m42 нестабилна работа на празен ход...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: m42 нестабилна работа на празен ход...
и да си направим 1 важна тема за най-честия пролем при тоя многовалов мотор
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
добре няма проблем....
значи първо минах стъпковото моторче и дюзите през ултразвукова ваничка
имаше някво подобрение но не достатъчно
след тоав смених ламбда сонда също имаше подобрение и остана само проблема сутрин първата минута докато работи беше нестабилна и често гаснеше.... като смених тпс-а се оправи и това ...
значи първо минах стъпковото моторче и дюзите през ултразвукова ваничка
имаше някво подобрение но не достатъчно
след тоав смених ламбда сонда също имаше подобрение и остана само проблема сутрин първата минута докато работи беше нестабилна и често гаснеше.... като смених тпс-а се оправи и това ...

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
Явор написа:VaLy0 написа:ивчо3 написа:......... Ако не вярваш питай бат Кольо, неговия М42 си е на оригиналното купе е30, което е със 150 кг по-тежко от твойто и в движение превърта гуми на 3-та скорост.
Кво имаш в предвид в движение да превърта? От 2-ра като вкара 3-та и като я намачка да продължи да се сучи или както си кара нормално на 3-та само като и подаде и да превърта?
с диф 4.45 и скорости от е36 е нормално да прави квик между 2ра и 3та иеската
от 2 години вече съм с 3,45 и е30ков голям гетраг и 17-ки и пак на 1,8бара като я смачкам си буксува целата 4-та....

- E30_M_Tech_ll
-
-
от де зимаш масло за турбото колега
от датчика или отзад от главата.... и с кво масло караш турбо ис-а

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
E30_M_Tech_ll написа:от де зимаш масло за турбото колегаот датчика или отзад от главата.... и с кво масло караш турбо ис-а
от датчика.маслото е motul 300v competition 15w50
E30_M_Tech_ll написа:всичко зависи от гумитеда му дам мойте 215/45/17 на 10 инча джанти да ги превърти на трета и ше му дам 5 лв да се почерпи
![]()
пък и м10-ката ми беше доста запазена![]()
по темата купих си ваничка днеска и довечера ще пробввам да изчистя стъпковото в нея като едновременно му пускам ток да се разърти....
после ще пиша къв е резултата ако вобще е имало такъв![]()
след това и дюзите ще минат по същата процедура като при тях с тока ше има лако повече заигравка...
зимай 5лв и идвай да черпиш.

ето ти едно клипче как прай квик

кат гледам май и аз съм на 17-ки

- E30_M_Tech_ll
-
-
бе то зависи и от 17-ките пък и аз не говоря за турбо двигател
с турбото е ясно че и 19-к ида са ако е надуто на 2 бара и на 5 та ше ги въртиш
ти пък ся за едни 5 лв ше се претрепеш... не така под налягане в насрещното

ти пък ся за едни 5 лв ше се претрепеш... не така под налягане в насрещното

- west bam
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 coupe 318is '95 M42B18++
- Мечтае да кара: квато и да е Хемка :)))
Или е дебитомера, или стъпковото моторче аз на мойта Е36ца М43 бях така докато не свалих и почистих моторчето всичко сега е ок 

BMW E36 TEAM and HONDA CIVIC 4G - TEAM
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
http://24.media.tumblr.com/9121c8bb0ae9 ... o1_500.gif
http://25.media.tumblr.com/ba160f33385c ... o1_500.gif
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
http://24.media.tumblr.com/9121c8bb0ae9 ... o1_500.gif
http://25.media.tumblr.com/ba160f33385c ... o1_500.gif
- E30_M_Tech_ll
-
-
моторчето беше сега съм с кран за газово и нямам проблеми...
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Да ви споделя и при мен какво се получи.
В студовете, колата направо ми гаснеше - като изключа от скорост или при палене - независимо студена или топла.
Почистих моторчето за празния ход с кореселин, почистих и дросела и макия дросел отгоре (предполагам това е ТПС-а) със спрей за чистене на карбуратори и дросели. Проверих маркучите - да не смуче въздух от някъде, но явно предния собственик е бил запознат с това и всички маркучи имаха скоби, само един-два нямаха, но им сложих. Резултатът е много добър - не гасне вече изобщо, педала на газта е една идейка по-отзивчив в началото при потегляне. Игра на оборотите почти не се забелязва вече - много рядко и незначителна, но ми казаха, че може и от чипа и филтъра да е.
В студовете, колата направо ми гаснеше - като изключа от скорост или при палене - независимо студена или топла.
Почистих моторчето за празния ход с кореселин, почистих и дросела и макия дросел отгоре (предполагам това е ТПС-а) със спрей за чистене на карбуратори и дросели. Проверих маркучите - да не смуче въздух от някъде, но явно предния собственик е бил запознат с това и всички маркучи имаха скоби, само един-два нямаха, но им сложих. Резултатът е много добър - не гасне вече изобщо, педала на газта е една идейка по-отзивчив в началото при потегляне. Игра на оборотите почти не се забелязва вече - много рядко и незначителна, но ми казаха, че може и от чипа и филтъра да е.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT