Странно чукане - FUEL TANK BREATHER VALVE?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Странно чукане - FUEL TANK BREATHER VALVE?
Здравейте колеги,
Започна да се чува странно чукане, не по ходова част, а от двигателя. След щателно слушане и пипане осетих че идва от една (клапа) или нещо такова което е точно до буксата на дебитомера. Извинявам се за невежеството, но не го знам това що е. В него влиза и букса от горе, която си е добре захваната. След ровене в реал оем ми се струва че е това :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
номера 1-2 ако това нещо е това и се намира там отпред точно зад филтърната кутия и от едната му страна се пада дебитомера значи е то. А и има таква врътка около него. Ако правилно съм предположил, бихте ли ме посъвтвали това защо така чука, и то интензивно?
Започна да се чува странно чукане, не по ходова част, а от двигателя. След щателно слушане и пипане осетих че идва от една (клапа) или нещо такова което е точно до буксата на дебитомера. Извинявам се за невежеството, но не го знам това що е. В него влиза и букса от горе, която си е добре захваната. След ровене в реал оем ми се струва че е това :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
номера 1-2 ако това нещо е това и се намира там отпред точно зад филтърната кутия и от едната му страна се пада дебитомера значи е то. А и има таква врътка около него. Ако правилно съм предположил, бихте ли ме посъвтвали това защо така чука, и то интензивно?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Странно чукане - FUEL TANK BREATHER VALVE?
Да не би да се е откачило.
Аз съм го откачал мойто, за да видя какво ще стане и издаваше доста интересен звук, ама чак пък да чука...
Аз съм го откачал мойто, за да видя какво ще стане и издаваше доста интересен звук, ама чак пък да чука...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ами прави чък-чък-чък и така си се чува като седя до колата.
Но това ли е дето съм предположил?
Но това ли е дето съм предположил?
Според мен чуваш клапана за парното - той така чука! Това дет пуска и спира топлата вода вътре в купето! Има писано много по тоя въпрос!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Разбило се е...
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ами клапана го чувам но това си е направо като секундарник и като го хвана се усеща че е то. Ето успях да направя и снимка днес:
http://195.149.248.189:8080/2011-02-01/ ... _920x0.jpg
http://195.149.248.189:8080/2011-02-01/ ... _920x0.jpg
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
и мойто цъка явно така си работи това клапанче, но се усеща че цъка като го хвана с ръка. Според мен не му се оглеждай това си е нормално.
- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
Колега, това е "клапан за вентилация на резервоара за гориво". Той регулира /уравновесява/ налягането вътре в резервоара. Когато гориво-подкачващата помпа в резервоара работи, тя създава налягане по магистралата и този клапан изравнява налягането вътре в резервоара. Тръбичката по №6 на схемата: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 15&lang=ru е вързана директно към филтъра с активен въглен в резервоара - той е №1 от схемата: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 10&lang=ru
Ако клапана не работи има опасност резервоара да се "свие", защото няма как да се уравновесява налягането. Другият вариант ако клапана не работи е да се отвори капачката на резервоара. Така, че мой съвет е да не го откачаш, нека си чука. И не забравяй, че резервоара е пластмасов и се пука доста лесно.
Ако клапана не работи има опасност резервоара да се "свие", защото няма как да се уравновесява налягането. Другият вариант ако клапана не работи е да се отвори капачката на резервоара. Така, че мой съвет е да не го откачаш, нека си чука. И не забравяй, че резервоара е пластмасов и се пука доста лесно.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Добре, обаче това чукане го има от скоро, преди не го правеше. Това означава ли че се е прецакал? Бихте ли ми казали при вас как стоят нещата? Чува ли се? Около мен ако е много тихо, и съм в колата, дори и вътре се чува.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
При мен не се чува. Нито вън, нито вътре.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Значи не е на добре 
Колеги, а ще е проблем ли ако я откача и после пак закача? Ще запише ли грешки?

Колеги, а ще е проблем ли ако я откача и после пак закача? Ще запише ли грешки?
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Това нещо на диагностика няма ли да се хване
Ако имаш възможност пробвай със друго втора употреба. Или първо го свали и го поогледай, разбирасе когато се затопли времето.

Ако имаш възможност пробвай със друго втора употреба. Или първо го свали и го поогледай, разбирасе когато се затопли времето.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Дам, така ще направя, но се притеснявам да не би ако си карам така да взема и да докарам по-голям проблем.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Колега и моята клапа така чука,но се чува тихо.Имам чувството че в студеното време започна да чука по силно,може би е нормално,но не знам доколко е нормално при теб да се чува толкова силно.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
И мен ми е странно, но ето от както пуснах темата не е чукало. Явно само в някой моменти го прави. Хич неразбирам от този клапан и за туй исках да сравня при вас как стоят нещата.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2