автоматична скоростна кутия

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

автоматична скоростна кутия

Мнение от halachev » 25 Ное 2005, 16:10

Някой знае ли как да си сменя маслото и филтъра на скоростната кутия , аз съм от Шумен и не успях да намеря кой да ми помогне

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 25 Ное 2005, 16:58

Потърси тук, може и да намериш. В руското ръководство по ремонта няма нищо за автоматите :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 25 Ное 2005, 17:52

http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenan ... _flush.htm
http://www.bmwe34.net/e34main/Maintenan ... otrans.pdf
тука е нагледно за е34 но е на Англ.
хубаво е да свалиш ваната , но ако не си готов с ново уплътнение или гаскет макер по добре само лашни пробката , ако си много мераклия духни с малко вуздух 2-3 бара през тръбичката за охлаждането на радиатора (отляво на радиатора две тръбички )(виж си системата на 525тдс са от ляво на мотора )мисля с 22 ключ става ама да подложош и друг на долната гаика една много тънка ама ти държи нипела че иначе ще го превъртиш и после ще ти тече.
Проверката става на скорост с двама души,единия гледа нивото другия натиска спирачката и мести лоста на скоростите.
Добре е да не е топла колата когато се прави .
Аутоматика е една хидравлична помпа и с по малко масло не може да работи правилно а с повече ще го изхвърли.
Повечето еуропеиски коли немат щека а се гледа от страни пробкат а за пълненето .
Good luck
==============

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 12 Яну 2006, 14:41

Здравеите
докато си рових открих нещо полезно
http://www.pelicanparts.com/BMW/techart ... d_Auto.htm
показано е нагледно а е и описано как да си сменим маслото на аутоматика с много снимки
На англ е и се чудя кога ще проговори света Български че да ни е по лесно :mhihi:
good luck
Kolata e E36 no pogledaite

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 13 Яну 2006, 0:25

освен че трябва да се мине през всички скорости, трябва да се развъртят и гумите тоест най удобно е на подемник за да може да се въртят гумите.иначе смяната източваш маслото свалчш ваничката на нея има два магнита които служат за събиране на разни метални микро стружки ако има нужда ги почистваш и тях след което махаш стария филтер слагаш новия като гледаш да не забравиш да сложиш едно опръстенче което върви комплект с филтера.сменшш и гарнитурата на ваничката сглобяваш изапочваш да наливаш маслото когато прелее казваш на авера да запали мотора и да изреди всички скорости след което затягаш пробката и гас

Назад към E34