Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от Elesar74 » 14 Яну 2011, 15:57

Пак същото упражнение, ресетнах този път, включих таймера, вкл. обаче беше на 57 градуса, загря до 61 и спря. Затова питах до колко загрява.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 14 Яну 2011, 16:43

Да ти кажа не съм обърнал внимание на колко градуса но е някъде след синия сектор на таблото и май май е до към 60 градуса и после спира

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 14 Яну 2011, 19:47

Значи прайхме диагностика със spacepl, излиза грешка на някакъв датчик на свеща, или самата свещ, нещо такова. Изчистихме грешката, не се появи после, да видим.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 14 Яну 2011, 20:53

Glow plug flame detector :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 14 Яну 2011, 21:09

Лошо.... не съм на 100%, но са ми казвали, че това е от проблем с електронния блок
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Яну 2011, 21:49

spacepl написа:Glow plug flame detector :confused:

И при мен е тази грешка ама въобще не ми пали печката.
Колеги да ви питам нещо. Сега както ми е заключена печката ми работи рест-а. Като беше отключена не ми работеше рест-а и съответно циркулационната помпа. Има ли начин да се отключи но да си работи рест-а? Защото като ми работи циркулационната помпа имам и по хубаво парно. Да не би колите с фабрично отключени печки да имат допълнителна помпа до клапите за парното а тази на печката да си е само за нея?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 14 Яну 2011, 21:55

Иво в интерес на истината аз съм си го мислел това да я побългаря с такава помпа до клапаните да я направя, но само като идея ми е било... защото тази долу до печката ми се вижда доста мижава, а и незнам електрониката на печката дали ще я разпознае като работеща или ще набие грешка... Има и Е39 със такава помпа горе, но при печката нямат те!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Яну 2011, 22:02

Ако нямат допълнителна тогава как работи рест-а? Нещо по настройките на печката ли? :dunno: Искам да ми е отключена но да ми работи както сега с парното а и като рест. Възможно ли е? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 14 Яну 2011, 22:13

работи със тази която е горе при клапаните РЕСТА при тези които нямат при печката те и за това печките са Z или С, а тези които имат долу при печката само от тази при печката

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Яну 2011, 15:20

Нищо не разбирам вече. Програмирам я от вечерта, слизам, няма никой. Влизам в колата, програмирам я на място без да паля, вадя ключа и чакам. Тръгва в програмирания час, почва да топли, чакам 10-15 мин. вкарам ключа и гледам, че е дигнала температурата, паля и т.н. Защо не пали, като я програмирам от вечерта? Ако има проблем със свеща, ще го има винаги. Ако е датичк нещо, същата работа, просто логика. Нямам вече никакви идеи.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 16 Яну 2011, 18:09

Elesar74 написа:Нищо не разбирам вече. Програмирам я от вечерта, слизам, няма никой. Влизам в колата, програмирам я на място без да паля, вадя ключа и чакам. Тръгва в програмирания час, почва да топли, чакам 10-15 мин. вкарам ключа и гледам, че е дигнала температурата, паля и т.н. Защо не пали, като я програмирам от вечерта? Ако има проблем със свеща, ще го има винаги. Ако е датичк нещо, същата работа, просто логика. Нямам вече никакви идеи.

Замери си напрежението на акумулатора сутрин,тогава когато не иска да се включва печката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Яну 2011, 23:39

Това намерих в един pdf постнат от хилядите Дяволи: All electrical components are selected for a nominal
voltage of 12 Volts. Като пусках да гледам напрежението от скритите менюта, там беше 11,6 в. Сега зареждам батерйиката, ще видя утре как ще е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 31 Яну 2011, 9:45

"Утрето" се отложи до тази сутрин, снощи програмирах печката и сутринта запали без проблем. Акумулатора го заредих преди това, явно от него е бил проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 02 Фев 2011, 13:42

...печката пак спря ! Вчера паля колата и акумулатора беше малко слаб , но запалих все пак и печката заработи , но след 5-6 секунди спря и край ! Преди малко запалих нормално /акумулатора беше заредил/ и направих рестарт на печката с бушона , но не иска да тръгва ? Дали да откача акумулатора за известно време и да пробвам както преди , какво ще кажете колеги ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Фев 2011, 19:00

nightdriver написа:...печката пак спря ! Вчера паля колата и акумулатора беше малко слаб , но запалих все пак и печката заработи , но след 5-6 секунди спря и край ! Преди малко запалих нормално /акумулатора беше заредил/ и направих рестарт на печката с бушона , но не иска да тръгва ? Дали да откача акумулатора за известно време и да пробвам както преди , какво ще кажете колеги ?

При мен не стана с откачане на акумулатора, пробвах два пъти за по няколко часа и не стана. Ще сменям свещта!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39