Cd/Navi побългаряване :)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Cd/Navi побългаряване :)

Мнение от MuTaJlaKo » 14 Яну 2011, 0:44

Здравейте Колеги, имам един въпрос. Едно приятелче си взе навигация 7" (има мп3, нави, фм радио, видео и т.н.) и се чудим дали да не я вкара на мястото където е оригиналната попринцип, да се смъкне климаторника долу и да се махне радиото му. Та въпроса ми е някой има ли схема на буксата която влиза в касетофона отзад. Да видим кой кабел е захранване кой колони и т.н. Другото което се чудя е навигацията има 3.5 мм жак и колонка, и дали като се махне касетофона, като се варже този жак към кабелите на буксата ще има силен звук :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Cd/Navi побългаряване :)

Мнение от Retrofit » 14 Яну 2011, 2:36

Колега, може да се затрудните с поставянето на самата навигация ако е 2DIN, мястото в долната част е по-плитко, там е кутията на климатроника и ще ви пречи да напъхате навигацията. Също за да преместите управлението на климатроника отдолу, трябва да се смени рамката която сега държи нишата, или да се побългарява някак, иначе няма какво да застопори панела. Той влиза, но няма какво да го задържи стабилно.
Кабелите са лесна работа, навигацията сигурно завършва със Евро букса, купувате един такъв преходник:

Изображение

и ги връзвате директно, без рязане и наставяне на кабели.

А за 3.5 жак-а тази букса може да е за говорителя на гласовите напътствия на навигацията или ако има блутут за телефона, да чуваш разговора през нея. Прегледайте упътването на мултимедията за най-сигурно.
Успех с начинанието.

Потребител
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от nichevo » 14 Яну 2011, 13:57

Както е написал колегата ако е 2 DIN навигацията ще трябва преправите кутията на климатроника, лично аз я изрязах така че да влезе нявигацията, направих и дъно и гърбове от ламарина и след нея залепих изолация от лам. паркет че много нагрява и ми изключваше навито. По големият проблем поне за мен е рамката в която ще се монтира навито , аз я направих от мдф и ламарина ,но още не е китната и боядисана/тапицирана :) , а "купешка" такава double din bazel е от порядъка на 100 евро.

Потребител
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: e46 m3, x5

Мнение от diak007 » 14 Яну 2011, 15:46

колега погледни тази тема :
viewtopic.php?f=34&t=128294&start=15
може да намериш отговора който търсиш
28298

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Яну 2011, 18:52

Колега, в голям филм си влязъл, но като гледам си на привършване (поне този който е монтирал вече)
Ето схемата viewtopic.php?f=34&t=230682&p=2522052

примерно изрязване Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 15 Яну 2011, 14:19

Навигацията му е китайска мисля, мн танка и мисля че няма да е проблем да и направим рамка. А колега за къде казваш че нагрява много, на старото място на цд-то и климата или долу където ще е новото място на климата. Защото преди бях чел някаде, че долу където е това от деление за очилата имало някаква тръба която нагрявала много :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 16 Яну 2011, 9:00

да колега за това място при очилата става въпрос,даже на снимките на колегата по-горе се виждат тръбите
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от nichevo » 17 Яну 2011, 14:10

Да, тези тръби нагряват, но ако е по-тънка навигацията може да не се наложи да режеш. Но ако режеш ще трябва да изолираш.

Назад към E46