Проблем с Демфер?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530i touring
Мечтае да кара: E39 - М5

Проблем с Демфер?

Мнение от 318_is » 31 Яну 2011, 20:56

Здравейте! Онзи ден както си карам бул.Вапцаров и се наложи да намаля рязко след като превключих скоростите зе да трака така сякаш кардана секи момент ще падне но като засиля малко повече и намаляваше шума добре че имаше каде да я кача на канал в квартала и гледам едно огомно като пръстен се откъснало от тампона и то е било причината за този ужасен шум (удряло се е в тунела) .
Зех флекса и го резнах, колата си върви без никакъв проблем питането ми е от къде мога да разбера номенклатурния номер на тази част и има ли голямо значение ??
1.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Проблем с Демфер?

Мнение от shengi » 31 Яну 2011, 22:03

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=26&fg=05
Тука е под номер 2 Torsional vibration absorber 26111434254 прегледай и следните неща от тази схема
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=26&fg=10
1,12 както и тампоните на скоростната кутия в какво дередже са.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: АУДИ Б4 ,феве сирокко

Мнение от ivcho_86 » 31 Яну 2011, 23:15

колега,нямам си и на идея колко струва демфера, но ако е 50+лв си направил голяма грешка сподер мен че си отрязал пръстена можеше да ти го почистят и залеят повторно с каучук.Мой приятел при същите условия скъса демфернашайба на колянов вал на мерцедес на цена 800лв+ отремонтираха му я за около 70тина лева.

Потребител
Аватар

Мнение от 318_is » 01 Фев 2011, 11:43

Не знам дали ще стане както оригиналното та да го пазя а и ми трябваше колата нямаше как да не я карам ударите който нанасяше тъй като кардана добре го овлича чак ми блъскаха скоростния лост се едно има строшено нещо зверски.Ще му стане ли нещо ако го покарам известно време без него??

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 01 Фев 2011, 19:40

Абе не е удачно, но съм виждал хора да карат така.Въпрос на личен избор.Най добре върви в някоя автоморга и да ти дадат само тая част не вярвам да ти кажат космическа сума.Иначе карето го имаше на цени от 80лв на горе без отстъпките.Успех все пак и внимавай с кардана карето и това нещо ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 01 Фев 2011, 20:00

Аз това го махнах. За ново цената му е космическа, има го само в дару/камор. Втора употреба едва ли ще се намери в добро състояние. Смених си карето с ново, а това го изхвърлих и не съм забелязал проблеми, вече над 1500км.
Някой е36 го имат това нещо други го нямат :dunno: . Спред мен това е някакъв допълнителен успокоител на вторични вибраций или нещо подобно. Ще следя темата с интерес, дано се включат и други хора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 02 Фев 2011, 1:46

shengi написа:Абе не е удачно, но съм виждал хора да карат така.Въпрос на личен избор.Най добре върви в някоя автоморга и да ти дадат само тая част не вярвам да ти кажат космическа сума.Иначе карето го имаше на цени от 80лв на горе без отстъпките.Успех все пак и внимавай с кардана карето и това нещо ;)

брадчеда и аз сам за мнението на колегата :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 02 Фев 2011, 22:03

:D По принцип ние обичаме побългаряването , ама...
Щом го има този елемент , значи трябва и всякакви други експерименти не са желателни! Германеца е изчислил всичко , а ние се правим на по умни от него...
Моят съвет е намери си нов или читав втора употреба и си оправи колата! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 03 Фев 2011, 0:07

Намират се и в добро състояние втора ръка.Днес питах в Евро 07 в Русе могат да го доставят.За цената ми казаха под 100лв точна не понеже бързах /а момчето е било поръчвало преди такова нещо и за това знаеше, че го има/ Иначе гуменото каре на кардана 80лв.Хубаво е да смениш всичко по кардана това което ти се е откъснало гумено каре на кардана висящия лагер /аз така му викам това дето държи кардана/ и тампоните на кутията.

п.с.
Аз не бих карал така заради една случка
Тръгват big boss-а и 2-ма негови приятели.Автомобила е Range Rover 2.5 4x4.Предния ден диагностика и видяхме, че гуменото каре е нацепено - добре, че имаме още един на части.Та тръгват минават 300км безаварийно и по едно време кардана решава, че трябва да влиза в купето.
Поражения - сменихме целия кардан с карето :mhihi: любувахме се на кратерче на иначе дебелото желязо от долу /Range Rover-a/За незапознатите от долу е на греди и всичко е от солидна стомана.Та с тия кардани не си играйте.Скоро попаднах и на четиво, че кардана се балансира когато е целия от 2-те си части.
Иначе като се погледне реално на новите коли почти всичките го имат това както и на доста автомобили с предно предаване на полуоските имат балансатори.Все пак като се развали баланса на кардан - полуоска тя започва да вибрира и това влияе негативно на частите служещо за "успокояването" и НЕпредаването на вибрации към ск.кутия, двигател, купе тампони.Така,че колега лично аз ако съм на теб отивам в автоморга или търся в подфорум продава това нещо.Или ново в магазин.Успех и умната
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 03 Фев 2011, 1:51

Не си купувай каре от Евро07, личен съвет. Аз се обърках да си купя от тях - за 2 месеца се разпра, не ми и върнаха парите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 03 Фев 2011, 2:01

Много ми е интересно,всеки обяснява как демпферния маховик много лошо нещо :mhihi: ,как с олекотен върви и няма никви проблеми,а тука за тоя демпфер стана много страшно - едва ли не ще му се откъсне кардана... намеси се и баланса (незнайно защо) въпреки че е отделна част и е с друга роля. Колеги казаха че има и коли без,при това положение да го засилвате чак да не я кара - аре няма нужда :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 03 Фев 2011, 8:58

Ставаше на въпрос за това, че щом това нещо е заминало покрай него има и други неща които са най вероятно на доизживяване.По горе колегата които се изказва .... ако беше видял това което видях аз нямаше да говориш така мисля.Олекотен маховик да, махане на демферен маховик да, но тука говорим за друго нещо.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 318_is » 10 Фев 2011, 20:57

Кръсноречиви отговори никой не каза нещо същественно само ( Ала Бала)
Проблема се реши с нов демфер и ново каре !Успех на сички бърборковци :yes:

Назад към E36