Оборотите леко пропадат понякога М51Д25.....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Оборотите леко пропадат понякога М51Д25.....
Добре мога да се съглася и за причина в ГНП, не е изключено макар че в 99% от проблемите се слагат на него и не винаги е вярно. Та този момък от тоя сервиз не може ли да ти отговори на въпроса преди да ти отвори помпата и да ти вземе 400-500 лв. Щот си мисля не си единствен и би трябвяло специализиран такъв сервиз да има този простичък отговор в репертоара си сигурация.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Самата помпа май събира мърсотия и мизерий на някаква ос и от там се получават тези аномалий.Така поне разбрах аз от форума и Пресиян. 

Ми то тва ясно има бол теми по-въпроса пък и останах с впечатлението че миналата година си сменял помпата. И айде тогава чакам обяснение що като спре колата си вдига оборотите до нормалните . Е те това е интересното и като е тръгнала да ги сваля що не продължи да си ги мени като е зацапана остта и не изпълнява финни сигнали за завъртане и подаване на нужната порция гориво.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Аз само да попитам за 2,4 тд,това на брат ми е34та,нормално ли е да държи 900оборота на празен ход,че с дизелите съм куц кон.Много му гъргори,а и грънците му бегат нещо,по бетер гърми от мойто 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
bmw325tds написа:Ако горивния и въздушния филтър са ОК - добре.
Какво гориво зареждаш?
Дали ти работи подгряването на горивото в горивния филтър?
Как се проверява подгряването в горивния филтър? Благодаря

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
vladobate написа:Ми то тва ясно има бол теми по-въпроса пък и останах с впечатлението че миналата година си сменял помпата. И айде тогава чакам обяснение що като спре колата си вдига оборотите до нормалните . Е те това е интересното и като е тръгнала да ги сваля що не продължи да си ги мени като е зацапана остта и не изпълнява финни сигнали за завъртане и подаване на нужната порция гориво.
Ами и аз това се чудя колега!?И да помпата я смених цялата миналата година лятото.С втора ръка от Германия.
Не мога да си го обясня и аз защо не гасне ами си пропадат и хоооп чак като спра се оправят!?

Грешки няма записани,какво ще е тва чудо и аз незнам?Разходомера започва да се шашка като направи така.

А относно оста на помпата,просто незнам къде се намира и затова питам?Тази долу с плунжерчето където влиза пъпката на плочката ли е?Едно като лагерче с дупка.На тази ос ли се натрупва боклук?

Нея не я чистих,ама пък и си беше чиста де да знам и аз!?

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
AVGO написа:bmw325tds написа:Ако горивния и въздушния филтър са ОК - добре.
Какво гориво зареждаш?
Дали ти работи подгряването на горивото в горивния филтър?
Как се проверява подгряването в горивния филтър? Благодаря
Добре де то ако не работи подгрева на горивния нали ще пали трудно?
А мойта пали от раз.Без да подгрявам 2 пъти в тези студове.
И да ,я кажете как се проверява този подгрев?Ако е изгорял,ще излезе ли като грешка при диагностика?
Подгряването на горивото е във филтъра. Когато палиш подгряват свещите, а горивото и да е затоплено то няма как да дойде до дюзите. Пътя е дълъг. Но като запалиш и след малко изгасват свещите. Тогава ако подаваното гориво е много студено е възможно помпата да не успява да регулира правилно дозата.Nasko_325TD написа:...Добре де то ако не работи подгрева на горивния нали ще пали трудно?...
При нашите помпи всичко е електроника. Помпите сами си определят колко гориво да пускат за да държат обороти в зависимост от ситуацията. Има няколко датчици.
По твоя проблем. Карай по наклон, пусни колата по инерция. И карай така. Не вярвам че след повече от 5 сек. двигателя няма да се е нагодил да държи обороти. И вземи сипи нафта от Петрол. Аз като заредя на Лукоил и като запаля в студа (-10) оборотите подскачат от 700 до 900 няколко пъти и след малко се стабилизират. С Петролската нафта пали и забива на 900 без колебание.
Отиди на една добра диагностика. Ако няма грешки си карай.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Еми ходих да я четат дали е записала грешки в Бош Авел Пловдив.Нищо нямаше записано.
Има логика в това че може да не работи подгрева,но незнам как да го проверя!?
И не трябва ли да е записана грешка?
То е едно като тресене,обаче както си работи примерно и изведнъж хоп обърка се и заклати.
чудно ми е защо и падат оборотите до делението преди нулата? И то понякога-не постоянно.
Струва ми се че един път е по-пъргава в ниските а друг път по-мудна и тромава!?
Също така защо придърпва между 1200-1500 оборота!?

