Питане за носачи

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Re: Питане за носачи

Мнение от Diavollo » 12 Яну 2011, 15:12

Колеги, на мен ми е заминал шарнира на въпросния носач и ме интересува в столицата къде се рециклират. От написаното става ясно че рециклираните карат по около 20 000 км, но това е 1 г. при моето каране, т.е. ако всяка година трябва да ги рециклирам малко се обезмисля процедурата, защото като сложиш и разходите за стенд, сваляне и качване, то сметката е пак същата :(

Все пак кажете къде в София мога да си ги рециклирам, за да ида и да поразпитам на место...
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Яну 2011, 15:13

за какво ще минаващ "стенд" (или както го разбирам - реглаж) при смяна на носачи ??? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 12 Яну 2011, 21:55

Diavollo написа:От написаното става ясно че рециклираните карат по около 20 000 км

Зависи кои ги е рециклирал,аз лично съм карал 45 000км с рециклиран шарнир и после продадох колата ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Мнение от Diavollo » 15 Яну 2011, 16:20

_65536_kb_sec_ написа:за какво ще минаващ "стенд" (или както го разбирам - реглаж) при смяна на носачи ??? :roll:

Казаха ми че задължително трябвало да направя пак реглаж при смяната, защото се променял евентуално ъгъла на сходимост... Признавам си не разбирам от материата... Доколкото знам само кормилните накрайници се регулират, при реглаж, с което се променя въпросната сходимост. Ако може някой, който е наясно накратко да обясни кога се налага реглаж и какво всъщност предствалява процедурата ще е полезно не само за мен, ами и за всички колеги...
Опасявам се, че това е поредния, път при който т.нар. майстори използват чуждото незнание, за да изкарат някой друг лев. :ranting:
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 21 Яну 2011, 22:08

Привет, колеги. За километрите, които се минават с рециклиран шарнир или носач- аз съм човека, споменал цифрата 20 000 км. Но карам по абсолютно луден пейзаж, постоянно. Ако някой има идея какво значи това- 20 000 км са много, много, много път, като си имат още животец в тях, просто си губят малко от "твърдостта", но не хлопат, просто се движи по-свободно в леглото. Не съм от столицата. Тук при нас път няма, чакъл и разместени асфалтови плочи, както и макадам, а си карам мъжката, не една кола се потроши тука. При щадене на колата, ще изкара поне 40..., което значи, че разлика от нов няма- изкарват еднакво, а рециклажа е 20 кинта, максимум 30. И за реглажа- колеги, не вярвайте на "майсторите". Просто си лъжат. Долни, алчни, крадливи копелета. Най-често криминален контингент, с присъди и досие.... Супер мазни, от работата с хора са опознали човешката психика и с лекота въздействат на притеснения за возилото си собственик, за да му измъкнат още някой левче, чиста печалба за тях без грам труд. При смяна на носачи реглажа е при желание от собственика, за негово успокоение, че няма да прецака новите си гуми примерно, но не е необходим, тъй като не се измества сходимостта на колелата, вече веднъж регулирано от кормилните накрайници.

Поздрави на всички ентусиасти.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 22 Яну 2011, 0:50

Diavollo написа:Колеги, на мен ми е заминал шарнира на въпросния носач и ме интересува в столицата къде се рециклират. От написаното става ясно че рециклираните карат по около 20 000 км, но това е 1 г. при моето каране, т.е. ако всяка година трябва да ги рециклирам малко се обезмисля процедурата, защото като сложиш и разходите за стенд, сваляне и качване, то сметката е пак същата :(

Все пак кажете къде в София мога да си ги рециклирам, за да ида и да поразпитам на место...

В слатина до линиите на ПЖИ-то има едно денонощно капанче за цигари и алкхол точно до него БУЛКАР СЕРВИЗ ,пробвал сам го надежден е :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 22 Яну 2011, 12:07

колеги а кои са по добри swag или moog

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 22 Яну 2011, 18:41

Сваг неискам и да го коментирам,Муг е доста по добре ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 29 Яну 2011, 13:11

В София срещу окръжна болница, синьо хале, фирмата е жизет...аз шарнири от много години не съм купувал ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 29 Яну 2011, 17:03

_65536_kb_sec_ написа:за какво ще минаващ "стенд" (или както го разбирам - реглаж) при смяна на носачи ??? :roll:

Еми след смяната на горните и долните носачи,34ката няма да ти казвам как отвори колелата!!! Все едно нямаше кормилни накрайници!!! Като минах реглажа колата се промени тотатлноо!!!! Даже волана се втрърди!!!

След смяна на такива неща,задължително,ама задължително сходимост на предница!!!!

То е хубаво да се прави на 15 000 км независимо дали сменяте нещо,за хората с 17ки и 18ки даже е хубаво и на по 7000 8000 км да се прави щото по-бързо се разебава реглажа!!!!

Това го казвам от личен опит!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 29 Яну 2011, 18:39

А някой знае ли каква е разликата в теглото на алуминиев и железен носач ??? Не бях се замислял но ако може отчетирите да се спестят 10-сетина килограма би било мнооооого добре. Та ако някой има инфо да сподели
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 29 Яну 2011, 18:43

1-2кг може но 10кг само от два носача няма как да стане,имам ги и двата носача и не ми е проблем да ги измеря ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 29 Яну 2011, 21:41

S_h_e_f_a написа:1-2кг може но 10кг само от два носача няма как да стане,имам ги и двата носача и не ми е проблем да ги измеря ;)
Ако не е проблем мерни ги че тия неща в момента най ме вълнуват.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Яну 2011, 23:49

slavianko написа:
S_h_e_f_a написа:1-2кг може но 10кг само от два носача няма как да стане,имам ги и двата носача и не ми е проблем да ги измеря ;)

:OT:

Отслабни и ще намалиш теглото :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 30 Яну 2011, 11:14

Zubcho написа:
slavianko написа:

:OT:

Отслабни и ще намалиш теглото :)
Не мисля че някога съм имал нужда точно от отслабване.

ПредишнаСледваща

Назад към E34