Аеродинамика е36 320и
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
- Мечтае да кара: М3 е92
- Детайли за колата: E90
Аеродинамика е36 320и
Ето снимка на нещо интересно
което забелязах и съответно снимах с телефона. Поствам го защото мисля че при правене на спойлери ще е полезно.

- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Наистина има логика в това нещо.Вчера пред блока видях няколко коли със сняг образувал се точно по този начин-въздушната струя!!!Бяха се обазували доста яки и футуристични снежни спойлери 

да
Това само онагледява завихрянето от краищата на тавана и задните гредички. Струята след като се отдели от тях се завихря спираловидно и затова се е насабрал снякточно на тези места по задния капак. Интересно ми е как е изглеждала отпред. Ако има чалъм някой друг път я щракни и оторед. Междо другото сга зимата колко ти харчи?
LOOK, LEAN, TURN
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
Re: да
yoz написа:Това само онагледява завихрянето от краищата на тавана и задните гредички. Струята след като се отдели от тях се завихря спираловидно и затова се е насабрал снякточно на тези места по задния капак. Интересно ми е как е изглеждала отпред. Ако има чалъм някой друг път я щракни и оторед. Междо другото сга зимата колко ти харчи?
Незнам дали си забелязал на снимката но на покрива където е стъклото задното има нещо като линия, после целия покрив е без сняг (като тръгнах имаше), отпред снега го нямаше въобще, поради бързото каране да тествам зимните гуми (и тук който ми каже БМВ през зимата не върви ...ще му се изсмея в лицето...даже се драпнах с едно Ауди А4 комби незнам дали беше куатро, но беше доста отворен докато не бидя как дъппам на пресния сняг) А за разхда ми дава 11 градско и то с яако газ до ламарината:):)
BrAmKo написа: ... А за разхда ми дава 11 градско и то с яако газ до ламарината:):)
Не се заяждам ама сигурен ли си, че разхода е 11л/100км (или 11л/70км) или че колата е 320i. Щото нещо не ми се вярва зимата с "яко газ до ламарината" 320-ска да дава такъв разход

Пък може и да не съм разбрал за коя кола говорите или ...

- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
Kris написа:BrAmKo написа: ... А за разхда ми дава 11 градско и то с яако газ до ламарината:):)
Не се заяждам ама сигурен ли си, че разхода е 11л/100км (или 11л/70км) или че колата е 320i. Щото нещо не ми се вярва зимата с "яко газ до ламарината" 320-ска да дава такъв разход![]()
Пък може и да не съм разбрал за коя кола говорите или ...
Така сипвам 20лева бензин и минавам 90км 100%, а газ до ламаринате през зимата разбирам като ми щукне да си въртя гумите от време на време, не да я карам както през лятото щото все пак хлъзгаво е, колата е 320и, 2000кубика, 24 клапана правилно си разбрал. като сипя за 20 лв от празна стрелка на резервоара ми стига малко над 15-ката дето е разделението на 1 мм след нея.
Лятото газ до ламарината в обороти над 4-5 си дава 12-13 няма спор.
да
То си е нормално на покрива да няма снияг, както и на предния капак.
Ако някой е решил да си подобрява оптичането мисля че снимката ще му свърши добра работа. Но за крило на задния капак мисля, че няма смисъл, по скоро нещо което да продължава тавана с 3-4 см. за да се изправи изходящия поток и завихрянето да е съответно по-назад.

LOOK, LEAN, TURN
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive

9 мнения
• Страница 1 от 1