Полезна тема за заводската музика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: Полезна тема за заводската музика
Точно прекрасното обезшумяване прави Е46ците толкова подходящи за музика. Говоря за музика, не за бас каса. За мен идеята на музиката е вътре да се чува кристално ясно и силно, а не да будя съседите с издухала бас каса.
Именно заради това една маркова и качествено направена музика, с подмяна на заводската "изолация" с хубава такава(примерно Dynamat) - се получава невероятно звучене.
Именно заради това една маркова и качествено направена музика, с подмяна на заводската "изолация" с хубава такава(примерно Dynamat) - се получава невероятно звучене.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Колега, благодарско за снимките, но нищо не ми говорят!
колкото до качествените музики в Е46-ците- ходих преди време да питам и ми бяха обявили неква бесна сума от порядъка на 2500+ лева, като това включва и тоя данамайт....обаче нещо множко ми идва! та се отказах тогава.
колкото до качествените музики в Е46-ците- ходих преди време да питам и ми бяха обявили неква бесна сума от порядъка на 2500+ лева, като това включва и тоя данамайт....обаче нещо множко ми идва! та се отказах тогава.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
alexsch написа:....ОК! а къде точно се слага този бушон? (и с извинение за тъпия въпрос- колко ампера трябва да бъде?)
Бушона се слага на + кабела.Прерязваш кабела на 2 и слагаш бушона.А бушона зависи от кабела или по точно + колко квадрата е.Но лично мои савет е да си сложи вазможно най-големия бушон за да ти е мир на главата.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Колега значи кабелите които влизат в едната колона са два.Оголваш ги и двата и свързваш към тях.Изобщо даже и буксата не се маха.Както Рундев спомена и има снимка на тази черната джаджа от нея излизат 4 кабела двата влизат във едната колона и другите два във другата и това е.От другата страна на котииката има женски букси вкарваш чинчовете там и другия им краи във осилвателя.Това е :-)
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
благодарско! по коледа като се заимам с пари- това ще е първия ъпдейт!
my mods:
- petarcho83
- Потребител
-
- Кара: Е 46 320i
- Мечтае да кара: X6
добре де не може ли да си купя всичко и някои от вас да ми го направи (ако не е нахално де)
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Чудя се някой успя ли да върже бас каса към кола с фабрична музика "Хармън&Кардън" ...
И аз мисля пролетта да си сложа допълнителна музика към вече оригиналната.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Amatior4o написа:Чудя се някой успя ли да върже бас каса към кола с фабрична музика "Хармън&Кардън" ...
Ако ще и заводската "Кардън&Хармън" да е марката или "Соникокоши-момоши" вързването е по един и същи начин както съм го описал колега,въпроса ти е излишен

- ssound
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 compact320тd/e30 318is
- Мечтае да кара: е30 m62b48is
въпросната система която е изградил и описал колегата (евала за ентусиазма и свършената работа) издиша на 2 места и тои човека ги е посочил.
1. в багажника бас да те убие,в купето няма никои
2. в купето- на намалено само бас почти не чуваш гласове ,на високи нива баса "изчезва" и остават само кресливите среди и "поотрязани вече високи"
решението: за суб се ползва т. нар. бандпас субуфер-система приличаща на субуферите за домашно ползване(всичко излиза само през 1 тръба която през задната кора се вкарва направо вътре в купето.
предимства: скрито,малко,компактно.никаква атака към ламарините в багажника и необходимост от обезшумяване.
недостатъци: трудно за изпълнение и настройка бандпаса е доста капризен.малко говорители от предлаганите на пазара се представят добре в такъв тип акустично оформление!
сега за сигнала: сигнала за усилвателя се взема отвътре в самото устройство(цд,касетофон) непосредствено преди "крайното му стъпало"
така работим с "чист сигнал" който не е усилен и съответно осран от стъпалото в цд то, с по-широка честотна лента и с доста по нисък коефициент на нелинейни изкривявания в сравнение с такъв взет от изхода на цд-то и после отново намален с такъв делител какъвто позва колегата.
отделно по този начин свързана системата вече не е така чувствителна към заводски включения LOUDNESS на цд-то и звука е линеен както на ниски така и на високи нива!!
ако има нещо питаите, ще помагам с каквото мога!
поздрави
1. в багажника бас да те убие,в купето няма никои

2. в купето- на намалено само бас почти не чуваш гласове ,на високи нива баса "изчезва" и остават само кресливите среди и "поотрязани вече високи"
решението: за суб се ползва т. нар. бандпас субуфер-система приличаща на субуферите за домашно ползване(всичко излиза само през 1 тръба която през задната кора се вкарва направо вътре в купето.
предимства: скрито,малко,компактно.никаква атака към ламарините в багажника и необходимост от обезшумяване.
недостатъци: трудно за изпълнение и настройка бандпаса е доста капризен.малко говорители от предлаганите на пазара се представят добре в такъв тип акустично оформление!
сега за сигнала: сигнала за усилвателя се взема отвътре в самото устройство(цд,касетофон) непосредствено преди "крайното му стъпало"
така работим с "чист сигнал" който не е усилен и съответно осран от стъпалото в цд то, с по-широка честотна лента и с доста по нисък коефициент на нелинейни изкривявания в сравнение с такъв взет от изхода на цд-то и после отново намален с такъв делител какъвто позва колегата.
отделно по този начин свързана системата вече не е така чувствителна към заводски включения LOUDNESS на цд-то и звука е линеен както на ниски така и на високи нива!!
ако има нещо питаите, ще помагам с каквото мога!
поздрави
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
доста интересно рещение
а има ли някой който да е пробвал с повече от едно? Работата е там че най вероятно ще е с 3 стъпала системата и ми трябват 3 сигнала

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
lowshow написа:доста интересно рещениеа има ли някой който да е пробвал с повече от едно? Работата е там че най вероятно ще е с 3 стъпала системата и ми трябват 3 сигнала
Най лесното решение е:зависи от усилвателите или разтрояване на сигнала.След кутииката която съм показъл тръгват две камбанки,влизър в първия усилвател и евентуално ако има изкод камбани за следващ усилвател и така нататак ако искаш и 20 ги навържи въпрос на избор.Другия лесен вариант е ако стапалата нямат изход за следващ т.е. са по ниски класове усилватели задялкваш камбаните и пускаш още 2 броя към централните камбани,изолирбанд и аиде.Ако ти се дават пък пари за тези преубразователчета в нормален сигнал,взимаш три ........ и пак ти е решен проблем.....варианти много

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2