ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Re: ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
antonee написа:Колеги, оказа се, че и моят заден тампон на дифа е скъсан леко. Можеше да кара, ама много ме дразнеше понякога при тръгване вибрираше сялата кола като на новобранец. Аз си го смених сам. Но без сваляне на дифа не става. Пробвах да махна задната капачка на дифа, но единият от болтовете беше невъзможно да се развие. Видях в ютюб какво представлява скобата и си я направих с тръба и две планки и шпилка. Ако някой е заинтересован от процедурата да ми пише на лс, с радост ще му обясня как става. Но да се похваля, най–накрая колата се оправи!
Моят тампон на дифа също вече е сменен. Тупкането изчезна, а също и вибрациите при тръгване, които дори не подозирах, че може да са от него

- antonee
- Потребител
-
- Кара: БМВ 320 Д е46
- Мечтае да кара: X6
- Детайли за колата: facelift, 150hp
Първо сваляте гърнето. Пред задния мост има алуминиев "мост", точно под карето на кардана към дифа. Бележиш кардана спрямо дифа и го сваляш (трябва торс). Възможно е да се е запекъл, но с чукане става. Откачаш задната част на стабилизиращата щанга( не е нужно да се сваля цялата). Бележиш полуоските и дифа и ги откачваш (2х6 торсови болта). Откачаш дифа от предните два тампона, а след това и от задния и го сваляш, но имай в предвид, че си тежи. След това със скобата махаш тампона. Новия можеш да го намажеш с грес и с леко почукване си влиза като у дома си. Скобата се прави от тръба, в която може да влезе тампона, шпилка през средата и с две гайки за стягане, и две пластини ( но да са супер здрави). Пробиваш дупки в средата им. и прекарваш шпилката през тях и тръбата като в клипчето. Едната пластина да е по голяма от отвора на тръбата, а другата трябва да е по диаметъра на външната фтулка на тампона, но не по голяма, дори с 1мм по малка. http://www.youtube.com/watch?v=P0ei52kZhmw
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Аз сам се набутах с проблем.
Колата нищо и нямаше, смисъл нямаше тупкания и каквото и да било. Но тампона беше скъсан и то бая, щом като ми го показаха и аз го забелязах. Та купих на лемфьордер, смених го и очаквам да си се кефя на добре поддържаната кола, ама нейсе. На първа, когато потеглям, когато зацепва вече съединителя, започна, не да тупка, а направо тресе. Ще ходя днес да го погледнат, но някакви идеи?
Колата нищо и нямаше, смисъл нямаше тупкания и каквото и да било. Но тампона беше скъсан и то бая, щом като ми го показаха и аз го забелязах. Та купих на лемфьордер, смених го и очаквам да си се кефя на добре поддържаната кола, ама нейсе. На първа, когато потеглям, когато зацепва вече съединителя, започна, не да тупка, а направо тресе. Ще ходя днес да го погледнат, но някакви идеи?
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
И аз да се включа
Имам колата вече три години и това тупкане си го имаше още при закупуването и.Тази седмица смених гуменото каре,двата тампона на скоростите и самите скорости и ЕВРИКА.Тупкането вече го няма.Не знам каква е била причината за него от изброените сменени части,но съм много доволен 

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
sebulba1 написа:И аз да се включаИмам колата вече три години и това тупкане си го имаше още при закупуването и.Тази седмица смених гуменото каре,двата тампона на скоростите и самите скорости и ЕВРИКА.Тупкането вече го няма.Не знам каква е била причината за него от изброените сменени части,но съм много доволен
А самите скорости как смени колега

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
И при мен го има
Смених тампон диф, масло скорости, масло диф, пак си го има, но като че е по-слабо.

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
BoBoGTO написа:Аз сам се набутах с проблем.
Днес нямах проблеми. Явно е нещо друго и ще чакам пак да се появи.

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
bochogogogo написа:sebulba1 написа:И аз да се включаИмам колата вече три години и това тупкане си го имаше още при закупуването и.Тази седмица смених гуменото каре,двата тампона на скоростите и самите скорости и ЕВРИКА.Тупкането вече го няма.Не знам каква е била причината за него от изброените сменени части,но съм много доволен
А самите скорости как смени колега
Смених скоростите,защото още от както купих колата,течеше масло от семеринга горе на вилката за превключване.Имаше и едно леко виене.Преди седмица реших да сменя маслото (което бях сменил в камор като взех колата) но се оказа,че има някви стружки в него и ако трябваше да ги правя ми обявиха някви стотици левове за части и още толкова за работа.Взех едни от колега във форума и се оказаха идеални.Та така...
- toni07
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е46 320дизел /1999год.
Mihalev написа:Проблемът съществуваше и при мен, когато си закупих автомобила. При всяко рязко пускане на съединителя се чуваше тупкане отзад, а при по-плавно отпускане шумът беше най-осезаем на първа и задна предавка.
Закарах я на сервиз, смениха ми тампона на дифа към опашката и проблемът с тупкането изчезна.
Здраво
дали може да ги прикажете на слика и со нумер сменетите тампони-за да биде појасно.Затоа што јас го имам истиот проблем .поздрав
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Мисля че май ги имаше тука някъде на снимка.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
И аз имам проблем с тупкането и го установих на канал, като казах на един приятел да сложи на задна и да закача съединителя и тампона веднага се отвори, където е скъсан. Иначе не се вижда и си седи като нов. Сега обаче ме марзи да го сменявам, а колата няма номера и не мога да я карам да го сменяват някъде. При мен на задна тупка най-много

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- katronski_br
- ентусиаст
-
Не разбрах какъв ти е проблема.
значи като не я караш защото е без номера няма как да те дразни това. като и сложиш номерата иди и го смени тоз тампон.
не мисля че не си се досетил сам, но явно с чакал да ти го каже някой от форума.
значи като не я караш защото е без номера няма как да те дразни това. като и сложиш номерата иди и го смени тоз тампон.
не мисля че не си се досетил сам, но явно с чакал да ти го каже някой от форума.
- Kristopher
-
-

- katronski_br
- ентусиаст
-
продавай я така какъв ти не проблема
кажи на купувача за този тампон или ако искаш не му казвай твоя си работа
има колеги (и аз включително) които караме с това тупкане от години.
кажи на купувача за този тампон или ако искаш не му казвай твоя си работа
има колеги (и аз включително) които караме с това тупкане от години.
- Kristopher
-
-
аз преди малко го купих тампона и или ще го сменя, или ще го дам с колата да си го сменят