Помощ при избор на ТДС-ка.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Помощ при избор на ТДС-ка.
Най-накрая реших да се престраша и да попитам.От около 2 месеца си търся е36-ца гледах всякакви и ме разобедиха преди 2 седмици да карам дизел.Та утре съм се оговорил да гледам в Плевен 4-ри ТДС-ки.По принцип незнам какво да гледам на двигателя.Може ли да ми кажете какво да гледам по-точно при покупка на тдс-ка и въобще на бмв.

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Помощ при избор на ТДС-ка.
Закарай я на една диагностика преди да я купиш....важи не само за ТДС.
Темата,която е дал колегата ще ти помогне в търсенето на евентуални проблеми
.
Темата,която е дал колегата ще ти помогне в търсенето на евентуални проблеми

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
318 ТДС
малко гори и е железен двигателя,по нататък едно чипче и си 6 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
да и после се качва на 325тдс и се чуди как може да сбърка така с 318-та
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Coulthard написа:да и после се качва на 325тдс и се чуди как може да сбърка така с 318-та

- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
Може и да сбърка
аз също търсих 1 месец 318тдс,нооо седнах в една 325-ца тдс и казах си това е.Питах разпитвах за горене,вървене и всичко клонеше към 325-цата.Горенето е почти същото но звъкът на удоволствието от мощния двигател беше нещо впечатляващо.Имаше и хора които хабер си нямаха от такава кола и ме съветваха да не вземам такова нещо,защото много горяло и се чупело но аз им пожелах приятно каране на опелите, аудитата и голфовете.И сега съм с 325 тдс и да ти кажа съм много доволен и не съжалявам за избора си.

- raduslaf
- ентусиаст
-
em1l написа:Благодяря.Има много писано там.Извинявам се но търсих в търсачката но това не ми излезе. Благодаря.Темата да се трие.
Стига бе, аз написах ТДС в търсачката и взе, че излезе това

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
tosho_72 написа:Може и да сбъркааз също търсих 1 месец 318тдс,нооо седнах в една 325-ца тдс и казах си това е.Питах разпитвах за горене,вървене и всичко клонеше към 325-цата.Горенето е почти същото но звъкът на удоволствието от мощния двигател беше нещо впечатляващо.Имаше и хора които хабер си нямаха от такава кола и ме съветваха да не вземам такова нещо,защото много горяло и се чупело но аз им пожелах приятно каране на опелите, аудитата и голфовете.И сега съм с 325 тдс и да ти кажа съм много доволен и не съжалявам за избора си.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
tosho_72 написа:Може и да сбъркааз също търсих 1 месец 318тдс,нооо седнах в една 325-ца тдс и казах си това е.Питах разпитвах за горене,вървене и всичко клонеше към 325-цата.Горенето е почти същото но звъкът на удоволствието от мощния двигател беше нещо впечатляващо.Имаше и хора които хабер си нямаха от такава кола и ме съветваха да не вземам такова нещо,защото много горяло и се чупело но аз им пожелах приятно каране на опелите, аудитата и голфовете.И сега съм с 325 тдс и да ти кажа съм много доволен и не съжалявам за избора си.
и колко е голяма разликата с чипосан М41 ,като разход и вървеж

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Предимството на 318ТДС е само разхода и данъците, но разликата в вървежа е огромна
... Зависи кое ще натежи при избора

- raduslaf
- ентусиаст
-
Не съм карал нито един от двата мотора, но в крайна сметка колко пък много да гори един 2.5 дизел 143 коня?Едва ли толкова много повече от 318-ката, че да не може да се смогне.Убеден съм, че вържежът е друг, да не говорим, ако се чипоса.Тогава си отива на едни 170-180 кончета, които съм сигурен, че си подръпват доволно.Аз бих взел по-големия матор.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
mgate написа:tosho_72 написа:Може и да сбъркааз също търсих 1 месец 318тдс,нооо седнах в една 325-ца тдс и казах си това е.Питах разпитвах за горене,вървене и всичко клонеше към 325-цата.Горенето е почти същото но звъкът на удоволствието от мощния двигател беше нещо впечатляващо.Имаше и хора които хабер си нямаха от такава кола и ме съветваха да не вземам такова нещо,защото много горяло и се чупело но аз им пожелах приятно каране на опелите, аудитата и голфовете.И сега съм с 325 тдс и да ти кажа съм много доволен и не съжалявам за избора си.
и колко е голяма разликата с чипосан М41 ,като разход и вървеж,не съм съгласе карал съ м не една 325 и спрямо 318 с чип не е толкова голяма разликата ,другото което е 318 с чип дава доста приличен разход извън градско 4.5 /5 при скорост 110 на темпомат, а градско 7 по-нисък данък и застраховка,а шестака определено е по спокоен двигател и по тих ,но всичко е въпрос на избор и за да няма такива от сорта ако на 6-ка ако сложиш чип? ,това вече е друга боза
А така

- raduslaf
- ентусиаст
-
S7 написа:А такаПоне няма да очкаваш да спукаш глава
и няма да ти гори 10-11 градско.За мене единствения + на 325 тдс е че бяга повече,но само това
Разни хора, разни идеали.За мен този + би бил решаващ при избора.Кефът има цена, а все пак говорим за БМВ-та - те трябва да бягат!

14 мнения
• Страница 1 от 1