Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
колеги, тук стане недоразумение. Мисля, че аз не съм вързал камерата към точния вход на Динавина, ами към тв-входа. Сигнал за нея съм взел от светлините на задната. Тези дни ако ми остане време ще разглобя таблото ще видя дали греша.
Снимка пак тогава ще направя
водещи линии такива каквито аз ги разбирам (като на Х6 примерно, които оказват максималния ъгъл на завиване или настоящия ъгъл на завиване според предните гуми) няма - има 3-4 условни линии, които не ми вършат работа
Снимка пак тогава ще направя

водещи линии такива каквито аз ги разбирам (като на Х6 примерно, които оказват максималния ъгъл на завиване или настоящия ъгъл на завиване според предните гуми) няма - има 3-4 условни линии, които не ми вършат работа

Може би вече си се оправил, но въпросният кабел за който говори говори колегата е във прехода между оригиналната букса и тази за Dynavin
Предполагам, че е надписан и най-вероятно него трябва да свържеш със + от задната светлина
Предполагам, че е надписан и най-вероятно него трябва да свържеш със + от задната светлина

Мойта камера е такава, drill-in type 31мм със нощно виждане - 12$ от Ebay

Монтирах я на бронята между двата централни сензора на парктроника.
Линийте не завиват.
Моята е със 120 градуса ъгъл на видимост, но ако ще я монтирате там като мен на бронята, вземете със 170 градуса видимост, че тази е малко "кьорава" иначе.
В центъра на бронята е най-добре да се монтира откъм видимост и удобство при паркиране, единствения проблем е при лошо време...става на гъз за нула време и трябва да се чисти добре

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Те затова фабрично я слагат до копчето за отваряне на багажника на самата дръжка, точно над номера.Kickdown написа:... В центъра на бронята е най-добре да се монтира откъм видимост и удобство при паркиране, единствения проблем е при лошо време...става на гъз за нула време и трябва да се чисти добре

Е го е:

vassil_bk написа:Те затова фабрично я слагат до копчето за отваряне на багажника на самата дръжка, точно над номера.Kickdown написа:... В центъра на бронята е най-добре да се монтира откъм видимост и удобство при паркиране, единствения проблем е при лошо време...става на гъз за нула време и трябва да се чисти добре
Е го е:
На Е70/Е71 също е до дръжката и пак се цапа, вярно не колкото мойта, ни питай който и да било с Х5 или Х6 да ти потвърди.
А пък да си купя оригиналната камера за Е46...както казах мойта струва 12 долара, а не майка си и баща си като оригиналната...
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Просто дадох идея, защото може да се намери само оригиналната стойка на нормална ценаKickdown написа:...А пък да си купя оригиналната камера за Е46...както казах мойта струва 12 долара, а не майка си и баща си като оригиналната...

vassil_bk написа:Просто дадох идея, защото може да се намери само оригиналната стойка на нормална ценаKickdown написа:...А пък да си купя оригиналната камера за Е46...както казах мойта струва 12 долара, а не майка си и баща си като оригиналната...
В интерес на истината, търсих доста в английския и немския Ибей, но уви не излезе нищо подходящо, само пълни комплети за Е46 на цени между 1000-2000 лева. По-моргите не съм търсил, но едва ли ще има, така или иначе не е особено популярна екстра нито в Е46 нито в сродните Е38,Е39,Е53,Е83 или Е85.
оригинална, не знам точно, но поне 200 долара
масово китайците продават камери които се монтират на осветлението на задния номер, което според мен е много добро място. Лошото обаче е че като смениш лампичката и сложиш камерата с вграден бял диод, много трудно ще намериш същата крушка/диод от другата страна.
На тойота-та съм монтирал камера ниско долу под бронята, обаче видимостта не ми харесва, не може да се ориентирам къде е задната броня. Иначе се вижда всичко, макар и с изкривявания - с ъгъл от 170градуса е (уж)
Сега поръчах друга, която ще сложа някъде където се монтира оригиналната по принцип - отгоре до осветлението на задния номер, като предполагам ще се цапа по-малко, а другото нещо по-важно за мен е ако мога да виждам от нея част от задната броня и да се ориентирам по-лесно. Това го видях в един МЛ с оригинална камера и ми хареса доста, лесно се преценява разстоянието
Видях, че в е46фанатикс един е монтирал такава камера като на Kickdown на мястото на ключалката
Паснала е точно

