въпрос за уплътнения на предни прозорци седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
въпрос за уплътнения на предни прозорци седан
здравейте колеги,
става въпрос за уплътненията на предните прозорци на седан. с времето при сваляне и качване на прозореца са се наблъскали с боклуци и сега като измия колата и сваля прозореца започва да маже разни гадости по прозореца. вчера пробвах да ги зачистя с мокро парцалче и доста гадости излезнаха. но проблема пак си остана сега даже вече маже и от вътрешната страна след моята интервенция. та въпросът ми е има ли начин да се изчистят тези уплътнения без да се налага да разглобявам вратата за да извадя уплътненията.
благодаря предварително на всички отзовали се колеги
става въпрос за уплътненията на предните прозорци на седан. с времето при сваляне и качване на прозореца са се наблъскали с боклуци и сега като измия колата и сваля прозореца започва да маже разни гадости по прозореца. вчера пробвах да ги зачистя с мокро парцалче и доста гадости излезнаха. но проблема пак си остана сега даже вече маже и от вътрешната страна след моята интервенция. та въпросът ми е има ли начин да се изчистят тези уплътнения без да се налага да разглобявам вратата за да извадя уплътненията.
благодаря предварително на всички отзовали се колеги
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: въпрос за уплътнения на предни прозорци седан
Ами за да ги изчистиш да станат като нови предлагам да махнеш корите и уплътненията.Но това при по топло време освен ако нямаш гараж де.Махаш ги и почваш от край до край да ги чистиш.После стъклото слагаш ги пак на колата и си ти.

- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Колега разглабване сваляи джамо и изчисти оплатненията хубаво и твае но сега времето не подходящо
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
мерси колеги.
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 530i
- Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
И аз имам питане относно уплътнението на прозореца: просто е премачкано (в горния заден край на предна лява врата) ~15 см и така си е "застинало". Може ли да се оправи по някакъв начин?Опитвах с отвертка и с други средства - оправям го, но при следващото отваряне/затваряне на прозореца - пак се запрята. Хванало си е калъпа, тъй да се каже.
Ако някой се е справил с подобен проблем, моля да сподели.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
rocky66 написа:И аз имам питане относно уплътнението на прозореца: просто е премачкано (в горния заден край на предна лява врата) ~15 см и така си е "застинало". Може ли да се оправи по някакъв начин?Опитвах с отвертка и с други средства - оправям го, но при следващото отваряне/затваряне на прозореца - пак се запрята. Хванало си е калъпа, тъй да се каже.
Колега, и при мен беше така. Причината при мен беше, че самото стълко не беше регулирано както трябва и имаше толеранс да се измества напред. Свалих кората и под кората има една регулираща "щанга" с болт 6-чка, която е хваната за ламарината на вратата. Свали прозореца до долу, отвий с ключе 10 болта, натисни щангата НАДОЛУ и затегни болтчето. Ще се оправи

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
А ако е от дълго време проблема с затиснатото уплтнение затваряш прозореца /след като си го регулирал/ уплътнението го наместваш както трябва подпъхваш нещо между стъклото и самото уплътнение и го нагряваш с сешоар или пистолет за горещ въздух малко оставяш го да истине и после процедурата пак 1-2 пъти.Внимавай да не почне да се топи или да счупиш стъклото в студеното с нагряване.

- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 530i
- Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
Благодаря ви SHTILL и shengi за отговорите!
Сега свързвам нещата и с още един малък проблем: стъклото се движи съвсем бавно напоследък.
Явно ще се отваря за реглаж
Сега свързвам нещата и с още един малък проблем: стъклото се движи съвсем бавно напоследък.
Явно ще се отваря за реглаж

8 мнения
• Страница 1 от 1