Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Re: Полиране на алуминиеви джанти
E30-Kz написа:Полираното няма филм да се лакира
но пък може да се запечата

Tux0 Ca !

- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
да де и аз за това говорех,иначе гадно се окислява... между другото някой да знае друг препарат за запечатване освен тоя на Перцента че бая недъгав ми идва 

- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
slatanic написа:Полираното може да се лакира,но стига да имаш необходимите условия за да бъде направено качествено.
В противен случай след време лака се люпи и пада.Другият момент е че безцветен лак няма и малко или много се губи ефекта на полировката.
губи се да! аз щях да ги правя с керамичен лак а-у незнам си кво ама нямаше да лъскат така яко

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
E30-Kz написа:... освен тоя на Перцента че бая недъгав ми идва
Аз пък си взех от Спудера такъв, запечатах полираното на джантите и третирах боядисаното. По мои наблюдения там, където трябваше да се запази блясъкът, се запази. А цветната част на джантата се почистваше много по-лесно от прахта от накладките.

- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
err0r написа:E30-Kz написа:... освен тоя на Перцента че бая недъгав ми идва
Аз пък си взех от Спудера такъв[/quote
Значи ако не си продам джантите, ще го притесня и аз на пролет

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
E30-Kz написа:err0r написа:E30-Kz написа:... освен тоя на Перцента че бая недъгав ми идва
Аз пък си взех от Спудера такъв[/quote
Значи ако не си продам джантите, ще го притесня и аз на пролет
по принцип едно от най-добрите решения е пастата на poor boys -> http://www.poorboysworld.com/wheel-sealant.htm
колкото до полирането, разговарях с една пловдивска фирма -> http://galvanikabg.com/start.html , като ми обясниха че никелирането става по електро-химичен път и гарантират за здравината, също така могат и болтчета да се никелират. Цената е около 60-70лв. за никелирането една джанта (цяла). За липовете би следвало да е ~30лв./бр.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Момчета, аз обаче имам един друг проблем който обаче не е полирането
Иде реч за самото боядисване на "средата" на джантата или по-скоро за подготовката.
Джантите са тези>

И проблема ми е в тези области където са винтила и надписите, щото там не знам как ще бръкна със шкурката за да подготвя хубаво, особенно в ъгълчетата както и самите надписи.
Та дайте идея с какво да стане
Иначе идеята е да са с полиран борд и вътре да са антрацит

Иде реч за самото боядисване на "средата" на джантата или по-скоро за подготовката.
Джантите са тези>

И проблема ми е в тези области където са винтила и надписите, щото там не знам как ще бръкна със шкурката за да подготвя хубаво, особенно в ъгълчетата както и самите надписи.
Та дайте идея с какво да стане

Иначе идеята е да са с полиран борд и вътре да са антрацит

Освен ако не си луд ентусиаст да търкаш на ръка най-лесният начин е с песъкоструйката.
После при полирането на борда ще има игра с търкането,но за Борбет Б аз друг вариант не виждам.
После при полирането на борда ще има игра с търкането,но за Борбет Б аз друг вариант не виждам.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
slatanic написа:Освен ако не си луд ентусиаст да търкаш на ръка най-лесният начин е с песъкоструйката.
Песакоструйката не е вариант, щото после пак трябва яко шкурене за да се заглади повърхноста

Иначе аз проблем с шкуренето на ръка нямам, въпроса е с какво да пръкна в ъгълчетата

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
аз невиждам какъв е проблема
ако песъкоструя е с ситен кварц и по малка дюза , и се облепи с мушама борда , невиждам проблем
ако човекът с песъкоструя си разбира на машината може много добре да ти ги подготви за боядисване
още повече че ти после така или инъче ще биеш поне една ръка шприц , и най дребните "ямки" ще се запълнят
ако песъкоструя е с ситен кварц и по малка дюза , и се облепи с мушама борда , невиждам проблем
ако човекът с песъкоструя си разбира на машината може много добре да ти ги подготви за боядисване
още повече че ти после така или инъче ще биеш поне една ръка шприц , и най дребните "ямки" ще се запълнят
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
VesoPesa написа:въпроса е с какво да пръкна в ъгълчетата
И за това има лек:"Скоч–брайт"

Иди в някой магазин,в който предлагат бояджийски материали и вземи средния вариант,че най ситния за нищо не става.
Представлява нещо от рода на текстилна гъбичка,която е абразивна и променя формата си(можеш да е сгънеш,като топче примерно),но не прави драскотини по повърхноста,която ще се обработва а само "нежно" отнема горния слой от боята.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Борис_Малинов написа:VesoPesa написа:въпроса е с какво да пръкна в ъгълчетата
И за това има лек:"Скоч–брайт"така се нарича това,с което се търкат трудно-достъпните места.Продава се под различни номера,като шкурките,но има само три от най-разпространените размери.
Иди в някой магазин,в който предлагат бояджийски материали и вземи средния вариант,че най ситния за нищо не става.
Представлява нещо от рода на текстилна гъбичка,която е абразивна и променя формата си(можеш да е сгънеш,като топче примерно),но не прави драскотини по повърхноста,която ще се обработва а само "нежно" отнема горния слой от боята.
еее друга работа си е да имаме бояджия сред нас

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Воаля....

П.П. Този ББС имаше надписи по борда които бяха проблемни за изтъркване и реших да ги премахна за да изглежда и по изчистена джантата
П.П. Този ББС имаше надписи по борда които бяха проблемни за изтъркване и реших да ги премахна за да изглежда и по изчистена джантата

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:VesoPesa написа:въпроса е с какво да пръкна в ъгълчетата
И за това има лек:"Скоч–брайт"така се нарича това,с което се търкат трудно-достъпните места.Продава се под различни номера,като шкурките,но има само три от най-разпространените размери.
Мерси много колега, още в понеделник ще си взема пособията

Иначе крик, то въпроса е че аз тия надписи искам да си останат

- Delfina
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 E28
- Мечтае да кара: E24
http://www.youtube.com/watch?v=l4u35HQ2 ... re=related
Колеги незнам ама мен тожа ме изуми , не ти трябжат шкурки нищо просто става уникално
Колеги незнам ама мен тожа ме изуми , не ти трябжат шкурки нищо просто става уникално