1-ва влиза трудно ??

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: ше Опел, но сега...
Мечтае да кара: Boeing 747
Детайли за колата: Не е важно колко ти е мощна колата, важно е колко ти е празна главата.

1-ва влиза трудно ??

Мнение от Dourden » 12 Яну 2011, 23:15

Та колеги преди няколко дни си взех 316-ката. Обаче вчера сутринта и днес сутринта мн трудно влиза 1-ва. Защото е студена колата ли е това ? Нормално ли е ?
Изображение

е36 си е е36

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: 1-ва влиза трудно ??

Мнение от Leon » 12 Яну 2011, 23:40

Ако влиза много трудно, не е от студа. Опитай да смениш маслото в кутията, но според мен е сменян съединителя и не е сменен целия комплект, затова е така. Има ли как да разбереш от предния собственик?
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 13 Яну 2011, 0:05

Dourden написа:Та колеги преди няколко дни си взех 316-ката. Обаче вчера сутринта и днес сутринта мн трудно влиза 1-ва. Защото е студена колата ли е това ? Нормално ли е ?

Колега "много трудно" е относително понятие.. както и да е. Ако влиза по-трудно само докато в студена, а като загрее се оправя, според мен си за масло, при мен първа и втора влизаха малко по-трудно в студено време и сутрин, като загрееше колата изчезваше напълно проблема. След смяна на маслото се оправи всичко :yes:

Потребител
Аватар
Детайли за колата: Не е важно колко ти е мощна колата, важно е колко ти е празна главата.

Мнение от Dourden » 13 Яну 2011, 0:07

Не мога, това е проблема. Като я купувах й нямаш нищо. На следващия ден също така я карах към КАТ за рег. и нямах проблеми, но вчера и днес ми направи този номер. И то само по веднъж ???!!!
Изображение

е36 си е е36

Потребител
Аватар

Мнение от Dourden » 13 Яну 2011, 0:11

Yanko Petrov написа:
Dourden написа:Та колеги преди няколко дни си взех 316-ката. Обаче вчера сутринта и днес сутринта мн трудно влиза 1-ва. Защото е студена колата ли е това ? Нормално ли е ?

Колега "много трудно" е относително понятие.. както и да е. Ако влиза по-трудно само докато в студена, а като загрее се оправя, според мен си за масло, при мен първа и втора влизаха малко по-трудно в студено време и сутрин, като загрееше колата изчезваше напълно проблема. След смяна на маслото се оправи всичко :yes:

И аз предположих, че е маслото, но не съм на 100% сиг. и за това е най-добре да го сменя и тогава ще се разбере.
А трудността на влизане- трябва си бая напън да ти кажа.
Изображение

е36 си е е36

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Vanos
Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos

Мнение от ivan_dalaverata1 » 13 Яну 2011, 4:07

Колега от маслото е просто е малко по гастичко и докато го разбие влизат 1-2 по трудно но ако смениш маслото ще се оправи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 13 Яну 2011, 9:45

И при мен 1-ва и по-малко 2-ра са труднички, но не само сутрин, смених съединителя/ целия комплект /, тампоните на скоростите, на двигателя и маслото на скоростите и сега мисля да купя ремонтен комплект гумички за долната и горната помпа на съединителя да видим какво ще стане!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 13 Яну 2011, 10:56

и при мен е по същия начин.само 1ва влиза по-трудно,но си мислех че е до синхронизатор.но ще пробвам да сменя масълцето.и в този ред на мисли кажете някакви хубави масълца,по-гъсти,по-редки...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio

Мнение от ////Alpine » 13 Яну 2011, 19:06

помпа на съединителя долна :winky: обърни се към колегата krisbmw
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 13 Яну 2011, 22:10

////Alpine написа:помпа на съединителя долна :winky: обърни се към колегата krisbmw

Колега, разбирам, че искаш да помогнеш на човека да си продаде помпата, ама нека момчето да си смени масълцето да види как е и тогава :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 черна,Е60 синя

Мнение от Tisho_BMW » 13 Яну 2011, 22:14

Колеги и при мен от скоро време 1 ва влиза с по голямо усилие от преди!Смених маслото с Декстрон АТФ 3 ! Сега пак си влиза трудно,може би и по трудно с това масло!Като я включвам много плавно с лоста си влиза нормално,но при по бързо натискане напред има едно трудно щтракване и влиза!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 14 Яну 2011, 9:13

Тези проблеми се срещат често при непрашилна центрошка на съединителя.

Потребител
Аватар

Мнение от Dourden » 14 Яну 2011, 21:15

Еми колеги ще гледам да сменя в най-скоро време масълцето и ще видим дали е от това. Защото забелязах, че наистина колата като загрее и влиза както си трябва. Ще го видим проблема.
Благодаря на всички отзовали се.

:driving:
Изображение

е36 си е е36

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 14 Яну 2011, 21:52

Колеги и аз имам същият проблем 1 влиза трудно смених маслото нема разлика, топла студена едно и също, оба4е ако вкарам 2 и после 1 все едно е чисто нова, аз честно да ти кажа от както си я взех преди 4 години от германия все таки си прави ходих при няколко майстора и те ми викат споко не е страшно, и аз така сия карам. Успех
Няма начин да няма начин

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 15 Яну 2011, 0:43

и при мен е така, обаче още не съм проверил маслото докъде е и евентуално да го сменя
pinko_23 написа:Колеги и аз имам същият проблем 1 влиза трудно смених маслото нема разлика, топла студена едно и също, оба4е ако вкарам 2 и после 1 все едно е чисто нова, аз честно да ти кажа от както си я взех преди 4 години от германия все таки си прави ходих при няколко майстора и те ми викат споко не е страшно, и аз така сия карам. Успех
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Следваща

Назад към E36