Питане за Е30 318i комби
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане за Е30 318i комби
Здравейте на всички! Искам да се извиня предварително, че пускам поредната досадна тема, но доколкото прочетох за този модел всички (или тези, които прочетох) мнения се отнасяха за седани, а на мене ми предстои (евентуално) закупуване на комби. Колата е бензин/газ 1,8i 1993г и като цяло изглежда добре, но не съм толкова запознат относно характерните недостатъци на модела - всяка кола има такива. Искам да помоля за съвет къде да обърна по-специално внимание на колата и дали е подходяща за нуждите ми - не я взимам да дрифтя или каквото и да е тормозене, може периодично да се изцежда докъм 4-5 хил оборота, но няма да е системно. Трябва ми кола за нормално ежедневно ползване - до работа и обратно и сезонните ходения до море и тн - нищо специално! Интересува ме относно поддръжката как седят нещата - колата аз сам ще си я правя, но с намиране на части и цените им не съм запознат как седят нещата. Предварително Ви благодаря за разбирането!
- sedef
- Потребител
-
- Кара: е32 730i Голф Мк1 кабриолет
Re: Питане за Е30 318i комби
Привет Колега,
Аз от скоро съм с е30 половин година почти вече, а и изобщо с БМВ като цяло и бях доста предубеден като цяло! Моята е като твоята М40Б18 Туринг бяла и я взех нов внос, италянка
Та по темата, гледаи за ръжди! бомбета, прагове, и на петата врата ръба! Но то това си е в сила за която и да е кола. Лично аз държах да няма грам ръжда, затова и чаках с намирането на така желаната е30. И наистина има доста написано в форума, не е много но е достатъчно за да добиеш обща представа за какво иде реч. А за М40Б18 всеки го плиуе но не е лош двигател, 115 коня ще ти стигнат за евридеика и някои друг кеф. Гори много за вървежа си 12-13 градско и 10 извън минимум. Иначе като идеш на пробното гледане и шофиране, дигни капака на ДВГто, виж капачката на маслото как е има ли някакви налепи, дигни щеката виж маслото, като го запалиш отвии капачката на маслото, трябва да гасне (така са ми казвали, признавам си), ще чуеш чукането на клапаните, няма как но да не те плаши, ако се цеди до прекъсвача и се развърта пъргаво, нямаш грижи. По ходовата част като цяло си е цени народни, частите не са милиони, а и се намират втора ръка доволно много, и тук във форума и другаде.
С две думи няма някъкви типични проблеми, освен наи важния, е30 е голям вирус и се лекува само с друго е 30
, Да знаеш, че влизаш във филма, аз си виках, ши покарам малко и ши го продам....ама не, почнах да му купувам какви ли не гиздиики, а събота и неделя монтирам окачване и хидравлика, а след месец и М42, тъи че внимаваи какво си пожелаваш, че да не ти се збъдне
Късмет колега и хиляди безавариини
П.С.: Хубаво е да не си сам, а с някои дето по ги бара баварците, че някои неща звучът на скъпи ремонти а не са, а някои обратното, странна работа
Пиши от къде си и ако няма кои да доиде, някои колега от форума може и да помогне 
Аз от скоро съм с е30 половин година почти вече, а и изобщо с БМВ като цяло и бях доста предубеден като цяло! Моята е като твоята М40Б18 Туринг бяла и я взех нов внос, италянка

С две думи няма някъкви типични проблеми, освен наи важния, е30 е голям вирус и се лекува само с друго е 30

Късмет колега и хиляди безавариини

П.С.: Хубаво е да не си сам, а с някои дето по ги бара баварците, че някои неща звучът на скъпи ремонти а не са, а някои обратното, странна работа

- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
като гледам е доста подходяща за изброените от теб нужди , ще имаш доста място за багаж , ще ти гори сравнително малко , 93 та година идеално за е30 , поддръжката не е скъпа тук в форума части колкото искаш, и трудно се троши нещо , огледай я за изгнило и дали мотора не се е прецакал с тази газ , ако всичко е наред според мен това е твоята кола 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Гледай за ръжда и виж как са му повдигачите
Разхода в София е до 12/100, извънградско 7-7.5/100 - нормално шофиране
Имах 318 комби, карах го 2 години, навъртях му 40 хил км без никакви проблеми! Бях много доволен докато едно Пежо и след това едно Рено не ме смазаха....

Разхода в София е до 12/100, извънградско 7-7.5/100 - нормално шофиране
Имах 318 комби, карах го 2 години, навъртях му 40 хил км без никакви проблеми! Бях много доволен докато едно Пежо и след това едно Рено не ме смазаха....

Кои повдигачи да му гледам и какво по-точно?
За карането - няма да го цедя, ще се кара нормално, ежедневно без излишни изцепки - единствено по светофар като се ядосам нещо да му напълня първа и втора скорост и това, вече одъртях сякаш...
Иначе обичайните неща си ги знам - имам хабер от техника, но характерните слаби места (които всеки модел и кола си ги имат) не ги знам. Иначе - педалите, волана, коланите, антифриза, маслото, духа ли през капачката за маслото и омаслен ли е ауспуха да им обърна внимание си знам
всички коли си ги правя сам, то даже приятелите ми все ме бъзикат, че съм БГ варианта на pimp my ride щото все взимам бараките на хората, правя ги и после ги продавам
аз наистина се навих, стига да направим сделката ще взема колата и само дето после ще трябва да търпя критики, че от най-големия противник на БМВ ще стана собственик 
За карането - няма да го цедя, ще се кара нормално, ежедневно без излишни изцепки - единствено по светофар като се ядосам нещо да му напълня първа и втора скорост и това, вече одъртях сякаш...
Иначе обичайните неща си ги знам - имам хабер от техника, но характерните слаби места (които всеки модел и кола си ги имат) не ги знам. Иначе - педалите, волана, коланите, антифриза, маслото, духа ли през капачката за маслото и омаслен ли е ауспуха да им обърна внимание си знам

