Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от kriso85 » 20 Яну 2011, 15:55

ditko1 написа:Със какво краката действат върху цялото развитие на мускулите, казах ми че ако не се тренират крака не се развиват добре мускулите.

Краката са половината тяло.
Също така упражнението "клек с щанга" е базово упражнение. Основно развива мускулите на краката , но действа стресиращо на тялото.
В един форум бях прочел доста интересно обяснение на това упражнение - "... когато клякате тялото ви има чувството , че ще бъде премазано от тежестта, затова се мъчи със всяка едно мускулче да повдигне тежестта, да порастне за да не бъде премазано..." не е точен превод, а и не си спомням точно къде го прочетох

В общи линии, ще усетиш много голямо покачване на силата във всяко едно друго движение като почнеш да клякаш
Също така след тренировка на крака собственото производство на тестостерон е доста засилено и както бат'Арни е казал - ако искате да имате големи ръце, ще трябва да клякате...

bum_bum написа:Най-добрата причина да тренираш крака е, че все пак това са ти 50% от тялото и няма по-смешна гледка на света от тая на селския бек-зобач- огромни ръце, виснал сланинест гръб, големи гърди, но с 2 пръста лой върху тях, огромен корем и крака като клечки. Мисля, че всеки посещавал зала някога е срещал подобен тип "атлети". :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 20 Яну 2011, 16:04

Да и на мен ми го казаха това, един приятел от нса, че като тренираш крака ти качват тестостерона и краката са свързани със всички мускули, като ги тренираш имало ефект и върху другите, не че опражнението клек или др, натоварват други мускули.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Яну 2011, 16:25

bum_bum написа: няма по-смешна гледка на света от тая на селския бек-зобач- огромни ръце, виснал сланинест гръб, големи гърди, но с 2 пръста лой върху тях, огромен корем и крака като клечки. Мисля, че всеки посещавал зала някога е срещал подобен тип "атлети". :mhihi:

Ти почти ме описа, бе... :D с тая разлика, че на мен краката генетично са ми слаби, не ми е сланинест гърба и корема ми не беше огромен... сега ситуацията е различна (особено последното) :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2011, 16:54

Mollov написа:
bum_bum написа: няма по-смешна гледка на света от тая на селския бек-зобач- огромни ръце, виснал сланинест гръб, големи гърди, но с 2 пръста лой върху тях, огромен корем и крака като клечки. Мисля, че всеки посещавал зала някога е срещал подобен тип "атлети". :mhihi:

Ти почти ме описа, бе... :D с тая разлика, че на мен краката генетично са ми слаби, не ми е сланинест гърба и корема ми не беше огромен... сега ситуацията е различна (особено последното) :D

Няма генетично слаби работи, оно си иска яко клакане :mhihi: Говоря за такива, които редовно тренират, че и харчат маса пари за зобове, добавки и храна, а в крайна сметка приличат на торби.

ditko1 написа:Да и на мен ми го казаха това, един приятел от нса, че като тренираш крака ти качват тестостерона и краката са свързани със всички мускули, като ги тренираш имало ефект и върху другите, не че опражнението клек или др, натоварват други мускули.

На тоя твой приятел му кажи направо от НСА да заминава за НАСА, щом е открил упражнение, което качва тестостерона. Няма как да не го вземат.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Яну 2011, 17:09

bum_bum написа:Няма генетично слаби работи, оно си иска яко клакане :mhihi: Говоря за такива, които редовно тренират, че и харчат маса пари за зобове, добавки и храна, а в крайна сметка приличат на торби.

Имам проблемни колена и поради това не клякам... чат-пат правя лег преса, ама по някое време ми излиза през носа (колената)... мен краката са ми много стегнати и здрави (не като сила) и все едно не са от мойто тяло :D :D :D Аз иначе тренираХ редовно, но си ги имах проблемите с омазняването на гърдите поради корема... а в момента съм си торба... в крайна сметка :D Трябва да се накарам да ми се дотренира отново, че... лоша работа...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Яну 2011, 17:34

bum_bum написа:
Mollov написа:

Няма генетично слаби работи, оно си иска яко клакане :mhihi: Говоря за такива, които редовно тренират, че и харчат маса пари за зобове, добавки и храна, а в крайна сметка приличат на торби.

ditko1 написа:Да и на мен ми го казаха това, един приятел от нса, че като тренираш крака ти качват тестостерона и краката са свързани със всички мускули, като ги тренираш имало ефект и върху другите, не че опражнението клек или др, натоварват други мускули.

