бмв е36 гасне,няма мощност..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is M42
бмв е36 гасне,няма мощност..
Здравейте на всички!
Имам един много странен проблем с е36, която не отдавна си взех. Значи, проблема е следният-само при мокро време колата започва да губи мощност в движение и се тресе цялата и угася.Прави го при мокро време, когато си поиска. След като угасне я запалвам без проблем, и започва на място да се тресе и угася или тръгвам и в движение угася. Натискам педала на газта и няма газ, направо не знам вече. Носих я на сервиз, уж токовете били добре, свещите също, делкото и всичко е добре. Компютъра извадиха и той бил добре,просто не знам вече. После като извадиха отново компютарът казаха.че от него била причината и го оправиха...И днес...започна да се топи снега и пак същото..
ПОМОГНЕТЕ МИ МОЛЯ ВИ!ДАЙТЕ МИ ИДЕИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ТАКИВА!
Имам един много странен проблем с е36, която не отдавна си взех. Значи, проблема е следният-само при мокро време колата започва да губи мощност в движение и се тресе цялата и угася.Прави го при мокро време, когато си поиска. След като угасне я запалвам без проблем, и започва на място да се тресе и угася или тръгвам и в движение угася. Натискам педала на газта и няма газ, направо не знам вече. Носих я на сервиз, уж токовете били добре, свещите също, делкото и всичко е добре. Компютъра извадиха и той бил добре,просто не знам вече. После като извадиха отново компютарът казаха.че от него била причината и го оправиха...И днес...започна да се топи снега и пак същото..
ПОМОГНЕТЕ МИ МОЛЯ ВИ!ДАЙТЕ МИ ИДЕИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ТАКИВА!
Последна промяна bmw-318 на 08 Яну 2011, 22:51, променена общо 1 път
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: бмв е36 гасне,няма мощност..
Еми щом е само при мокро време , провери си първо ламбда сондата и кабелите към нея ...
Най -добре когато започне да ти прави проблеми , директно откачи буксата на сондата , ако се оправи , сещай се ...
Най -добре когато започне да ти прави проблеми , директно откачи буксата на сондата , ако се оправи , сещай се ...
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
може да е от кабела на сондата да се е допрел до генерацията и да се е забелил и кат е мокро да окасява
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
metodi80 написа:Еми щом е само при мокро време , провери си първо ламбда сондата и кабелите към нея ...
Мето,проблема с тази проклета букса на Ламбда сондата не може ли да се премахне и да се запоят проклетите жици,после изолирбанд и твае.После ако се стигне до съответната и смяна,режем и пак да запойм.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Срам не срам искам да ви попитам къде се намира тази ламбда сонда?
Толкова неща чух за нея.
И при работещ двигател ли да извадя буксата към нея?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:metodi80 написа:Еми щом е само при мокро време , провери си първо ламбда сондата и кабелите към нея ...
Мето,проблема с тази проклета букса на Ламбда сондата не може ли да се премахне и да се запоят проклетите жици,после изолирбанд и твае.После ако се стигне до съответната и смяна,режем и пак да запойм.
Ми ако се види , че е прекъснат кабела някъде може да се запои (само трябва да се ползва поялник на който корпуса му е замасен). След това изолирбанд не е добра идея (с времето ще падне ), по скоро термосвиваем шлаух е по-добър вариянт.... , и готово ... Сега дано не почнат някои колеги , че не трябвало да се запоява на сондата и т.н., щото тоя коментар сме го коментирали много пъти ... Пак казвам , че МОЖЕ да се запоява на сондата , само поялника трябва да е ЗАМАСЕН !
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Колеги..здравейте!
Проблема май се откри.Днес занесох колата в един друг сервиз, човека я закачи на лап топ и веднага изписа,че има проблем с ламбда сондтата.Човека изчисти грешката и каза да карам така и ако пак го направи веднага да я закарам там отново да я закачим и ако покаже същата грешка значи е от сондата...Иии отидох на работа и вечерта като си тръгнах и стана ад, колата прекъсва изобщо не иска да върви,не се фурсира или ако се изфурсира се оправя за малко и като пуснеш газта отново почва да прекъсва и тресе..Оставих я на пътя и утре пак на сервиза.
Искам да ви попитам ако купя нова ламбда сонда трябва ли да взема и катализатор?Защото забелязах, че откакто махнах катализатора и колата започна да прави това.Така и така ще купувам..
Благодаря ви много засъветите!
Проблема май се откри.Днес занесох колата в един друг сервиз, човека я закачи на лап топ и веднага изписа,че има проблем с ламбда сондтата.Човека изчисти грешката и каза да карам така и ако пак го направи веднага да я закарам там отново да я закачим и ако покаже същата грешка значи е от сондата...Иии отидох на работа и вечерта като си тръгнах и стана ад, колата прекъсва изобщо не иска да върви,не се фурсира или ако се изфурсира се оправя за малко и като пуснеш газта отново почва да прекъсва и тресе..Оставих я на пътя и утре пак на сервиза.
Искам да ви попитам ако купя нова ламбда сонда трябва ли да взема и катализатор?Защото забелязах, че откакто махнах катализатора и колата започна да прави това.Така и така ще купувам..
Благодаря ви много засъветите!
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Нямаш нужда от катализатор колега, смени си просто ламбда сондата и всичко ще е ок
Think. Believe. Dream. Dare...
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Привет на всички! Днес занесох колата на сервиза и само докато я запалиш започва да се тресе цялата,страшна гледка.Майстора я закачи на лап-топа и веднага излезе ламбда сондата,че има грешка и при графиката показва, че не работи.Само при фурсиране с много големи обороти започва да работи и при ниските веднага отказва.Какво да правя колеги? Ще купя оригинална сонда, но за катализатора наистина не знам какво да правя! Скъпо или не, ако сондата пак се повреди без него?? От много хора чувам, че ако се махне катализатора и сондата се разваля.Има ли нещо вярно в това?
Сигурен ли си , че е от ламбдата само ? Аз като отидох на диагностика , пича я закачи изчисти всички грешки накара ме да врътна 1 кръгче на форс , закачи я пак и тогава ми каза какво имам за смяна . Имах сходни проблеми с твоите , смених ламбдата , но се оказа и датчик разпределителен вал , после и кабели и много други дето примерно не се хващат на компа , с изтърбушен катализатор и за сега нямам проблеми със л. сондата , както и с разхода преди под 30 / 100 не спадаше. Поздрави.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bmw-318 написа:Привет на всички! Днес занесох колата на сервиза и само докато я запалиш започва да се тресе цялата,страшна гледка.Майстора я закачи на лап-топа и веднага излезе ламбда сондата,че има грешка и при графиката показва, че не работи.Само при фурсиране с много големи обороти започва да работи и при ниските веднага отказва.Какво да правя колеги? Ще купя оригинална сонда, но за катализатора наистина не знам какво да правя! Скъпо или не, ако сондата пак се повреди без него?? От много хора чувам, че ако се махне катализатора и сондата се разваля.Има ли нещо вярно в това?
Колега , ти не четеш хубаво явно .... , откачи тая сонда от буксата и покарай колата около 20км, ако колата се оправи и работи добре (само разхода е по -висок) , тогава бегай си купи една сонда и спирай с разправията .... , ако не се оправи , значи имаш друг проблем. Тоя катализатор не го мисли , знаеш ли колко коли са без катализатор , пък си карат ... само сложи катализаторно или резонаторно гърне на мястото на катализатора ( за да не е просто права тръба там ) и след това смени сондата ... . Ако гърнето е катализаторно , то има в него едни джади , които забавят до известна степен газовтете и правят така , че сондата да не се повреди ....
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите!Утре отивам за последна диагностика и след това ще откача сондата и да видим какво ще стане. Между другото се съмнявах в този датчик на разпределителния вал.Колега, как откри, че той не работи ?
При мен в движение като отпуснех газта , оборотите падаха рязко и гаснеше. Като се изфорсира стрелката на оборотомера от 2000 об примерно падаше рязко до 400 и глъхнеше аха да изгасне. Диагностиката би трябвало да го засече поне на мен излезе , но се оказаха и пробити кабели който няма как ги засече .
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
На цедката на помпата на резервоара може да се образува лед, ако има вода и тя замръзва. Там при цедката е най-ниската точка на резервоара и водата седи там