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
както казаха колегите гледай за ръжди по вратите + задната, за течове в багажника, прагчета, калниците 100% долу са аут,
покарай колата, не е много динамична с този мотор, но ако има ядове с ускоренито ще усетиш, ако почне да "тъпче" след 4к примерно .. може и след 5, може и да не тъпче, ама пробвай и на 3-та и на 4-та... ако има шибидах ще си личи по тавана ако тече. погледни дали газовата е грамотно сложена, че иначе може да имаш проблеми. части има, щом не си полудял да я "правиш" не е като да си купиш алфа примерно (нищо лично, само наблюдения
) климатик има ли? ако не, купуване/слагане е филм, пък нуждата е голяма, вътре лятото е ужаст! място за багаж много, за хора отзад, не толкова много .. успех и да се похвалиш ако я спазариш !
покарай колата, не е много динамична с този мотор, но ако има ядове с ускоренито ще усетиш, ако почне да "тъпче" след 4к примерно .. може и след 5, може и да не тъпче, ама пробвай и на 3-та и на 4-та... ако има шибидах ще си личи по тавана ако тече. погледни дали газовата е грамотно сложена, че иначе може да имаш проблеми. части има, щом не си полудял да я "правиш" не е като да си купиш алфа примерно (нищо лично, само наблюдения

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
народни цени викате за м40
към 120лв палец и дистрибуторна капачка в еврото и това с отстъпката
и несъм много сигурен,че трябва да гасне като се дигне пръчката и капачката

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Skip_209 написа:народни цени викате за м40
абее по добре да гасне отколкото да духа

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- sedef
- Потребител
-
- Кара: е32 730i Голф Мк1 кабриолет
Това за капачката само съм го чувал, незнам дали е така, написах го, така са ми казали, така съм разбрал 
А за цените, кое му е скъпото
ходовата част ли,10-15 лв шарнирче,10-15 тампонче до 20-30 марковите, я пробваи да поддържаш френско или италянско, щото аз съм поддържал
На мен късмета може би ми е, че чаках дълго докато я намеря моита в добро състояние, аз затова и му написах на колегата да извика някои които е поддържал БМВ
Сега сменям водна помпа, ангренаж и ролки, профилактика, 200 лв всичко водна помпа БЕЕЕР 70лв ремак Геитс и ролки ИНА и СКФ, на накоя Алфа или Ланчя или Сютюен може и да са тънкана
, а шарнир носач, лагер главина и карета да сменяш сяка година
ухааа 4 литра масло сабира10в40 Та затова казвам, аз преди да взема БМВ бях много предубеден, всеки вика, абе тая кола
искам да кажа само, че се търпи, а и най-важното е състоянието на колата, тя ако е гробница и трабант да е ще ти излезе златен.
Да караш БМВ си е удоволстви и като всяко удоволствие се заплаща

А за цените, кое му е скъпото

Да караш БМВ си е удоволстви и като всяко удоволствие се заплаща

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
без значение колата бмв ли е рено ли е форд ли е.... колата е хубава до толкова до колкото си я потдаржаш
а това,че пича си иска Е30 си е негово решение... да караш Е30 си е както да караш друга нормална кола..всяка кола си има тънкости и на всяка кола малко или много и е евтина/скъпа потдражката...
да вземе да види да пробва и т.н.

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
взимай здрава машина е ,ще ти хареса
Ами дотук по телефона собственика ми изброи следните забележки:
Не работи на бензин, причина - изгоряла помпа.
Счупена ключалка на задната врата - счупил я когато забравил ключовете вътре.
Радиатора не е оригиналния - преправен от Ауди, в което лично аз не виждам проблем ако е направено читаво.
Задни амортисьори са за смяна.
Чукал повдигач когато е студена, но това доколкото знам не е кой знае какъв проблем.
Казва, че двигателя е перфектен и купето - даже предлага на подемник да я качим, че да се види, че няма ръжди.
Не работи на бензин, причина - изгоряла помпа.
Счупена ключалка на задната врата - счупил я когато забравил ключовете вътре.
Радиатора не е оригиналния - преправен от Ауди, в което лично аз не виждам проблем ако е направено читаво.
Задни амортисьори са за смяна.
Чукал повдигач когато е студена, но това доколкото знам не е кой знае какъв проблем.
Казва, че двигателя е перфектен и купето - даже предлага на подемник да я качим, че да се види, че няма ръжди.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
добре изглежда външно за тези пари,иначе
помпа втора ръка 40-60лв
задни амортесиори нови нз втора ръка гледах по форума към 40лв бр
радиатора ако е бъгав ще трябва да се бръкнеш за нов щот това нещо втора ръка не се купува - около 120-140лв може би някъв китайски
задната брава ич да не те бърка,а за тоя повдигач нз,те тия мотори са си бъгави по-принцип
сега видях че е с мигачи на калниците което предполага че е от италия
помпа втора ръка 40-60лв
задни амортесиори нови нз втора ръка гледах по форума към 40лв бр
радиатора ако е бъгав ще трябва да се бръкнеш за нов щот това нещо втора ръка не се купува - около 120-140лв може би някъв китайски
задната брава ич да не те бърка,а за тоя повдигач нз,те тия мотори са си бъгави по-принцип
сега видях че е с мигачи на калниците което предполага че е от италия
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
туринг аз бих си потърсил лилав едишън...

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2