Масла за BMW E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2001г.
Re: Масла за BMW E39
Nikolay86 написа:vladypetrov написа:Кастрол колега.
Колега разгледай търговския разделПо-евтино ще дойде 5w30 BMW long Life,което е добро за твоя мотор,аз лично с такова карам сега
Ами колега, дай ми някакво име на човек който да търся

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Разгледай тук: viewforum.php?f=63
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
vladypetrov написа:
Еми ако няма никаде другаде по ефтино масло ще зема от това, филтера е БОШ казаха че нямат Мале или Ман. А относно маслото разпитах едни майстори на двигатели и ми казаха че по принцип такова масло се сипва на нови коли, докато моята казват че мотора бил износен не знам си кво и т.н. казват че може и да го излапа тва масло за норматив. Колата ми е на 260000км. Твоето мнение предполагам остава да сменя маслото и да сложа 5в30 предполагам ?? (чуда се на сякаде различно казват и не знам какво да права)
Как така ще ти казват, че мотора ти е износен....? Ти до сега с какво масло я кара и за 10хил коло долива.... моята е на 205 хил някъде и за 15 хил със 5/30 БМВ масло ( с такова я карам) бях долял 1 литър защото я държа на мах на щеката...
Пробвай си намери филтър МАЛЕ или МАН от друго место... може и с бош ама...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:vladypetrov написа:
Еми ако няма никаде другаде по ефтино масло ще зема от това, филтера е БОШ казаха че нямат Мале или Ман. А относно маслото разпитах едни майстори на двигатели и ми казаха че по принцип такова масло се сипва на нови коли, докато моята казват че мотора бил износен не знам си кво и т.н. казват че може и да го излапа тва масло за норматив. Колата ми е на 260000км. Твоето мнение предполагам остава да сменя маслото и да сложа 5в30 предполагам ?? (чуда се на сякаде различно казват и не знам какво да права)
Как така ще ти казват, че мотора ти е износен....? Ти до сега с какво масло я кара и за 10хил коло долива.... моята е на 205 хил някъде и за 15 хил със 5/30 БМВ масло ( с такова я карам) бях долял 1 литър защото я държа на мах на щеката...
Пробвай си намери филтър МАЛЕ или МАН от друго место... може и с бош ама...
Колега знае ли ми дошата тая кола с какво масло е карана, значи зех я преди 1 месец от хора от БГ, и на талончето пише че са сипвали масло Кастрол, а може и обикновенно масло да са сложили.Значи като я зех колата щеката беше на макс, карал сам я около 1000км и дигнах щеката и беше на минимума, но след като смених филтера на картерните газове, сега след като долях ще засеча колко км ще мина и ще видя колко дарпа или направо ще си сменя маслото с ново и ще го засеча и така. Относно майсторчетата вески говори кво си знае и вече не знам какво да права
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
ааа така не е хубаво да караш кола с някакво масло.... поръчваш 8 л- 5/30 БМВ масло от митака 7- 7л за мотора и 1 за доливане да имаш .... и тога ще видиш какво и що му е на мотора и разход и т.н.
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:ааа така не е хубаво да караш кола с някакво масло.... поръчваш 8 л- 5/30 БМВ масло от митака 7- 7л за мотора и 1 за доливане да имаш .... и тога ще видиш какво и що му е на мотора и разход и т.н.
Утре ще го търся, да ми каже цена и да му поръчам няма какво да чакам, изобщо не знам предните собственици с какво масло са карали.

- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Здравейте колеги.Карам колата със Castrol edge 5w30.Това масло се води long life доколкото знам.На какви километри трябва да го сменям?Колата ми е на 220 000 и от сервиза ми казаха на 10 000 но аз си мисля че трябва да е поне на 15 000.Какво е вашето мнение?
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
На15000 няма проблем! 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
van_helsing написа:На15000 няма проблем!
То на 15 000 добре..но на колко го дават тоя 5w30"Castrol Edge"?Сега от Германия,ще взема или от него или BMW 5w30(с каквото си карам и сега),на което ми хареса повече цената

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
тук се повдигна много важен въпрос за изминатите километри след смяна... гледам мнения от 8 до 28к км
...
има ли някъде спецификация по въпроса
и още... имам чувството че термина long life се тълкува рзнообразно...

