Новата 1-ца 4х4 !?
Модератор: Общи модератори
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Re: Новата 1-ца 4х4 !?
Хубаво наистина, че все още имат твърде добри попадения и могат да бъдат простени "изцепките". Имате право, че компанията има нужда да се издържа и да печели, и затова е необходимо да се подходи по новите правила на икономиката, но все пак има и друга страна на монетата. Казвате, не се издържала от хардкор фенове, а от "чичко-паричко" - да де, ама "чичк-паричко" е гъзар и днес едно е актуално, а утре - друго, той може да си купи всякакъв автомобил, конкуренцията е огромна. А заклетия фен може да няма пари сега, но вътре в сърцето му се е загнездила една идея и например аз, до преди няколко години само си мечтаех да се кача в собствено БМВ, а вече имам опит с няколко модела и дерзая да "порастна" и да си взема нов модел. Не подценявайте силата на фенщината!
Но ако се гаврят с новите модели, на един, на друг, на множество хора може да им писне и да минат на друга марка.
Но ако се гаврят с новите модели, на един, на друг, на множество хора може да им писне и да минат на друга марка.
BMW only!
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
amd написа:Хубаво наистина, че все още имат твърде добри попадения и могат да бъдат простени "изцепките". Имате право, че компанията има нужда да се издържа и да печели, и затова е необходимо да се подходи по новите правила на икономиката, но все пак има и друга страна на монетата. Казвате, не се издържала от хардкор фенове, а от "чичко-паричко" - да де, ама "чичк-паричко" е гъзар и днес едно е актуално, а утре - друго, той може да си купи всякакъв автомобил, конкуренцията е огромна. А заклетия фен може да няма пари сега, но вътре в сърцето му се е загнездила една идея и например аз, до преди няколко години само си мечтаех да се кача в собствено БМВ, а вече имам опит с няколко модела и дерзая да "порастна" и да си взема нов модел. Не подценявайте силата на фенщината!
Говориш като цяло безсмислици.Целта на компании като BMW е да правят именно техния продукт модерен, и така да привличат вниманието на чичко-паричко.Също така и да изкарат най-икономичния дизел, за да спечелят и от нормалния потребител, за който колата е средтво за придвижване от А до Б.Всеки един от тях може да си купи всеки един автомобил, стига да им отговаря на условията.Тези условия обаче ги поставят именно автомобилните производители, като предоставят нови и модерни продукти - например Х6 на BMW отвори нова пазарна ниша, и спечели клиенти.Да, той не се харесва на редовия български BMW фен, защото "бъбреците са големи" , "не е спортно купе, не е и джип" , "двигателя не е атмосферен" и прочее nonsenses.Обаче никой друг не предлага автомобил с такава визия и всеки един човек на света, който харесва визията и може да си го позволи ще си купи именно Х6, просто защото конкуренция няма.А там, където има - 3та серия, 5 серия, 7 серия изборът на повечето купувачи се формира от съотношение цена/двигател/екстри/гаранция и дизайн като отделна графа.Учудващо малък брой клиенти си купуват 530d защото е BMW.По-скоро биха я предпочели пред Е350CDI защото има разход от 8.6 срещу 9.4, защото идва ( примерно ) с 10 000лв по-евтино, и за тези пари може...Да се напълни колата с екстри, или да се освежи кухнята вкъщи, или какво ли още не.Да, има хора, които ще предпочетат 350CDI, защото е по-нова, има по-модерен дизайн, и разхода не ги бърка толкова.Те след 2 месеца ще предпочетат F10, защото е още по-нова и с по-авангарден дизайн.А заклетите фенове...каквото и да правят, друга компания с философията на BMW няма да намерят, ще им бъде под достойнството да си вземат Ауди...А не могат вечно да карат старата кола.И в един момент ще се качат от Е39 на Е60 и ще видят, че овцата далеч не е толкова черна, колкото са си мислели...И че все още карат BMW.
Говориш като цяло безсмислици.Целта на компании като BMW е да правят именно техния продукт модерен, и така да привличат вниманието на чичко-паричко.Също така и да изкарат най-икономичния дизел, за да спечелят и от нормалния потребител, за който колата е средтво за придвижване от А до Б.Всеки един от тях може да си купи всеки един автомобил, стига да им отговаря на условията.Тези условия обаче ги поставят именно автомобилните производители, като предоставят нови и модерни продукти - например Х6 на BMW отвори нова пазарна ниша, и спечели клиенти.Да, той не се харесва на редовия български BMW фен, защото "бъбреците са големи" , "не е спортно купе, не е и джип" , "двигателя не е атмосферен" и прочее nonsenses.Обаче никой друг не предлага автомобил с такава визия и всеки един човек на света, който харесва визията и може да си го позволи ще си купи именно Х6, просто защото конкуренция няма.А там, където има - 3та серия, 5 серия, 7 серия изборът на повечето купувачи се формира от съотношение цена/двигател/екстри/гаранция и дизайн като отделна графа.Учудващо малък брой клиенти си купуват 530d защото е BMW.По-скоро биха я предпочели пред Е350CDI защото има разход от 8.6 срещу 9.4, защото идва ( примерно ) с 10 000лв по-евтино, и за тези пари може...Да се напълни колата с екстри, или да се освежи кухнята вкъщи, или какво ли още не.Да, има хора, които ще предпочетат 350CDI, защото е по-нова, има по-модерен дизайн, и разхода не ги бърка толкова.Те след 2 месеца ще предпочетат F10, защото е още по-нова и с по-авангарден дизайн.А заклетите фенове...каквото и да правят, друга компания с философията на BMW няма да намерят, ще им бъде под достойнството да си вземат Ауди...А не могат вечно да карат старата кола.И в един момент ще се качат от Е39 на Е60 и ще видят, че овцата далеч не е толкова черна, колкото са си мислели...И че все още карат BMW.
точно така мисля и аз..

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Една компания за да има много истински фенове трябва да е уникална по някакъв начин и да предоставя нещо различно от конкуренцията, но и да има последователност и приемственост на моделите във времето.Нямам нищо против да произвеждат трактори , багери, фадроми , тролеи, 4х4, предно, дизели и пр., но докато правят хубави коли със задно и на бензин, аз ще съм им фен.Ако спрат да ги правят, ще се разделяме.
Така е и в живота, докато женати те удовлетворява седиш с нея, като почне с глупости -шут и си търсиш нова, че иначе много мъка
Така е и в живота, докато женати те удовлетворява седиш с нея, като почне с глупости -шут и си търсиш нова, че иначе много мъка

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Шпионски снимки на новата 1-ца F20
http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=465532
http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=465532
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Нещо предницата ми изглежда като на Х1, само че на Х1-цата му отива, а тука нещо-нещо... ма да видим...
- Alpina_fanatic
-
-
А някой знае ли защо така ги маскират/опаковат прототипите ? Не привличат ли така само излишно вниманието 

- Collision
- Потребител
-
- Кара: E46 320d `04
- Мечтае да кара: nothing else :)
Главно срещу индустриален шпионаж.
Има различни варианти
С окраски, платове и т.н.

даже не всички са черно/бели

Има различни варианти

даже не всички са черно/бели

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
The7omahawk написа:Да бе, само BMW правят даунсайзинг на двигателите и слагат иновации...Всичките други марки си държат на традициите...![]()
BMW разработват отдавна с PSA двигатели, не виждам защо да не се ползват.Хората, които се интересуват от най-икономичните и евтини модели така или иначе никога не са били традиционните BMW фенове, за които е важен звука на шестака.За тях компанията съм дълбоко убеден, че ще предложи адекватни решения.
Много ми е интересно, колко от хората, които наричат новите модели "посредствени" са имали близък допир с тях...И в кое има спард на качеството спрямо Е36/46 да речем?![]()
Аз съм твърдо ЗА xdrive в 1 серия.
Колегата имаше предвид , че се размива имиджа на БМВ . До преди 15 години , се знаеше , че БМВ са спортни машини със мощни мотори , и ако е БМВ значи е поне 20-30% по-мощно от съответния французин да речем . А сега какво ? 20 години по-късно , отново базовия модел е със същата мощност и конкурентите ако не са по-бързо , то най-малкото му дишат във врата

