Купих си първото БМВ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Купих си първото БМВ

Мнение от bmw325tds » 27 Яну 2011, 12:26

Честито колега, със здраве да си я караш и дано да нямаш никакви проблеми
~Мишо~ написа::ok: карай я с нормален бензин колега,а за дисковете ще ти трябва инструмент - 6 и 7 шестограм,15 или 16 камък за супортите... с инструментите на колата няма да стане.
:yes: Да, това са необходимите инструменти. Колега, като сменяш дисковете и накладките смени и спирачните маркучи. И задължително разглоби апаратите и почисти цилиндърчетата, защото 100% ще има отлагания и като ги прибереш навътре за да сложиш новите накладки може да блокират.
Самите цилиндърчета се разглобяват лесно, само трябва да се внимава с гумичките.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316 i

Мнение от jordanraw » 27 Яну 2011, 17:38

Оказа се , че са ми пратили 2 задни диска и 4 предни ,като 2 са плътни 2 са ,най-вероятно се казва, вентилирани,Накладки за ръчната и за отпред .Както и да е до няколко дни ще имам всичко необходимо. Сега гледам да се справя със светещата лампа за стабилизиращата система.АТФ маслото бе намаляло,вчера купих едно и долях .запалих но не изгасва.Дали не трябва да покарам малко или да рестартирам компа... Или свети заради тампона....Поръчал съм от БМВ скоба и тази част дето е изгниа при мене да си я сменя в БГ.
След това ще се захвана с ауспуха и смяна на радиото.
Исках да ви попитам за Борд компютъра.При мен има един дигитален дисплеи ,които показва часа ,изписва ли се на него разход на гориво и т.н ?

П.с. Мисл да използвам темата си за да си изясня каквото ме интересува ,а и да не спамя чужди теми..... надявам се ,че не е в разрез с правилата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 27 Яну 2011, 23:35

Айде със здраве да си я караш :lalala:

Потребител
Аватар
Кара: е38, 750i

Мнение от ts_ber » 29 Яну 2011, 2:45

много безавариини километри колега

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316 i

Мнение от jordanraw » 29 Яну 2011, 18:35

Днес неможах да развъртя 2 от болтовете на предна дясна джанта.Какво ли не пробвах.Пръскаг с ВД 40 ,купих инструмент със дълго рамо ,но нищо.Болтовете се подеформираха но и не помръднха.Ако имате идеи как да ги развъртя, или да ги разпробия и махна сега му е времето не ме жалете.Същотака нямах и нужният имбус за спирачният апарат и затова се отказах дне с да сменям. Това което ми направи впечатление е ,че датчика за спирачките е прекъснат и незнам дали ако го взема и запоя 2 те прекъснати жички няма да го възтановя.... Това е за сега надявам се утре да имам повечко късмет....

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 29 Яну 2011, 23:50

Честито и от мен !!!

Колега пробвай на тласъци с възможно най дългата тръба 2 и повече метра и ще стане даже преди това ги завий малко да разлепи :yes:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 29 Яну 2011, 23:57

Честито и от мен
Има много коли и ....BMW
Изображение

Предишна

Назад към E36