някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ангелски
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Re: някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Здравей, BMW///M-ma6inata твойте пеперутки и колектора в какво състояние бяха?
			Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два: 
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
		Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
- 

- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
shark1986 написа:Да попитам моята кола 320д Е46 136к.с. 10.98г. ръчни скорости има ли пеперудки?Че от примера на Заги ме хвана шубето
Е да ама аз ще шибна коментар: Колега - ...
 без коментар
 без коментарZagy написа:
Нека пак да повторим - 136 коня дизел няма пеперудки. 150 коня дизел има.
Ааааа - има грънци - отдавна няма

Малко off се получи ама...нямам търпение за 20ста страница вече

- Zagy
- нафтения
- 

- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
nik4o_83 написа:....
Добре бе, брат ми - нужно ли е да спамиш сега

да та ева
 да та ева   

Si non confectus, non reficiat.
		- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
- 

- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Бяха ок,в идеално състояние и шестте. Сега като се прибирах обаче забелязах нещо странно и съм полудял-колата ускорява ок като изключим диапазона между 90-100,като карам с тази скорост с равна газ и натисна газта докрай(не кикдаун) колата е като умряла,сякаш е откачен някой вакуум а съм убеден на 100% че всичко си е на мястото. Не съм давал и контакт по време на убийството на пеперудите. Идеи? Утре ще я закача на ДИС-а но дотогава няма да мога да спя...

- Zagy
- нафтения
- 

Вакуумния контрол на турбото виж как е...
		- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
- 

Ще погледна и ще пиша пак,че ако съм скапал нещо ще полудея.

- makaveli316
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Хора, много ме наплашихте с тия пеперудки и с тия бръмбари бе, сега само ще има да ги мисля.
Дайте някакъв сервиз нещо в София примерно или Плевен, ама да не е като ида и им кажа да ми махнат пеперудките да ме гледат странно , искам някой дето да си знае работата.
, искам някой дето да си знае работата.
А и като ида за тази интервенция, освен махането на тия пеперудки, какво е желателно да се прави/чисти/слага/подменя/затапва и т.н.?
Мерси.
			Дайте някакъв сервиз нещо в София примерно или Плевен, ама да не е като ида и им кажа да ми махнат пеперудките да ме гледат странно
 , искам някой дето да си знае работата.
, искам някой дето да си знае работата.А и като ида за тази интервенция, освен махането на тия пеперудки, какво е желателно да се прави/чисти/слага/подменя/затапва и т.н.?
Мерси.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
- 

...

Последна промяна BMW///M-ma6inata на 19 Окт 2011, 15:54, променена общо 1 път

- makaveli316
- младши ентусиаст
- 

BMW///M-ma6inata написа:Във София можеш да дойдеш при нас в Овердрайв на автомагистрала тракия първи километър след Лук Ойл-а. Ще я оправим
Цена?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
- 

....

Последна промяна BMW///M-ma6inata на 19 Окт 2011, 15:54, променена общо 1 път

- sasho_80
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Е46 320d 03 TOURING
 След толко изписано по въпроса има хора които ощте се чудят дали да ги махнат или не, вече почти година карам без пеперудки, няма какво да им се чудите, достатачно е да изчетете написаното до 6-та страница зада се обедите в това!
  След толко изписано по въпроса има хора които ощте се чудят дали да ги махнат или не, вече почти година карам без пеперудки, няма какво да им се чудите, достатачно е да изчетете написаното до 6-та страница зада се обедите в това!- adovet
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Tesla Y
sasho_80 написа::OT: След толко изписано по въпроса има хора които ощте се чудят дали да ги махнат или не, вече почти година карам без пеперудки, няма какво да им се чудите, достатачно е да изчетете написаното до 6-та страница зада се обедите в това!
И аз доста се чудих дали да ги махам, но преди около месец на един познат с Е60 му влезе пеперудката в цилиндъра и стана една. Та след това веднага ги махнах мойте. Работата е елементарна.Мойте ги махна едно приятелче. Отне около час и половина всичко. След това нямаше никаква промяна във вървенето и разхода така, че махайте ги та после да не стане лошо. Бях чел статия в която пише, че БМВ признават, че това е фабричен дефект.

- makaveli316
- младши ентусиаст
- 

Въпроса е сигурно тъп, но как мога да разбера дали са махнати тия пеперудки или не, щото нищо чудно предния собственик да ги е махнал, пък ако ида в сервиз в Бг е ясно, че ако са били махнати, те ще се направят на луди и пак ще ми вземат парите.
Аз писах сега и на предния собственик, сетих се че му имам имейла, ще видим какво ще каже.
			Аз писах сега и на предния собственик, сетих се че му имам имейла, ще видим какво ще каже.

- Zagy
- нафтения
- 

Трябва да бръкнеш под колектора и да опипаш дали са там - това е начина. И пак не е сигурно - може просто стъблата да са отрязани и другото да си седи и да си помислиш, че имаш пеперудки. Примерно като махахме пеперудките на брат ми решихме да ги направим така - само ги отрязахме. 
Можеш да си на 100% сигурен само и единствено ако свалиш колекртора.
			Можеш да си на 100% сигурен само и единствено ако свалиш колекртора.
		- saint85
- младши ентусиаст
- 

- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Здравейте колеги,решил съм да си махна пеперудките - свали съм си снимков материал  и имам една молба. Някой извършвал тази интервенцията с премахването на вихровите клапи и има желание и време да помогне, може ли Събота или Неделя да удари едно рамо при свалянето на колекторите и тн. става въпрос за София ?
 и имам една молба. Някой извършвал тази интервенцията с премахването на вихровите клапи и има желание и време да помогне, може ли Събота или Неделя да удари едно рамо при свалянето на колекторите и тн. става въпрос за София ?
			 и имам една молба. Някой извършвал тази интервенцията с премахването на вихровите клапи и има желание и време да помогне, може ли Събота или Неделя да удари едно рамо при свалянето на колекторите и тн. става въпрос за София ?
 и имам една молба. Някой извършвал тази интервенцията с премахването на вихровите клапи и има желание и време да помогне, може ли Събота или Неделя да удари едно рамо при свалянето на колекторите и тн. става въпрос за София ?Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани