Пак ми протече бензиновата помпа

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 323I
Мечтае да кара: BMW E30 s50b32

Пак ми протече бензиновата помпа

Мнение от JoHNyB » 02 Фев 2011, 16:30

Колеги искам съвет дали има начин да се залепи, втора помпа ми протича от челната страна на помпата и евентуално какво лепило да взема да пробвам.Четох и в други форуми за течен метал...но все пак да питам с какво да пробвам
и btw какво мислите за тая оферта, защото ме съмнява тоя Bosch да е някой Рязан Bosch
http://racing-mania.com/browse/product/id/221/B%D0%B5nzinova+Pompa+0580+464+070+-+BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Re: Пак ми протече бензиновата помпа

Мнение от tuningfena » 02 Фев 2011, 20:24

земи си друга най добре , иначе за слух и аз съм чувал че с течния метал на BIZON ставало , но по добре не се занимавай
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 02 Фев 2011, 22:28

tuningfena написа:земи си друга най добре , иначе за слух и аз съм чувал че с течния метал на BIZON ставало , но по добре не се занимавай

в интерес на истината и аз точно за този съм чувал, ще пробвам пък квото стане, нищо не губя иначе ще отидат 100 лева за по- евтиния вариант горе от линка/само да не попадна на банан/, ама 210 лева за сигурен Bosch не мога си позволя

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 02 Фев 2011, 23:11

ми кат не можеш да си позволиш помпа от 200лв си вземи жигула...щот кат пламнеш кат оня ашлак на ОМВ няма кой да ти помогне..а недай си боже да причиниш някакви странични щети...
аман от измекярщина в тоя форум..без лоши чувства,ама това е сама действителност
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар
Кара: е32 730i Голф Мк1 кабриолет

Мнение от sedef » 03 Фев 2011, 0:23

Колега, на работата (работя с течност подобна на нафта с две думи) сме лепили с какво ли не машината. Силиконите се разлагат, а течни стомани и тем подобни са много здрави, но и много крехки и се пукат :idea: Та няма лощо да пробваш, то и аз съм ЗА някои "доработки" но най-вече по интериора, за неща като бензин, спирачки, управление, ходова част и други ПРИЧИНЯВАЩТИ СМЪРТ-ШЕГА НЕБИВА :nono: Много ама много внимаваи, че за изгоряла е30 повече от 200 лева няма да вземеш!

Успех и хиляди безавариини :driving:

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 03 Фев 2011, 0:46

колега щом 2 пъти ти протича от едно и също място значи има и някъв друг проблем най-вероятно..... да не би клапана ти да не работи и да прави голямо налягане между него и помпата и затова да тече... и сигурен ли си че от самата помпа тече? да не е от маркуча? добре ли си върви колата или?
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 03 Фев 2011, 1:02

E30_M_Tech_ll написа:колега щом 2 пъти ти протича от едно и също място значи има и някъв друг проблем най-вероятно..... да не би клапана ти да не работи и да прави голямо налягане между него и помпата и затова да тече... и сигурен ли си че от самата помпа тече? да не е от маркуча? добре ли си върви колата или?

значи категорично не е от маркуч, колата си работи добре и върви супер на бенз, като изключим високите обороти, които все още не мога да разбера на какво се дължат.Първата ми помпа протече между алуминиевия корпус и челната част/ нз от какъв материал е направена/ и тази изглежда че е от там, защото като я запалих огледах от къде е теча и пак от там се виждаше.Може и да имаш право за налягането, но и аз нз.Все пак е помпа на 20-25 години материала старее а тия О-пръстенчета вътре издават багажа.Ще пробвам с течния метал пък каквото сабя покаже...

ентусиаст
Аватар

Мнение от tuningfena » 03 Фев 2011, 1:07

начи хич не ти върви с тез помпи , някъде няма ли с гаранция ? поне да ти я сменят ако и тя се прецака
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 03 Фев 2011, 1:15

tuningfena написа:начи хич не ти върви с тез помпи , някъде няма ли с гаранция ? поне да ти я сменят ако и тя се прецака

ами надали някой ще се набута с такава оферта :D за ментака дават 1 година гаранция,а тя важи докато си я купиш, после неги търси да ги я подменят.

Пък за вървежа ми, просто всеки път като стегна всичко и ми остане някой лев за глезотийки по колата, и се скапва нещо.Явно трябва да почна аз да и се качвам на шията с двата крака, за да почне да ме слуша. :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от tuningfena » 03 Фев 2011, 1:49

май май само така се подчиняват тез е30 ки , с двата крака на газта и тва е , поне да знаеш що е станало нещо
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 03 Фев 2011, 11:57

tuningfena написа:май май само така се подчиняват тез е30 ки , с двата крака на газта и тва е , поне да знаеш що е станало нещо

мхм.Аз по принцип не си падам по джалатските работи.Нещо да се разскърца, отивам купувам и се прави, то колкото я къткам, толкова повече се чупи...:D затуй яко помпа ... :mhihi: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 03 Фев 2011, 13:29

Това от линка не е бош, просто дават референтен номер, а помпата е китайска мисля /зад нея се вижда опаковката/, монтирали сме такива и нормално работят.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 03 Фев 2011, 16:16

tuningfena написа:начи хич не ти върви с тез помпи , някъде няма ли с гаранция ? поне да ти я сменят ако и тя се прецака

Аз на две места се сещам с гаранция, че даже ще ти я монтират там (само на едното щото първото е магазин) - третото при евреите го пропускам те имат само застояли коли на паркинга до Арена Младост.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 05 Фев 2011, 14:56

deyan-enchev написа:

Аз на две места се сещам с гаранция, че даже ще ти я монтират там (само на едното щото първото е магазин) - третото при евреите го пропускам те имат само застояли коли на паркинга до Арена Младост.

Kолега, аз съм от Разград...в тая пущина чак такива екстри нямаме :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 05 Фев 2011, 21:55

Относно гаранциите за новите помпи лично на мен ми се е налагало само един единствен път да направя рекламация на Бош и тя беше изпълнена от магазина без никакви препядствия и опити за отказ. Условията да се изпълни гаранцията за колата са:
1. Да е само на горивото на което излиза от завода.
2. Да няма механична повреда причинена от удар или други намеси от некадърност.
3. Да е монтирана в сервиз (това не винаги го взимат под внимание).
За китайските гаранцията е до края на деня и не взимам от тях :mhihi: . А за тези от моргите или от форумните продажби дето са по на 15+ години немога да коментирам не купувам такива неща втора ръка.
Явор е прав, по-добре не прави никакви скраперийки, защото от това ти зависи живота. Ако нямаш сега пари за нова помпа по-добре походи пеша 1-2 месеца и си вземи новичка.
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

Следваща

Назад към E30