На тоя твой приятел му кажи направо от НСА да заминава за НАСА, щом е открил упражнение, което качва тестостерона. Няма как да не го вземат.

Е те тоя път се изказа леко неподготвен - гледай - http://www.youtube.com/watch?v=ZFP1128swsg
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Яну 2011, 18:11

Интересно е клипчето, като цяло нещата са верни според мен
Но спестяват един още по-лесен начин , който е забранен за обсъждане тук ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2011, 18:35

Doberman_vas написа:
bum_bum написа:
Mollov написа:

Е те тоя път се изказа леко неподготвен - гледай - http://www.youtube.com/watch?v=ZFP1128swsg

Винаги съм считал ютуб за сериозно научно доказателство :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2011, 18:37

Mollov написа:
bum_bum написа:Няма генетично слаби работи, оно си иска яко клакане :mhihi: Говоря за такива, които редовно тренират, че и харчат маса пари за зобове, добавки и храна, а в крайна сметка приличат на торби.

Имам проблемни колена и поради това не клякам... чат-пат правя лег преса, ама по някое време ми излиза през носа (колената)... мен краката са ми много стегнати и здрави (не като сила) и все едно не са от мойто тяло :D :D :D Аз иначе тренираХ редовно, но си ги имах проблемите с омазняването на гърдите поради корема... а в момента съм си торба... в крайна сметка :D Трябва да се накарам да ми се дотренира отново, че... лоша работа...

Всеки има проблеми, важното е да се търсят начини. Аз страдам от рядко генетично метаболитно заболяване свързано с метаболизмът на мазнините. Принципно хората като мен рядко падат под 30% мазнини, че и нагоре. Това обаче не ми пречи да съм в много добра форма и на 35 без да ползвам разни "жокери" ;)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Яну 2011, 19:20

Хммм, интересно... ако не знаех как бухаш сланина като откачен, може би щях да се поинтересувам от начина ти на хранене... ненавиждам сланина... а иначе едно е метаболитни проблеми, друго е чисто физически, пречещи ти да тренираш... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 20 Яну 2011, 22:32

На мен доколкото ми е известно след добро сцепване на краката в залата (което за мен задълже включва качествен и тежък клек) се отделят големи количества от Хормона на растежа (който от името си подсказва че помага за растежа). Това идва от факта, че четириглавият бедрен мускул е най-големият в тялото, а краката все пак са 50% от него. Оттам и тренирането на крака помага в цялостният прогрес.
Иначе и аз умирам от смях при вида на хора, чиито крака изглеждат като клечки забити в картоф :lol: Симетрията е нещо ключово за добрата визия на човек, а оформените и съразмерни бедра са нещо което мен лично много ме кефи :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 20 Яну 2011, 22:55

Аз прасеца го мъчих 3-4 месеца и нищо. И на мен генетично са ми слаби краката, но поне бедрата растат.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Яну 2011, 23:40

Не си го мъчил достатъчно... по принцип подобни мускули, които уж не реагират просто трябва да се товарят повече... освен ако не ги претренирваш и се получава тежест в мускула и т.н...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 20 Яну 2011, 23:57

Четох че специялно прасеца, трябвало много да го стресираш от тренировки, защото бил много здрав мускул. Също четох специално за маса че трябвало да го тренираш до отказ, иначе не ставало.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Яну 2011, 12:58

Така е.... аз имах много проблеми с крампи в прасеца... понякога през ноща ме изненадваше и направо ми идваше да крещя..... от как почнах да тренирам сериозно прасеца, крампите спряха... преди това съм се опитвал да овладявам положението с ZMA и кво ли още не, но тренировката си беше истината... краката като цяло са много здрави мускули (все пак винаги, когато ходиш зависиш от тях) и трябва да се тренират здраво, за да има растеж...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата