Проблем с климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с климатроника

Мнение от Crossroad » 13 Яну 2011, 21:43

Здравейте. Колата е 320 , 98г . Климатроника,който е с копчета нешто се прееба-духа само в краката, неще да отвори клапите за стъклото и срещу мен, на ауто също не работи.Не се чува характерния звук при натискане на копчетата, въпреки че им светят лампичките в горния десен ъгъл. Прееба се постепенно, в началото се оправяше след запалване наново.Не знам за жичкаджия ли съм или за сервиз.Иначе си загрява и духа екстра, смениол съм всички филтри преди 3 месеца. Благодаря предварително за всяка полезна информация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Re: Проблем с климатроника

Мнение от joro_bmwm3 » 14 Яну 2011, 0:17

от мрасотията клапите залепват то нали има филтар ама тези чисти Български пътища :censored:
живота е гаден,но аз сам по гаден

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: умряло 316 автоматично купе
Мечтае да кара: lancia HF integrale
Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик

Мнение от роско бмв gr » 14 Яну 2011, 5:17

Като свалиш панела отзад влиза един черен трижилен кабел.По него минават командите за сервомоторчетата.На мен ми се беше закъсал и изобщо не личеше.Той се захваща с една закопчалка с две ушенца.Внимателно отваряш ушенцата и вадиш кабела.Режеш го и поставяш наново между зъбчетата.Внимавай да не обърнеш кабела има номера 1,2,3 и пак така ги слагаш.Опитай не е сложно,5 мин.и си готов.Дано да съм ти помогнал

Потребител
Аватар

Мнение от Crossroad » 14 Яну 2011, 17:53

Откарах я на едни жичкаджии. Казаха че проблема бил в една платка зад дисплея-от работата на двигателя се нагрявали кабелите и топели платката. Зеха ми 10 лв и казаха карай докато не изгори пак :clap: Чудя се колко ли струва дисплея...

Назад към E36