Как да намеря една "продадена "кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Как да намеря една "продадена "кола

Мнение от ms » 22 Яну 2011, 14:16

pepitoooooooooo написа:......

Ти правиш ли разлика в написаното от теб и случая на колегата :?: Описаното от теб е вярно- кеф ти е да я бракуваш и това е, никой не ти държи сметка що... Но връщаш в КАТ номерата на автомобила- ей тук е уловката дето изпускаш... Единственият шанс да се бракува кола БЕЗ да върнеш номерата е да ги обявиш за откраднати- лесна работа. И ето ти проблем ако тази кола все още се кара и утре го спрат за проверка- УЖ номерата са откраднати, УЖ колата е бракувана (върната за старо желязо или пък е заявено, че ще стои в частен имот), а интересно защо колата е на пътя и всичко си отговаря по документи... Има си номерата, номер шаси и мотор отговарят, пломбата на задният номер си седи- а познай дали не се води по някой си член в закона измама ;)

Това го казвам от личен опит- преди 2г. бракувах по този начин кола продадена с пълномощно. Като обявявах номерата за крадени ченгето изрично ме пита дали тая кола реално съществува все още или не. За мой късмет колата беше тоталка и отдавна върната за желязо (заедно с номерата :banghead: ), но определено ще е проблем да бракуваш кола и утре да се окаже, че кочината още се кара...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 23 Яну 2011, 17:18

Мисля че ако човека каже каква е ситуацията в КАТ, със сигурност може да му помогнат на човека. Няма да му кажат - ами това не е наш проблем оправяй се. Със сигурност ще намерят решение, и какво като са минали 6 години като им е изясни ситуацията пак ще я издирят тази кола, и след това може да си се прехвърли на този който я кара ако все още се кара.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 24 Яну 2011, 0:53

В КАТ съм питал ,отговора беше "ние нищо не можем да направим...."
Варианта с откраднати номера не ми се вижда приемлив,понеже тая кола може да се кара някъде все още и аз ще съм потърпевш в крайна сметка,ако е по вторични е ок ,но не се знае къде е ........
Явно ще трябва в КАТ пак да им подосаждам и дано извадят друг отговор от обичайния :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 24 Яну 2011, 17:44

Е хубу де ами кво правим с талоните? Казвате, че ги няма номерата - ок, ама като отивате в КАТ и там ви поискат големия и МАЛКИЯ талон, пак ли постановката, че е откраднат? И подобен случай, ако колата е със стария талон сивия, а той е в човека с колата, в КАТ какво е обяснението? Или трябва да се вади нов талон, оттам плащане на данъка, оттам бракуване и така.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 24 Яну 2011, 18:00

МА как ще извадя ТАЛОНИ като колата я НЯМА :banghead:
Имам само договор с който съм я купил и КАТ София се води на мое име???
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 24 Яну 2011, 18:40

Темата се разводнява и тук пишат мнения точно колеги, които си дават мнението по какъвто и да е случай. Ако някой от потърпевшите го интересува какви са вариантите от законова гледна точка- да ме пита на лично, ще му помогна. Не изразявам мнение, запознат съм с материята.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Предишна

Назад към Извън Темата