Проблем в турбината, а може би не???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- bmwemotion
- Потребител
-
- Кара: E46 - 320d - 136 Hp
Проблем в турбината, а може би не???
Здравейте!!! Колата е BMW е46 2000d 1999. Ще започна от далеч, защото за всеки проблем си има причина. Проблемът е следният едната шпилка на турбината ми бе скъсана в един не безизвестен сервиз и на нейно място завариха нова, а другата шпилка е с прецакана резба и трудничко затяга. Всичко това защото в този сервиз реших да си сменям антифриза, а те не можаха да развият пробката за източване която е на блока и решиха да свалят катализаторите за да стигнат по-лесно до пробката. Преди тази намеса колата беше без никакви шумове, даже на диагностиката ми казаха, че е направо с идеална турбина. След всичко това обаче се появи шум при турбината и аз си мисля , че е от това, че не е стегнато перфектно конуса м/у края на турбината и началото на тръбата за катализатора. Иначе да кажа, че няма чернилки от изпускане на газове около турбината и само като подам газ над 1000 оборота се чува едно свирене което преди го нямаше изобщо. И въпросът ми е мога ли да карам така с този свистящ звук или трябва да свалям турбината, от там да разпробивам и правя нови шпилки и т.н.
Моля за съвет защото вече не смея да поверя колицата си на който и да било сервиз с родната BG.
Благодаря за отговорите и мненията Ви предварително!!!
Моля за съвет защото вече не смея да поверя колицата си на който и да било сервиз с родната BG.
Благодаря за отговорите и мненията Ви предварително!!!
На човек, който знае къде отива, светът дава път.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Re: Проблем в турбината, а може би не???
Здр колега,това че ти изпуска изгорели газове няма да доведе до нищо сериозно,карай смело.Ама това със шпилката в сервиз да стане и така после да го замажат....е неам думи.Трябва да го оправиш за да не бръмчи и да не ти мерише на изгорели газове вътре..
- bmwemotion
- Потребител
-
- Кара: E46 - 320d - 136 Hp
Благодаря за бързия отговор!
До колкото разбрах, това че не е стегната хубаво връзката м/у турбината и началото на катализатора може да е причината за лекото присвирване???
А за сервиза: казаха ми дай още 150 лева и ще ти свалим турбината, ще я разпробием и ще сложим нови шпилки. ДА ДА ама НЕЕЕЕЕ представям си какви поразии ще направят тогава. Не ми се говори просто защото не сам такъв човек, но наистина повечето сервизи са ама МНОГО ЗЛЕ!
До колкото разбрах, това че не е стегната хубаво връзката м/у турбината и началото на катализатора може да е причината за лекото присвирване???
А за сервиза: казаха ми дай още 150 лева и ще ти свалим турбината, ще я разпробием и ще сложим нови шпилки. ДА ДА ама НЕЕЕЕЕ представям си какви поразии ще направят тогава. Не ми се говори просто защото не сам такъв човек, но наистина повечето сервизи са ама МНОГО ЗЛЕ!
На човек, който знае къде отива, светът дава път.
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Радваи се че само с това си се разминал,защото съм се обедил,че калпави майстори,доктори и адвокати така могат да те забатачат че и господ не може да ти помогне.(а такива има в изобилие)
4 мнения
• Страница 1 от 1