двигателя ми гърми , а уж всичко е наред
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Re: двигателя ми гърми , а уж всичко е наред
taba4ko написа:какво стана. колегите те съветват да видиш ламдна сондата. провери ли я?
Погледнах свръзката на кабела за която споменах ама е на много криво място . Утре на светло ще я погледна .
- jakson
- ентусиаст
-
ивчо3 написа:Че не е наред, не е. И на диагностика да отиде, нищо не могат да му кажат. Вместо да кара толкова време, да беше проверил този дебитомер, или да го смени с друг за проба. Към Jаkson- имаш ли разходомер на таблото? И ако имаш какво отчита като караш колата в режим на принудителен празен ход, на загрял мотор?
http://vbox7.com/play:50c0e9fc
Ето , тук потеглям съвсем леко и изключвам от скорост . След това подавам 1-2 пъти газ за да се види , че съм на свободна .
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- pep0
-
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M5 Touring
Аз имам един много прост въпрос към теб
коя година е колата и има ли катализатор ?
Мисля, че нататък ще се сетиш за какво иде реч.. моята и тя така прави препуква едно такова гадно мудна мазните петна и ауспуха в сажди.. мисля че ти е време да ти проверят катализатора дали не му е свършил живота
Успех с ремонтите

Мисля, че нататък ще се сетиш за какво иде реч.. моята и тя така прави препуква едно такова гадно мудна мазните петна и ауспуха в сажди.. мисля че ти е време да ти проверят катализатора дали не му е свършил живота

Успех с ремонтите

- jakson
- ентусиаст
-
pep0 написа:Аз имам един много прост въпрос към тебкоя година е колата и има ли катализатор ?
Мисля, че нататък ще се сетиш за какво иде реч.. моята и тя така прави препуква едно такова гадно мудна мазните петна и ауспуха в сажди.. мисля че ти е време да ти проверят катализатора дали не му е свършил живота![]()
Успех с ремонтите
Катализатора го махнах за да ми отпаднат съмненията към него , обаче нищо не се промени . И моя ауспух е целия в сажди и колата върви когато си поиска
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
jakson написа:Катализатора го махнах за да ми отпаднат съмненията към него , обаче нищо не се промени . И моя ауспух е целия в сажди и колата върви когато си поиска
Рабатата клони към дюзи май.
- pep0
-
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M5 Touring
jakson написа:pep0 написа:Аз имам един много прост въпрос към тебкоя година е колата и има ли катализатор ?
Мисля, че нататък ще се сетиш за какво иде реч.. моята и тя така прави препуква едно такова гадно мудна мазните петна и ауспуха в сажди.. мисля че ти е време да ти проверят катализатора дали не му е свършил живота![]()
Успех с ремонтите
Катализатора го махнах за да ми отпаднат съмненията към него , обаче нищо не се промени . И моя ауспух е целия в сажди и колата върви когато си поиска
Тук вече ми грабна вниманието сигурен ли си че тръбите ти са чисти назад след като си махнал катализатора има един елемент в катализатора които като прегрее и се разтапя имах такъв проблем провери ли си изпускателната система ?
- jakson
- ентусиаст
-
pep0 написа:jakson написа:pep0 написа:Аз имам един много прост въпрос към тебкоя година е колата и има ли катализатор ?
Успех с ремонтите
Тук вече ми грабна вниманието сигурен ли си че тръбите ти са чисти назад след като си махнал катализатора има един елемент в катализатора които като прегрее и се разтапя имах такъв проблем провери ли си изпускателната система ?
Ами колата я качиха на подемник , отрязаха катализатора и на негово място сложиха резонатор. Това за което говориш и аз съм си го мислил . Понякога когато спирам по-рязко и прозореца ми е отворен , чувам звук на търкалящи се парчета по ламарина , търкалянето тръгва някъде отзад и стига почти до двигателя или някъде до предната врата . Наистина може да има нещо в тръбите ... Понякога колата става доста шумна и върви много . Преди 2 месеца имах такъв случай . Колата стана адски шумна и реших , че гърнето се е издънило . Колата тръгна като самолет , имах чувстото ,че карам кола с 150 коня под капака . След няколко дена звука на двигателя пак се приглуши и той стана пак муден . Понякога когато неще да върви хубаво , докато ускорява се появяват едни тласъци . Имам чувството , че за мудния вървеж са виновни няколко неща но има само 1 първоизточник който скапва всичко .
колега от една година се боря със същия проблем е46 1.9 118кс върви когато си поиска а като не върви гърми във ауспуха всичко съм сменил и тествал оправия за сега няма последното което мисля да направя е да дам аванс от колелото на разп вал защото при разтегната верига се нарушава центровката и започва да работи на закъснение което е и гърменето във ауспуха изпускателен клапан е отворен а тогава идва искрата и сместа се пали във гърнето отам и загуба на мощност ако и така не се оправи се отказвам 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
jazzy написа:колега от една година се боря със същия проблем е46 1.9 118кс върви когато си поиска а като не върви гърми във ауспуха всичко съм сменил и тествал оправия за сега няма последното което мисля да направя е да дам аванс от колелото на разп вал защото при разтегната верига се нарушава центровката и започва да работи на закъснение което е и гърменето във ауспуха изпускателен клапан е отворен а тогава идва искрата и сместа се пали във гърнето отам и загуба на мощност ако и така не се оправи се отказвам
При мен с много подобни симптоми М43 изкара почти 2 години и накрая като се скапа тотално частта разбрах какво е.
А именно регулатора на налягането на бензина в рейката, просто един ден се затапи не пропускаше обратно излишното гориво, направих една диагностика и общо взето лесно го хванахме.
Преди да се скапе тотално колата имаше точно такова поведение, караш караш и в един момент все едно си закачил 1 тон отзад, после се оправя, разхода и беше нормален и общо взето всичко беше наред.

Няма оправия и със аванс същата работа като подам газ на празен ход и при падането на оборотите като ги посрещна а имено газ до 4000 и като паднат на 2000 пак газ и гърм та даже понякога огън хвърля
хубав ефект обаче спъва колата в движение е същото като превключвам скорости от малка на голяма като подам рязко газ пак гърми сега ще пробвам да завъртя колелото на закъснение пък да видим.
колега първото с което започнах е регулатора за налягане стария показваше 3.2 бара колкото трябва набих го отгоре за да вдигна налягането стана 4 бара но не помогна започна да работи яко на богато черен пушек люти на неизгорял банзин и си взех нов пак 3.2 бара дебетомер чисто нов бош ланда сонди нови ngk температурен датчик нов свещи кабели нови само датчик колянов вал и разпределителен не съм сменял но пък не ге записва като грешки

колега първото с което започнах е регулатора за налягане стария показваше 3.2 бара колкото трябва набих го отгоре за да вдигна налягането стана 4 бара но не помогна започна да работи яко на богато черен пушек люти на неизгорял банзин и си взех нов пак 3.2 бара дебетомер чисто нов бош ланда сонди нови ngk температурен датчик нов свещи кабели нови само датчик колянов вал и разпределителен не съм сменял но пък не ге записва като грешки

- jakson
- ентусиаст
-
При мен пък се получава пукане във всмукателните тръби, а не в ауспуха. И в ауспуха гърми, но е се получава при форсиране на място и е леко пукане.
Никой ли не видя, че има износена гърбица на първи цилиндър на вала? Другите, които не се виждат как са? Да ен се окаже, че проблема е от газоразпределението и не му стига въздух на мотора.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2