725 тдс показание в резервоар 1 = 0 литра
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
725 тдс показание в резервоар 1 = 0 литра
725tds
до преди 1 седмица всичко беше ОК
но вчера пускам борда и гледам резервоар 1 = 0 литра, в 2 имаше 13 литра
викам нещо да не се е събрал в едната страна, отивам на бензиностанцията, 50 лева наливам, карам 20-30 км и пак резервоар 1 = 0 литра
п.п. като дам контакт се чува леко жужене, сигурно помпата в резервоара работи
и тази сутрин запали доста трудно. смисъл пали и гасне, като въздух в нафтата.
горивния филтър е сменен, маркучлетата обратна нафта, всичко е както трябва, няма теч никъде.
възможно ли е някакъв маркуч в резервоара да е спукан и да връща нафта и от там да не ми показва в единия резервоар?
гледам между гумата и калника от дясната страна на колата резервоара е като мокър от горната страна

до преди 1 седмица всичко беше ОК
но вчера пускам борда и гледам резервоар 1 = 0 литра, в 2 имаше 13 литра
викам нещо да не се е събрал в едната страна, отивам на бензиностанцията, 50 лева наливам, карам 20-30 км и пак резервоар 1 = 0 литра

п.п. като дам контакт се чува леко жужене, сигурно помпата в резервоара работи
и тази сутрин запали доста трудно. смисъл пали и гасне, като въздух в нафтата.
горивния филтър е сменен, маркучлетата обратна нафта, всичко е както трябва, няма теч никъде.
възможно ли е някакъв маркуч в резервоара да е спукан и да връща нафта и от там да не ми показва в единия резервоар?
гледам между гумата и калника от дясната страна на колата резервоара е като мокър от горната страна

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: 725 тдс показание в резервоар 1 = 0 литра
по възможно е помпата в резервоара да е сдала багажа това че се чува не е гаранция че работи
Барай шишарката Минкеее ....
anzak написа:по възможно е помпата в резервоара да е сдала багажа това че се чува не е гаранция че работи
Да при мен беше така. Помпата се чуваше и си работеше и никва диагностика не можеше да я хване щото си въртеше. Като я извадиха майстора ми каза че вътр някви перки са натрошени и не може да засмучи нафта!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
а, ако има пробив в резервоара и от там да смуче въздух?

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Най-вероятната причина е да ти е запушена цедката на помпата,знам го от личен опит...аз си я чистех профилактично,на 2,3 месеца ведньж.....
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
помпата хвърля яко нафта
цедката е изчистена, резултатът е същия...
резервоарът, който ми показва 0 е само нивомер и една метална тръба, от където смуче за към помпата.
друго не успях да видя вътре...
интересува ме от къде нафтата от резервоара с помпата стига до другия резервоар?
цедката е изчистена, резултатът е същия...
резервоарът, който ми показва 0 е само нивомер и една метална тръба, от където смуче за към помпата.
друго не успях да видя вътре...
интересува ме от къде нафтата от резервоара с помпата стига до другия резервоар?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
нивомера го изкарах, дадах на контакт и го раздвижих нагоре-надолу, отчита си коректно.

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Колега, на всички БМВ-та резерварите са два отделни свързани с тръбичка чрез която нивото и в двата е еднакво освен когато колата силно се наклони на ляво или дясно показанията на нивомера стават не вярни на ляво показва по малко дори може и лампа да ти светне а на дясно повече.Да не ти е запушена тая тръбичка?Въздух да смуче от резервара може единствено в случай ако сондата е пробита(изгнила пречупена и т.н.)над нивото на горивото.Защо се заблуждавате със спукан резервар?Все едно да му махнеш капачката и пак да не пали така ли?
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
A тая цедка дето я чистите къде е - бихте ли дали малко повече инфо.
Лесно ли се стига до нея?
Лесно ли се стига до нея?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
RORO, точно това се опитвам да разбера, къде се намира ТОЧНО тази тръба между двата резервоара.
Вероятно има запушване, защото сега имам около 35 литра и като престои малко, прехвърля 5-6, но като тръгна да карам се изпразва целия и като оставя колата на място се пълнят отново 5-6 литра.
7BREYTON, тази цедка е точно под електрическата помпа в десния резервоар. Вдигаш седалката, има една гумена тапа, махаш я, има изолация ако не е разглобявано там трябва да я доскъсаш, отдолу има 8 гайки 10мм и ще стигнеш до кошницата с помпата и нивомера, тя е на 2 щипки - стискат се и излиза всичко.
Вероятно има запушване, защото сега имам около 35 литра и като престои малко, прехвърля 5-6, но като тръгна да карам се изпразва целия и като оставя колата на място се пълнят отново 5-6 литра.
7BREYTON, тази цедка е точно под електрическата помпа в десния резервоар. Вдигаш седалката, има една гумена тапа, махаш я, има изолация ако не е разглобявано там трябва да я доскъсаш, отдолу има 8 гайки 10мм и ще стигнеш до кошницата с помпата и нивомера, тя е на 2 щипки - стискат се и излиза всичко.

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 05&lang=ru
Ами колега,намери си подемник или канал запрятай ръкави и се потапай.На 30-та много хубаво се вижда тръбичката която ги свързва хваната е с две холендрови гайки.Предполагам ,че и тук случаят е горе долу същият само дето е по изолирано и прикрито и ще трябва да свалиш доста неща за да достигнеш до въпросната тръбичка.Действай смело гаранция ти давам щее застанал нещо което играе ролята на клапан с малка пропускливост.Успех
Ами колега,намери си подемник или канал запрятай ръкави и се потапай.На 30-та много хубаво се вижда тръбичката която ги свързва хваната е с две холендрови гайки.Предполагам ,че и тук случаят е горе долу същият само дето е по изолирано и прикрито и ще трябва да свалиш доста неща за да достигнеш до въпросната тръбичка.Действай смело гаранция ти давам щее застанал нещо което играе ролята на клапан с малка пропускливост.Успех
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
според мен е вътре в резервоара, но не ми е ясно много пътя на нафтата, това ми беше и въпросът още от самото начало.
възможно е да има и проблем в разширителя, но някой запознат трябва да каже..
възможно е да има и проблем в разширителя, но някой запознат трябва да каже..

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
15 мнения
• Страница 1 от 1