има ли някъде спецификация по въпроса

и още... имам чувството че термина long life се тълкува рзнообразно...
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колеги малко по назад сам отбележил на колко километри се сменя по разни каталози и майстори
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Ето колеги още една извадка.Дано е полезна .
Има доста неща.
http://silentbob.bplaced.net/albums/BMW ... otoren.pdf
http://silentbob.bplaced.net/thumbnails.php?album=5

http://silentbob.bplaced.net/thumbnails.php?album=5
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Днес поразгледах и книжката на колата и се оказа следното.
1.за дизел 2.5ТДС са следните масла-
0W-30/5W-30., 5W-40/5W50., 10W-30., 10W40/10W60
2.за бензин 520i,523i,528i,535i,540i
15w-40., 10w-40., 10w-30., 5w-30., 5w-20.
3.за fahrzeuge mit diesel -oder benzinmotor
die von bmw individuell freigegebenen spezialole erfahrensie bei ihrem bmw servic
Много ми е интересно, защо никъде не е упоменато, за лонг лаиф?
И дали в такъв случай е задължително като се купува масло да се гледа за ЛЛ?
Обърнете внимание и на температурните показания като за 10w температурата е от -20,което предполагам няма да навреди на турбото при студените стартове.
Ето и снимка на таблицата.http://plam81.snimka.bg/automobiles/raz ... 2.22063085
А в ето тази таблица е противоречива спрямо 10в-60 за М51
Какво мислите колеги по кой критерий да се избира?
Колкото повече се ровя повече започвам да се бъркам.
1.за дизел 2.5ТДС са следните масла-
0W-30/5W-30., 5W-40/5W50., 10W-30., 10W40/10W60
2.за бензин 520i,523i,528i,535i,540i
15w-40., 10w-40., 10w-30., 5w-30., 5w-20.
3.за fahrzeuge mit diesel -oder benzinmotor
die von bmw individuell freigegebenen spezialole erfahrensie bei ihrem bmw servic
Много ми е интересно, защо никъде не е упоменато, за лонг лаиф?
И дали в такъв случай е задължително като се купува масло да се гледа за ЛЛ?
Обърнете внимание и на температурните показания като за 10w температурата е от -20,което предполагам няма да навреди на турбото при студените стартове.

Ето и снимка на таблицата.http://plam81.snimka.bg/automobiles/raz ... 2.22063085
А в ето тази таблица е противоречива спрямо 10в-60 за М51
Какво мислите колеги по кой критерий да се избира?
Колкото повече се ровя повече започвам да се бъркам.

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, колега не виждам нищо притиснително да ползваш масло 10W60
Няколко пъти съм споменавал че карам с:
10W60 - 525 TDS
и
10W60 - 850CI
По отношение на М51 имам табелка на която си пише- 10W60
Аз съм изключително доволен от маслото. Много колеги мои приятели покрай мен
започнаха да слагат от това масло и са много доволни. Аз лично никога не ползвам дадено масло
в пълния му капацитет, смисъл - 10 000 - 12000 км.
Преди време се запознах с човек, който е имал сервиз за масла в Америка и над 20 г. опит.
Неговите думи бяха че върху маслото оказват влияние много фактори и затова се сменя на различни км.
Примерно: дали се кара колата само в града или извън града в топло, студено и т.н.
Аз лично сменям маслата на моите коли на - 7 000 км. и по възможност винаги преди началото на лятото.
По отношение на W12, лятото покрай тази кола не може се стои, става въпрос за адска жега, правим си майтап че може
по едни пържоли да хвърлим на предния капак, идеята с маслото 10W60 е заради втората чифра, маслото си запазва качествата при доста високи работни температури.Аз лично не зависимо че съм минал 3 000 км. през миналата година с маслото което е в нея ще го сменя преди лятото.
Успех

10W60 - 525 TDS
и
10W60 - 850CI
започнаха да слагат от това масло и са много доволни. Аз лично никога не ползвам дадено масло
Преди време се запознах с човек, който е имал сервиз за масла в Америка и над 20 г. опит.
Неговите думи бяха че върху маслото оказват влияние много фактори и затова се сменя на различни км.
Примерно: дали се кара колата само в града или извън града в топло, студено и т.н.
Аз лично сменям маслата на моите коли на - 7 000 км. и по възможност винаги преди началото на лятото.
По отношение на W12, лятото покрай тази кола не може се стои, става въпрос за адска жега, правим си майтап че може
по едни пържоли да хвърлим на предния капак, идеята с маслото 10W60 е заради втората чифра, маслото си запазва качествата при доста високи работни температури.Аз лично не зависимо че съм минал 3 000 км. през миналата година с маслото което е в нея ще го сменя преди лятото.
Успех

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Peter Angelov написа:Здрасти, колега не виждам нищо притиснително да ползваш масло 10W60![]()
10W60 - 525 TDS
и
10W60 - 850CI
Успех
Mоже и да не се обиждаш, може и да не го осъзнаваш, но колега ти за мене си маниакално луд граничещо със абсолютната простотия! Това е моето мнение за масло 10/60 и сложено на ТДС и сменено отново на 3000км! Просто е уникално смешно!