябва (не са изцяло съвместими с електрониката на колата) и има филма ,ако закупя горепосоченият сензор , да дам пари на вятъра.
Моля помагайтеееее :help: :help:
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Въпрос за сензора за маслото

Мнение от Wolfen » 07 Фев 2011, 10:14

Ако ти е под минимума би трябвало да свети постоянно. Не знам дали свети, ако е над максимума, но ако свети, не би трябвало да угасва след 5сек., а да свети постоянно.
Според мен, датчика ти е развален. Аз имах вземане даване с този датчик и се наиграх с такъв, който е по-евтин, но не работи. Съветът ми е, купи си оригинален датчик.
Ако не те дразни и не ти се дават пари, може и да не го сменяш. До колкото чета, доста хора не го сменят поради високата цена.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Фев 2011, 10:15

Прегледай тази тема:

viewtopic.php?f=34&t=235206
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от Asgard » 07 Фев 2011, 10:35

Благодаря на Zagy i Wolfen за съветите и мненията!

Интересува ме в Пловдив има ли друг магазин , от който мога да си купя въпросния сензор, освен МКАР?

PS: Някой не продава ли подлакътник с конзола ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 07 Фев 2011, 14:48

Провери в Аутоплюс. Търси сензор "Хелла". Но цената ще е същата като в МКар .. предполагам.

Относно подлакътника .. хвърли един поглед на раздел "Обяви" и по-конкретно в Продава части и аксесоари ... можеш и тема в Купува да си пуснеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 07 Фев 2011, 19:33

И аз до скоро бях малко над мах-а ама мене ако питаш отлей малко не е много хубаво да се кара така.А за датчика ако не ти пречи да светва и да гасне не се занимавай моя е като мигач ама му свикнах :mhihi:
Подлакътник гледах в Продава за към 200 кинта :yes:

Потребител
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: x3

Мнение от acheto » 08 Фев 2011, 12:24

Asgard написа:Привет! Моята е46 има често срещания проблем при палене на двигателя -лампичката на маслото да свети жълто за около 5-10-15 сек. Първо искам да попитам дали е възможно това да се дължи на факта ,че нивото на маслото ми е малко над макса(много малко) , като изкарам щеката за маслото?? И 2ро , ако датчика е развален , какво ще кажете за този: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0176010678

2рият ми въпрос много ме притеснява, защото четох във форума някъде ,че имало и такива сензори , които не вървяли както трябва (не са изцяло съвместими с електрониката на колата) и има филма ,ако закупя горепосоченият сензор , да дам пари на вятъра.
Благодаря предварително!

колега смени ли датчика че и аз го имам този проблем
[album]

Потребител
Аватар

Мнение от Asgard » 10 Фев 2011, 1:28

acheto написа:
Asgard написа:Привет! Моята е46 има често срещания проблем при палене на двигателя -лампичката на маслото да свети жълто за около 5-10-15 сек. Първо искам да попитам дали е възможно това да се дължи на факта ,че нивото на маслото ми е малко над макса(много малко) , като изкарам щеката за маслото?? И 2ро , ако датчика е развален , какво ще кажете за този: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0176010678

Благодаря предварително!

колега смени ли датчика че и аз го имам този проблем

Не колега... за съжаление нямам възможност в момента да дам 200+ лева само за да не ми свети лампичката , защото имам други по-важни ремонтни дейности и все не остават пари. ;( Д*ба ма**** де*** всеки ден , все няква простотия и се разваля на тая кола :ranting: Иначе прочетох бая по въпроса и съм готов да се доверя на повечето колеги във форума , които казват че датчика си е заминал , а и мн хора със сходни проблеми (святкането на лампата първите 10-12сек. , след като запалиш колата - това е симптом за развален сензор) потвърждават , че след смяна на датчика за маслото , проблемът изчезвал.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 10 Фев 2011, 12:22

Не бързай да се хвърляш да го сменяш тоя датчик - проблема е по-скоро козметичен, отколкото реален. Ако колата не гори масло и редовно проверяваш нивото спокойно може да го игнорираш тоя датчик, поне докато при теб настъпят по-добри финансови времена. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от ivpetgo » 26 Фев 2011, 18:57

Прав е колегата Заги, не се тормози с този датчик, няма да спре колата! Карай си спокойно и си проверявай чат -пат масълцето и си свиркай. Аз така правя :driving: :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 27 Фев 2011, 19:06

ivpetgo написа:Прав е колегата Заги, не се тормози с този датчик, няма да спре колата! Карай си спокойно и си проверявай чат -пат масълцето и си свиркай. Аз така правя :driving: :D

То така да не се притесняваме ама това бавно качване на маслото 3-5секунди светене в червено да не вреди на двигателя и след време :banghead: ???
ИзображениеИзображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 27 Фев 2011, 19:13

Той датчика няма да помогне на маслото да се качи по-бързо... това е работа на маслената помпа. Честно казано аз полза от тоя датчик не виждам. Поправете ме ако греша.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 27 Фев 2011, 20:17

Пиша го това сигурно в 4-та тема вече: Намерете си диагностик с NCS Expert, който да 'каже' на компа да не прави проверка на този датчик и това е. Иначе и да го смените с нов, може да се прецека доста бързо, защото много реват от този датчик. А пък и дето се вика, колата си има щека за маслото в крайна сметка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 27 Фев 2011, 20:28

Според мен това е бял кахър! Щом лампата угасва след десетина секунди след старта значи няма проблем. Проблем ще е ако не угасне. При мен също е така. Според мен това се получава понеже при стартиране на двигателя, маслената помпа засмуква голямо количество масло за тия няколко секунди маслото се разнася по системата и лампата свети доката маслото не почне да се оттича обратно и нивото се възстанови. Аз съм корабен механик и този ефект съм го виждал стотици пъти при стартиране на дизелгенераторите.
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от ivpetgo » 04 Мар 2011, 21:58

За колегата, където му свети червено за 3-5 секунди може да се окаже проблем на по-късен етап - я маслената помпа, я нещо друдо, така че да вземе да си провери нещата от какво може да е, защото при нас светва жълтата лампа, която е за налягането. След запалването на двигателя си изгасва веднага защото си прави необходимото налягане, но след 4-6 секунди пак светва за 10-тина сек. и изгасва. Един ми каза, че компа прави проверка на датчиците след запалването и щом така свети лампата толкова дълго, значи датчика е прецакан. Но щом изгасва нямало проблем!

Назад към E46