И в един момент ще се качат от Е39 на Е60 и ще видят, че овцата далеч не е толкова черна, колкото са си мислели...
Я тогава обясни любовта на БМВистите към акулите и най-вече Е30 ? И защото Скисата си купува Е30ка , като кара лачена Е61ца ? Има много истина в думите ти , но всичко което говориш се обобщава от термина - "комерсиализация" . Полагат се старания да се задоволят повече хора и се правят компромиси със старите ценности . Но все пак поне аз забелязвам положителна тенденция , поне при скъпите модели - базовата 5ца е вече 3000кк , вече не е азиатски ,таблото е обърнато към водача и тн ...
Отплеснах се - темата беше за 1чка - и на предно да я направят и със 3 цилиднров дизел - лошо няма , така и така тя е за друг тип клиенти

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ами ако беше прочел информацията, щеше да разбереш, че май е някво ново изискване за новите коли...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
По-скоро биха я предпочели пред Е350CDI защото има разход от 8.6 срещу 9.4, защото идва ( примерно ) с 10 000лв по-евтино
Ами вече 530хД е 258кс и разхода и е равен с този на Е350 ЦДИ , която НЕ Е 4матик . Цената на БМВто е по-висока , но АВДто не е безплатно

- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
acho.rs написа:The7omahawk написа:Да бе, само BMW правят даунсайзинг на двигателите и слагат иновации...Всичките други марки си държат на традициите...![]()
BMW разработват отдавна с PSA двигатели, не виждам защо да не се ползват.Хората, които се интересуват от най-икономичните и евтини модели така или иначе никога не са били традиционните BMW фенове, за които е важен звука на шестака.За тях компанията съм дълбоко убеден, че ще предложи адекватни решения.
Много ми е интересно, колко от хората, които наричат новите модели "посредствени" са имали близък допир с тях...И в кое има спард на качеството спрямо Е36/46 да речем?![]()
Аз съм твърдо ЗА xdrive в 1 серия.
Колегата имаше предвид , че се размива имиджа на БМВ . До преди 15 години , се знаеше , че БМВ са спортни машини със мощни мотори , и ако е БМВ значи е поне 20-30% по-мощно от съответния французин да речем . А сега какво ? 20 години по-късно , отново базовия модел е със същата мощност и конкурентите ако не са по-бързо , то най-малкото му дишат във вратаИ в един момент ще се качат от Е39 на Е60 и ще видят, че овцата далеч не е толкова черна, колкото са си мислели...
Я тогава обясни любовта на БМВистите към акулите и най-вече Е30 ? И защото Скисата си купува Е30ка , като кара лачена Е61ца ? Има много истина в думите ти , но всичко което говориш се обобщава от термина - "комерсиализация" . Полагат се старания да се задоволят повече хора и се правят компромиси със старите ценности . Но все пак поне аз забелязвам положителна тенденция , поне при скъпите модели - базовата 5ца е вече 3000кк , вече не е азиатски ,таблото е обърнато към водача и тн ...
Отплеснах се - темата беше за 1чка - и на предно да я направят и със 3 цилиднров дизел - лошо няма , така и така тя е за друг тип клиенти
Любовта на БМВ-джиите към е30 е парата, както повечето неща в БГ.
Дали ако всеки можеше да си вземе е46 м3, да си го ореже като е30-ската, да си засили мотора като е30-ската нямаше да го направи ? Ми щеше, ама е46 е пари, докато е30 не е в сравнение с м3-то... Не се залъгвай че е30 е "много гот", да за някои хора и маса пари да имат, ще си останат фенове на е21,е30,е**... ако можеш да си позволиш нещо "по-така" масово хората няма да гледат тия коли...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.