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте.
От къде да започна..
Всеки ден се търси този прослувут проблем и няма и няма! Смених толкова много неща и няма проблема се задълбочава.
Наред с всичко това колата загря на няколко пъти..., губи антифриз а няма теч.. И днес вече дойде пиковият момент заплавам я, гасне, давам газ,мирише на бензин, не се форсира, само до 2500 оборота, отзад пуши бялооо колкото може..На всичкото отгоре забелязвам кафеви петна в антифриза.
Мисля, че вече проблема е почти открит гарнитура на глава или глава.
А това, че прекъсва как да си го обесня колеги? Меси водата с маслото и за това угасва и прекъсва,"пожара го гаси вода".
Утре мисля да я нося да и замерят компресията и да се отваря, че.. Когато имам резултати ще пиша пак.
От къде да започна..

Наред с всичко това колата загря на няколко пъти..., губи антифриз а няма теч.. И днес вече дойде пиковият момент заплавам я, гасне, давам газ,мирише на бензин, не се форсира, само до 2500 оборота, отзад пуши бялооо колкото може..На всичкото отгоре забелязвам кафеви петна в антифриза.
Мисля, че вече проблема е почти открит гарнитура на глава или глава.
А това, че прекъсва как да си го обесня колеги? Меси водата с маслото и за това угасва и прекъсва,"пожара го гаси вода".
Утре мисля да я нося да и замерят компресията и да се отваря, че.. Когато имам резултати ще пиша пак.

15 мнения
• Страница 1 от 1