mp3 в колата (Grom) (Upgraded with Bluetooth)
Модератор: Icco
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
Re: mp3 в колата (Grom)
mistyrain написа:Аз от както съм го купил, това е и когато съм направил темата, не съм сменял Firmware поради простата теория да не поправям нещо което не е счупено. Като увеличавам няма дошълнителен шум, имам предвид че по време на увеличаването няма нищо допълнително, но иначе ако песента има тих или нулев момент си има статичен/паразитен шум.
Както си свири, махни флашката и увеличи звука и кажи пак, какво е станало...

- sshtskv
- младши ентусиаст
-
пичове имам следния проблем с гром-а, като оставя по за дълго колата и мине в sleep режим, и после като дам на контакт и пусна плеъра, гром-а не сработва, чак когато извадя и сложа пак флашката тръгва, и това ми го прави с почти всички флашки с изключение на оригиналната гром и на още една, от какво може да е проблема?
www.bmwпрофесори-bg.net
Форматирай флашката на FAT32!benzin написа:пичове имам следния проблем с гром-а, като оставя по за дълго колата и мине в sleep режим, и после като дам на контакт и пусна плеъра, гром-а не сработва, чак когато извадя и сложа пак флашката тръгва, и това ми го прави с почти всички флашки с изключение на оригиналната гром и на още една, от какво може да е проблема?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Точно така, FAT32 трябва да е формата. И аз много се дивих защо с някой имам к'ви ли не проблеми докато не се сетих да погледна 

- ВИКИ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2007г.автомат
Aко се добави и блутут модул ще може ли да се ползват телефоните за разговоти в купето?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ами не знам как трябва да се направи понеже Groma-a си е правен за възпроизвеждане на музика и да се използва да изкарва разговора едва ли. Като се замисля то принципа на телефона е че модула работи "преди" Groma или там каквото слушате в момента - стига да е оригиналната музика. Телефона като звънне, то тогава музиката е mute и звука се изкарва през колоните и затова не мисля че има някаква връзка с телефона и Groma. Някой ако го е правил и греша, нека ме поправи.
Отделен е въпроса дали ако има телефон колата, то той ще може да работи нормално след инсталация на Grom. Ако това е въпроса то тогава отговора е - да. колега от форума има телефон, в последствие сложи Grom и всичко си работи на 6.
Отделен е въпроса дали ако има телефон колата, то той ще може да работи нормално след инсталация на Grom. Ако това е въпроса то тогава отговора е - да. колега от форума има телефон, в последствие сложи Grom и всичко си работи на 6.
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
ВИКИ написа:Aко се добави и блутут модул ще може ли да се ползват телефоните за разговоти в купето?
Може!

- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Значи това нещо не се слага на мястото на CD чнеджъра в багажника така ли?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Значи колега зависи дали ти имаш changer или не. Аз нямам и както можеш да видиш от снимките, при мен е сложено от пред под модула на климатика. Самата кутийка не се вижда и само кабелчето за USB съм си изкарал да ми е удобно. При един колега които е с Е39 и има changer, му го сложиха от зад (това как прозвуча
). Но аз лично невиждам никакъв смисъл да си ползваш changer ако имаш Гром.

както и да форматирам флашката този проблем си седи, с едни флашки бачка нормално с други не, мине ли колата в слиип режим, трябва да се извади и сложи флашката иначе не тръгва
www.bmwпрофесори-bg.net
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
В старата кола имах плеър с УСБ вход. Направи ми впечатление, че голяма разлика в скоростта на работа с флашката оказва и размера на секторите с който е форматирана флашката. Когато сектора е по-малък - чете по-бавно и дори може да насича когато обикалям из директориите докато свири.
Така, че пробвайте и с друг размер на секторите дали ще окаже влияние.
Аз нямам ченджър, но имам окабеляване за такъв до багажника.
При монтажа отпред предполагам се запоява директно на кабелите? Задавам този въпрос, понеже ми се ще да ползвам вариант с букси, а не с рязане и запояване. Пък и да стои в багажника не би ми пречило - като се забие една по-голяма флашка няма да се налага честа подмяна
Даже си мисля и за портативен хард диск 
Така, че пробвайте и с друг размер на секторите дали ще окаже влияние.
Аз нямам ченджър, но имам окабеляване за такъв до багажника.
При монтажа отпред предполагам се запоява директно на кабелите? Задавам този въпрос, понеже ми се ще да ползвам вариант с букси, а не с рязане и запояване. Пък и да стои в багажника не би ми пречило - като се забие една по-голяма флашка няма да се налага честа подмяна

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ами то за рязане на кабели е колкото ток да му се даде иначе се закача в буксата за изхода за changer-a на радиото ти, тъй че нямам от какво да се притесняваш.
Иначе за колегата с различните флашки. Пробвай нов фирм ако има. При мен пък ако има някакъв друг файл освен мп3, не ще да работи.
Иначе за колегата с различните флашки. Пробвай нов фирм ако има. При мен пък ако има някакъв друг файл освен мп3, не ще да работи.
ВИКИ написа:Aко се добави и блутут модул ще може ли да се ползват телефоните за разговоти в купето?
Освен 4е могат да се ползват телефоните за разговор в купето,може от волана и радиото да си вдигаш и затваряш като ти звънне телефона!С две думи става като фабричен блутут каркит!Автоматично се канектва като влезеш в колата!Може да си набираш последно набран номер от радиото и волана!
Функций:
1. Отговор на повикването - Натиснете бутона за следващата песен.
2. Отхвърляне на повикване - Натиснете бутона предишната песен или песен надолу.
3. Приключване на повикването-Натиснете бутона предишната песен или песен надолу.
4. Изчакване (отговаряне на второ повикване) -Натиснете бутона за следващата песен.
За да направите повикване:
1. След като телефонът е набран, музиката се заглушава и започвете да се чуваа набиране.
2. повикване на последно номер - Натиснете SCAN два пъти в рамките на 1-2 секунди.
С Grom Bluetooth Dongle сте в състояние да слушатена музиката от мобилния си телефон директно в колата.
3. Като спрете да слушате музика през блутута на телефона. Grom-USB ще продължи възпроизвеждането на
предварително избрания източник.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Добавих към Грома и bluetooth устройството. Оказа се че е доста лесно и ми отне 15 мин. Свързва се в буксата за i-pod и просто после от телефона трябва да потърсите Грома и да го pair. Това е. Единствено трябва преди това да сте обновили до новия firmware за да го разпознае. Най-приятно изненадан останах като тествах микрофона. В началните сникми ще видите къде ми е флашката. Е, сега там е и микрофона и bluetooth модула. Въпреки, че затварям вратичката на това помещение, мисля че оригинално е 'чекмедже' за очила, микрофона работи перфектно. Чуват ме много добре и няма смущения. Представям си ако имам директна видимост към него, но така пък няма шанс някой да познае че имам такава екстра. При позвъняване се вдига, или затваря от волана точно както колегата е написал в предното мнение. За момента съм адски доволен.
Ето прибавям снимка къде съм си изкарал USB-to, Bluetooth-a и микрофона. Дори и при затоврен капак ви чуват много добре.
Ето прибавям снимка къде съм си изкарал USB-to, Bluetooth-a и микрофона. Дори и при затоврен капак ви чуват много добре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.