Има логика в това че може да не работи подгрева,но незнам как да го проверя!?
И не трябва ли да е записана грешка?

То е едно като тресене,обаче както си работи примерно и изведнъж хоп обърка се и заклати.
чудно ми е защо и падат оборотите до делението преди нулата? И то понякога-не постоянно.
Струва ми се че един път е по-пъргава в ниските а друг път по-мудна и тромава!?
Също така защо придърпва между 1200-1500 оборота!?

Ръководство: "BMW3_90-98 manual rus.PDF". Имам го от форума.Nasko_325TD написа:...И да ,я кажете как се проверява този подгрев?Ако е изгорял,ще излезе ли като грешка при диагностика?
Страница 84.
Погледни последния ред. Става въпрос за пин 1 и 3 от буксата на компа.
Не съм тествал, но така би трябвало да се проверява.
Точно по твоя въпрос (в същото ръководство):
Западление падения оборотов после отпускания педали управления подавачей топливо:
1) Засорение сливных трубопроводов;
2) Увеличение зазора педали управления подачей топливо;
Трябва да провериш и съпротивлението на педала на газта. При свободен ход и при пълна газ.
Взимаш един Ом-метър и с някой приятел мерите. Много вероятно е да ти се е изтъркал реостата на педала и да подава по малко съпротивление при пуснат педал, от там ГНП-то докато регулира ти падат оборотите.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Сега като прочетох тук в таблицата видях че има дадена стойност за датчика за оборотите.Това е много добре!
За целта трябва да се откачи буксата на компа нали?
А трябва ли да сваля акомулатора?
Малко кофти е че не разбирам руски!?И причините за повредата не мога да разбера какви са?

Малко кофти е че не разбирам руски!?И причините за повредата не мога да разбера какви са?

Оборотите не ги гледай. Виж какво са ти написали хората. При падане на оборотите след пускане на педала на газта проблема е или в горивопроводите (ти си сменил филтъра, но може да си продухаш маркучите) или в реостата на педала на газта.Nasko_325TD написа:Сега като прочетох тук в таблицата видях че има дадена стойност за датчика за оборотите.Това е много добре!![]()
Аз съм откачал компютъра без да свалям акумулатора. Няма проблеми, нито записа грешки.
Свали и пробвай. При натиснат при пуснат педал, при рязко отпускане...
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Значи стойноста при натиснат педал на пин 33 и 37 трябва да е 1200ома,а при свободен 1700ома.При мерене на пин 37 и 13 трябва да е 900ома при ненатиснат педал,а при натиснат докрай 1500ома.Нали така?
Не мога да разбера обаче,защо като загрее се оправя работата и не тресе,а остава само едно придърпване от 1200-1500 и това с мощноста?Един път е по-стартова друг път е тромава!?
Ще премеря реостата на газта,да видим какво ще стане?
А за този датчик за оборотите къде се намира някой знае ли?
Да не е този под стартера?
Не мога да разбера обаче,защо като загрее се оправя работата и не тресе,а остава само едно придърпване от 1200-1500 и това с мощноста?Един път е по-стартова друг път е тромава!?
Според таблицата това са положенията и стойностите.Nasko_325TD написа:Значи стойноста при натиснат педал на пин 33 и 37 трябва да е 1200ома,а при свободен 1700ома.При мерене на пин 37 и 13 трябва да е 900ома при ненатиснат педал,а при натиснат докрай 1500ома.Нали така?
Датчика за оборотите трябва да е "датчик на колянов вал", т.е. този под стартера.
Като е студен двигателя му трябва повече гориво, ако не ти е наред реостата може да ограничава горивото.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами това хваща ли се като грешка от компа или не го записва?
Забелязах и друго,примерно като я запаля сутрин студена и свали оборотите до 650-700 и почне да прави номера,ако и подам леееко гас примерно до 750-800 започва да прекъсва още повече.Тък тък тък,точно все едно не бачка цилиндър.
Има логика,ако има кофти дюза да пикае и в даден момент да се запалва горивото от компресията и после пак така-докато не загрее.
Само незнам дюзата дали може да бърка помпата(оборотите) като работа?

Забелязах и друго,примерно като я запаля сутрин студена и свали оборотите до 650-700 и почне да прави номера,ако и подам леееко гас примерно до 750-800 започва да прекъсва още повече.Тък тък тък,точно все едно не бачка цилиндър.
Има логика,ако има кофти дюза да пикае и в даден момент да се запалва горивото от компресията и после пак така-докато не загрее.
Само незнам дюзата дали може да бърка помпата(оборотите) като работа?

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4