320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: 320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!

Мнение от Zagy » 09 Яну 2011, 20:32

Проблема според мен ще е да докаже, че именно в тоя първия сервиз е станала щетата. Много трудно ще изкара успешен край на едно евентуално дело.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Яну 2011, 21:40

ами на диагностиката се вижда,че няколко км след излизането от сервиза турбината е тотална щета,нали? шанса е нищожен 200000км например никви ядове с турбото и изведнъж 20км след напускане на сервиз бум! ако се направи експертиза ще се докаже че е имало нещо което е попаднало при перките,това си е един вид немърливост която ще струва на колегата към 2000лв
да не говорим че 100% е нямало касови бележки и тн.ако ги зачеше по доста показатели ще има пропуски и едно турбо ще е направо подарък ако се разминат само!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 10 Яну 2011, 0:49

Съгласен съм с колегата,че трябва поне да опиташ да си потърсиш някъква компенсация(от първия сервиз)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Яну 2011, 0:54

От опит глава не боли, но според мен не трябва да очаква каквото и да било за съжаление.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 10 Яну 2011, 11:59

За цените първо да кажа. От Германия 1450 лв с включена доставка. От Англия 1350 с включена доставка. И за двете по една година гаранция. Основно неудобство е, че при нужда от рекламация турбината трябва да се връща там, онтово чрез доставка. Иначе нямат претенции никакви относно монтаж. Нашити продавачи тук ни товарят по близо 1000 лв. на турбина, че и отгоре.
За компенсации от сервиза тепърва ще си говорим с ония нещастници.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 10 Яну 2011, 12:02

Даже и да не стане за парична компенсация,ако се чувстват поне малко виновни и ако има и капка професионализъм,могат да те компенсират и под друга форма.Безплатна смяна на части,диагностика или........абе може 1000 неща.Но на всяка цена си потърси правата,за да си имат едно на ум за в бъдеще,а и ....така трябва.Успех с намирането на новата турбинка и пиши как е :yes:
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Яну 2011, 12:48

kiko написа:сега това верно,че е малко наивно но защо не отидеш в първия сервиз и не искаш някаква компенсация за турбината?щом черно на бяло се вижда кога и как е била при тях и резултата после,ти тези данни в компа на колата не можеш да ги манипулираш и тн.нищо не губиш ако си потърсиш правата,щом са некадърни да си плащат за това
при евентуално дело 90% си го спечелил

много ще бъде сложно да ги осъди за каквото и да били - дори да има документ, че колата е била там и какво е извършвано.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 10 Яну 2011, 13:23

За съдене и дума не може да става, дори през ум не ми минава. Те са един най-обикновен гараж и не дават документи и гарации за каквото и да било. Ще се опитам по друг начин да ги накарам да помислят по въпроса, но се съмнявам, че ще има резултат.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Яну 2011, 14:41

Цените, който си дал за турбина са доста добри, но сигурен ли си, че не купуваш рециклирана турбина ??
Имай го и това в предвид...да не стане така да плащаш по-малко пари за нова, а да ти дадат рециклирана за повечко парички... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 10 Яну 2011, 15:05

Това би било страшно! Но мисля, че турбините са си нови. Не ги поръчвам директно аз, а човек, който се занимава с доставка от известно време и има добри контакти. Освен това сигурно ще си личи ако е рециклирана, все пак е ползвана, нали!? По думите на моя познат стоките пристигат в заводски опаковки, с гаранционна карка, на която са отбелязани производствен номер и дата на производство. Освен ако не съм най-големия карък на света, би трябвало всичко да е наред.
И като стана въпрос за липса на късмет да ви разкажа нещо ужасно. Вечерта преди да влезе колата в сервиз я оставих на един паркинг. Разбрахме се с приемчика от сервиза да изпрати на другия ден автовозче да я докараме до бокса. Идват онези симпатяги и започват товарянето...назаден. Колата я закачиха с теглича за лебедка и дърпат. Като се качи колата до чупката на платформата задра отдолу. За да я повдигнат малко сложиха едни къси дъсчици под гумите. И пак дърпат. Да, обаче като се извъртя половин оборот на колелото колата слезе от дъските и пак задра, в това време лебедката дърпа и... Скъса се тегличът и видях как колата ми се засили, слезе от платформата и полетя към един стълб на лампа. Ужас! Удари се, върна се назад, залюля се и охлузи предната броня в един нисък бордюр. Счупиха се част от решетките на бронята, скъсаха се щипки отстрани, одра се отдолу. Побеснях!! Един от двамата специалисти ми вика, че трябвало да съдя БМВ за скапан теглич. Представете си каква наглост. А ги предупредих, че колата трябва да се качи напред, да има човек вътре, да сложат по-дълги дъски...Два пъти ги предупредих, а те ми се хилят и викат, че са качвали мнго коли и нямало страшно.
Единият от тях, дето се правеше на най-разбирач, вика, че не може да поеме отговорност. Бил само работник и да съм се обарнел към шефа на сервиза. После говорих с единия оправител и той каза, че щели да се ОПИТАТ да я оправят!!! Та сега да видим.
Не ми си правеха скандали, защото съм зависим от тях за качеството на ремонта. Ако не оправят колата, обаче, ще им направя една хубава антиреклама, та сами да си я харесат.
Единственото хубаво нещо, което стана е, че светна лампата. Пазачът вика, че не светила от две години.
Ха каже сега вие..

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Яну 2011, 15:13

Кола се качва на репартак... НАПРЕД!
При това за мен поне е задължително вътре да има човек!!
Махаш тапата, завиваш куката (хубаво! С помощта на отвертка!) закачат я, влизаш в колата...за всеки случай...

Не си внушавай, че си зависим от тях - те са ти одрали колата - те са ДЛЪЖНИ да си отстранят щетите за тяхна сметка, друже!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Яну 2011, 22:37

nako-bako написа:...

:shock: и това се случва в уважаващ се сервиз
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Яну 2011, 22:47

страшен късмет ... колата си е вървяла, всичко и е било наред и може би дълго време нямаше да има ремонти, а сега
турбина, че и тази случка с качването ... м/у другото колкото и пъти да ми се е наложило да се качва кола по този начин, винаги съм бил вътре

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 10 Яну 2011, 22:59

Аве,колега ти си голям карък бе :!: Още в самото начало ми беше ясно, какво се е случило с турбината ти :idea: Но тъй като сме в БГ единственното което може да се направи е да го набиеш тоя лайняр дет ти скапа турбото,тука в БГ виновен майстор не съм видял :idea: Някой по нагоре беше писал да те обезщетят, ако не с пари с труд по колата,не им давай да я пипнат повече тия некъдърници.За вторите от реномирания сервиз също няма да коментирам :idea: ако тази случка беше на пътя и се стигне до там неуправляема кола да хукне в насрешното не ми се мисли :ranting:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 11 Яну 2011, 0:08

Е тва твоето наистина е голям карък. :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към E46