масово китайците продават камери които се монтират на осветлението на задния номер, което според мен е много добро място. Лошото обаче е че като смениш лампичката и сложиш камерата с вграден бял диод, много трудно ще намериш същата крушка/диод от другата страна.
На тойота-та съм монтирал камера ниско долу под бронята, обаче видимостта не ми харесва, не може да се ориентирам къде е задната броня. Иначе се вижда всичко, макар и с изкривявания - с ъгъл от 170градуса е (уж)
Сега поръчах друга, която ще сложа някъде където се монтира оригиналната по принцип - отгоре до осветлението на задния номер, като предполагам ще се цапа по-малко, а другото нещо по-важно за мен е ако мога да виждам от нея част от задната броня и да се ориентирам по-лесно. Това го видях в един МЛ с оригинална камера и ми хареса доста, лесно се преценява разстоянието
Видях, че в е46фанатикс един е монтирал такава камера като на Kickdown на мястото на ключалката

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Колеги не че нещо (да не се убидите), но толкова ли ви е трудно паркирането на задна че разисквате камерите две страници?
Аз със фарбичен парктроник паркирам винаги на 5-10см. от задната кола когато се налага иначе ако е възможно оставям повечко место за да не си намеря колата издрана.

Аз със фарбичен парктроник паркирам винаги на 5-10см. от задната кола когато се налага иначе ако е възможно оставям повечко место за да не си намеря колата издрана.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
ludia написа:Колеги не че нещо (да не се убидите), но толкова ли ви е трудно паркирането на задна че разисквате камерите две страници?![]()
То попринцип не е трудно да си нагласяш седалката, сам и ръчно, както и огледалата с прибирането им и фаровете мога да си пускам сам и с хартиената карта мога да се оправя, мога и дискове да си записвам и да си гледам телевизия вкъщи...Но след като имам всичките тези глезотий в колата, защо да не се възползвам? И на мен парктроника ми е повече от достатъчен, но камерата дава допълнителна сигурност - особено от тънки железа и камъни, скрити зад тревата.
© написа:Видях, че в е46фанатикс един е монтирал такава камера като на Kickdown на мястото на ключалката Паснала е точно
По принцип пасва идеално, ноооо обхвата и е крайно неподходящ...
Вече май предлагат и модел със специфичен дизайн за Е46 за мястото на плафона за осветление на номера (досега тия от Е60 и Е90 неставаха). Аз бих помислил върху него

http://cgi.ebay.co.uk/Car-Rear-View-Rev ... 3cb3782f76
ludia написа:Колеги не че нещо (да не се убидите), но толкова ли ви е трудно паркирането на задна че разисквате камерите две страници?![]()
няма какво друго да обсъждаме и за това така

иначе и моят парктроник работи добре, но щом има възможност за камера - защо да не сложим
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Значи доколкото разбрах за да се инсталира тази система е нужно да се закупи и конзола и се сменя мястото на климатика с две думи?
Аз гледам сега в сайта на "Babuna" и цената е 320лв, а пък бях чел някакви 1200? Аз ли нещо съм се объркал или...?
Аз гледам сега в сайта на "Babuna" и цената е 320лв, а пък бях чел някакви 1200? Аз ли нещо съм се объркал или...?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
Най-вероятно е някаква грешка, в момента пише "неналичен", аз също чакам следващата пратка, защото там до колкото разбрах ще са и камерите от Dynavin
колеги, камерата ми е тази, която кикдаун е сложил като линк:
На купе НЕ пасва идеално, трябва преправяне.
Снимки от нея вечер и през деня
На купе НЕ пасва идеално, трябва преправяне.
Снимки от нея вечер и през деня
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
@Stim
Определено е по-добре разположена от мойта, вижда се бронята и дава много по-ясна представа от, директен монтаж на бронята - браво, харесва ми
Определено е по-добре разположена от мойта, вижда се бронята и дава много по-ясна представа от, директен монтаж на бронята - браво, харесва ми