Патрон багажник.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Патрон багажник.

Мнение от lowrider » 25 Яну 2011, 12:43

Търсих подобна тема, но не намерих. Снощи в стремежа си да отключа и отворя замръзналия багажник на трийската се прецака патрона. Потъна навътре, отключи се и край, сега като потъне не иска да се върне сам и няма заключване. Да се мъча ли да ремонтирам или съм за нов патрон, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, приемам съвети. Става дума за двоен стоп '86.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Потребител
Аватар

Re: Патрон багажник.

Мнение от IvanE36 » 25 Яну 2011, 13:07

Щом е отворен багажника свали механизма с патрона. Ключе 10 мисля, че беше и го виж отблизо къде е заяло. Пръскай с ВД и раздвижвай. Ако не стане чак тогава сменяй. Мойта беше по същия начин, но при мен беше в заключено положение и се наложи отвътре през седалките да бъркам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 25 Яну 2011, 13:53

Зами го загреи или го напръскаи с шпреи за размръзяване, да се размръзи, после с Веде40 и си ти. Ако не иска да излезе след загряването, го понапъни малко ,като вкараш ключа вътре , и се пробваи да го извадиш. Личен опит ..
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 25 Яну 2011, 19:03

Преди коледа имаше едни по студени дни и на мен ми замръзва ключалката и ползвах SONAX за размръзване на ключалки (има ги на повечето бензиностанции, в малко шишенце е) пробвай с това и след малко напръскай с WD40 както те съветва колегата и ще се разкара без да я сваляш. И без друго не е нужно да я разглабяш.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 25 Яну 2011, 19:07

Ами тя уж е размразена вече, но патронът не се връща сам след като се натисне.

Как стана всичко, на студа ръчках, ръчках, това чудо потъна и няма излизане. Вкарах я в подземния гараж и полях всичко с топла вода и ръчкайки 5мин патронът се върна в нормално положение и почнаха да излизат някакви парченца като гумени уплътнения (между самия патрон и цокала му). Напръсках го здраво с размразител на ключалки на Нигрин. Сега просто патронът не излиза сам както преди, а само с моя помощ с ключа го издърпвам и заключване няма, в което и положение да завъртя ключа. Ще го извадя тия дни да разгледам, но работите отиват на нов май. Ако се наложи нов, какво се прави с ключ-а?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 25 Яну 2011, 19:18

Ами имам приятел ключар, който ми е нареждал ключалка на багажник, но на друга кола и ми е нареждал ключалка на врата на Е30ката, така че не мисля че ще е проблем да ти нареди ключалката на багажника по твоя ключ. Разпитай някой ключар който познаваш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 25 Яну 2011, 20:10

Ако си от София мога да ти препоръчам ключар, преди 7 месеца струваше 8лв пренареждането.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 25 Яну 2011, 20:26

Ще се опитам да почистя от ронещата се пластмаса и гума тия дни, ако не се оправи ще търся патрон и ще се пренарежда.

deyan-enchev написа:Ако си от София мога да ти препоръчам ключар, преди 7 месеца струваше 8лв пренареждането.

Дай координати на лично, да имам за всеки случай. Благодаря предварително. :bchug:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 26 Яну 2011, 10:37

тез парченца са от едно уплътнение между бутона който натискаш и цокъла,скъсало се е а може и някак навътре да е влязло и да стои сега между бутона и цокъла и да затяга заради него...като свалиш и разглобиш ще видиш дали е така,ако се наложи да сменяш ключалка си ползваш твоя патронник(ако минаваш като мен от нецентрално към централно стария патронник не става и тогава се пренарежда)при теб не се налага никакво пренареждане на ключалката още повече пък при ключар приусловие че аз пренаредих моя за 3-4 мин .. :yes: тоз ключар да не е магъосник :mhihi:
свали и виж ,или е тва уплътнение запряло или отзад има зегерка и пружина която връща ключалката може да е паднала....

Пренареждане НЕ е нужно,явно ключарите ви цакат нещо,все пак и те трябва да ядат :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 26 Яну 2011, 13:26

Така и не съм оглеждал детайно механизма за заключване на багажника как работи, обаче такъв проблем сме имали на стария опел-проблема се оказа една метална кука-нещо като щанга във формата на буква "Г", но доста по фина, която влиза в механизма и когато долния (нещо като палец беше) край е изместен (вкаран) по- навътре багажника не можеше за се заключи. Просто я изкарах леко навън с една отверка, смазах леко механизма и се оправи :dunno: Не е излишно да се огледа не само ключалката, а и около нея.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 28 Яну 2011, 1:48

как се пренарежда
ключалката се разглобява и на самия патрон има едни зъбчета които ключа бута нагоре надоло,та ръкаш ключа в патрона разглобен и отиваш на шмиргела да изпилиш стърчащите :ok:
и аз гледах като прецицал като ми правиха бравата на шоферската врата,но сега си работи само с моя ключ
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 19 Фев 2011, 11:35

eла ти дам пълен комплект ключалки + 1 ключ :mhihi: