Фланци - къде?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Фланци - къде?
Колеги, някой знае ли къде се продават фланци за е60? Чух, че маргел продават, но отзивите са лоши, а аз не искам да рискувам с разни боклуци. За лятото съм приготвил нови джанти, но ми се иска да "извадя" задните гуми навън, на една линия с калника.
На автосалона на топ гиър миналата година имаше фирма, която продаваше такива - мисля, че бяха на FK. Бяха на един щанд заедно с КАМ МОТОРС, но не си спомням името вече, а и контакти не взех... Всяка помощ ще е от полза!
Благодаря предварително!

На автосалона на топ гиър миналата година имаше фирма, която продаваше такива - мисля, че бяха на FK. Бяха на един щанд заедно с КАМ МОТОРС, но не си спомням името вече, а и контакти не взех... Всяка помощ ще е от полза!
Благодаря предварително!
- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
Re: Фланци - къде?
Виж този сайт Тук колега
- d.georgiev
- Потребител
-
- Кара: E60
Важно е да се знае с какъв офсет са ти джантите, с какъв размер гуми и с какво окачване си за да паснат по начина по който ги искаш. До 15mm можеш да ползваш дистанциони фланци с по-дълги болтове, над 15mm задължително сложни фланци които са със завалцовани стоманени вложки с резба за болтовете на джантите.
Аз съм с оригиналните 18" Styling 135, ЕТ20 - фланците ми са 15mm отпред и 23mm отзад. Правени са по-поръчка, ако не намериш това което търсиш - пиши, ще помагаме с квото можем.
Ето така изглеждат задните
Аз съм с оригиналните 18" Styling 135, ЕТ20 - фланците ми са 15mm отпред и 23mm отзад. Правени са по-поръчка, ако не намериш това което търсиш - пиши, ще помагаме с квото можем.
Ето така изглеждат задните
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
g.petrow написа:Колеги, някой знае ли къде се продават фланци за е60? Чух, че маргел продават, но отзивите са лоши, а аз не искам да рискувам с разни боклуци. За лятото съм приготвил нови джанти, но ми се иска да "извадя" задните гуми навън, на една линия с калника.![]()
Благодаря предварително!
Eibach или H&R са най-добри.
Аз съм с 5мм отпред и 15мм отзад на ОЕМ 18-ки джанти и е много по-добре от заводската визия но има още място.
Явно максимума отзад е 23мм според колегата горе.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Slav - мерси, ще опитам на това място как стоят нещата!
Джантите са 18, 8.5J, ЕТ 19, гуми 245/40/18. Отвор за главина - 74.1. Главината на е60 е 72.56, така че ще монтирам и едни рингове, за да няма вибрации. Спецификациите са мноого близо до оригиналните ( с изключение на отвора за главината), така че смятах да сложа 5-10 мм на предна ос и 17-20 мм на задна ос. Окачване - стандартно, не м-ково. Колегата Георгиев направо ме разби с фланците със завалцованите стоманени вложки
Някой може ли да обясни малко по-подробно защо се изискват тези фланци над 15 мм? Никъде до сега не съм забелязвал такова нещо по фланците на H&R, Eibach, FK т.н.

Джантите са 18, 8.5J, ЕТ 19, гуми 245/40/18. Отвор за главина - 74.1. Главината на е60 е 72.56, така че ще монтирам и едни рингове, за да няма вибрации. Спецификациите са мноого близо до оригиналните ( с изключение на отвора за главината), така че смятах да сложа 5-10 мм на предна ос и 17-20 мм на задна ос. Окачване - стандартно, не м-ково. Колегата Георгиев направо ме разби с фланците със завалцованите стоманени вложки

- da6ip
- старши ентусиаст
-
g.petrow написа:Колегата Георгиев направо ме разби с фланците със завалцованите стоманени вложкиНякой може ли да обясни малко по-подробно защо се изискват тези фланци над 15 мм? Никъде до сега не съм забелязвал такова нещо по фланците на H&R, Eibach, FK т.н.
И при H&R и Еibach от 20мм нагоре е такава конструкцията. Фланеца се завинтва на главината, а джантата на фланеца. Предполагам са изчислили че натоварването на болтовете става прекалено голямо когато са толкова дълги.
- d.georgiev
- Потребител
-
- Кара: E60
Точно така, всичко това са мерки за безопастност. А стоманените втулки са просто защото алуминият не държи резба особено пък и при такова натоварване на задната ос. Или ако развиеш/завиеш 5 пъти болтовете в алуминиевата резба ще заприлича на.. 

- Vasseca
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Аз мойте ги взех от Жорко от Autofashion 3003!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не слагайте по-дебели фланци от 15мм защото много се товарят лагерите на главната и да не ги сменяте после
Имам предвид, че теглото на колата вече пада на различна повърхност от лагера и може да има проблеми.

Имам предвид, че теглото на колата вече пада на различна повърхност от лагера и може да има проблеми.
Si non confectus, non reficiat.
- stefan_bmw7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 725 tds;Pajero 2 ;E66 730d
Колега, много мерси за линка! Ако те могат да свършат работа, ще е перфектно! Изработката по поръчка може да помогне да избегна ринговете 

- Kumanoff-Gpower
- Потребител
-
Здравейте колеги
Имам въпрос някой знае ли дали този размер се хваща на Е60
Цолаж 20
Ширина 9.50
Офсет 16.00
Главина 74.10
и ако стават какви фланци ще ми трябват! Благодаря ви предварително!

Цолаж 20
Ширина 9.50
Офсет 16.00
Главина 74.10
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Kumanoff-Gpower написа:Здравейте колегиИмам въпрос някой знае ли дали този размер се хваща на Е60
Цолаж 20
Ширина 9.50
Офсет 16.00
Главина 74.10
Съветът ми е да се поровищ сам и да си направиш изчисленията.
Никой няма да ти даде точен отговор на въпроса, освен ако не кара с точно такива или много подобни джанти, а в България хората с 20-ки се броят на пръсти.
Още повече не си дал размера на гумите, а те са от огромно значение. Окачването също не си дал..
Ще си спестиш много нерви и главоболия ако си направиш изчисленията.
- LArgo50
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: конджул...
- Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2