Питане за носачи
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Питане за носачи
zaharin3 написа:цената е за нови носачи марката не я погледнах.но със сигурност от там ще ги купя че моите вече само аз ги карах 30 хл. и свършиха.
а че са по евтини не ме притеснява дали ще карат 40 или 50хл. примерно.
читави носачи под 120 лв няма и говорим за марки като ленфьордер или бмв или феби...
А за кво са ви нови носачи,като може да си рециклирате оригинален бмв носач за 20 лв и да ви изкара над 50 000 км... Аз съм така и съм адски доволен...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- mom4eto
- Потребител
-
- Кара: e34 525tds
- Мечтае да кара: m5 e60
Забравяте , че алуминиевия носач е капсолован и не може да се рециклира ..
Coulthard написа:БМВ са ненадминати в умението да създават буквално интимна връзка между колата и шофьора (май съм за лекар)
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
mom4eto написа:Забравяте , че алуминиевия носач е капсолован и не може да се рециклира ..
Тъй ли?!

Аз пък що съм виждал вече 3 носача рециклирани, като последния е пресен пресен от преди 2 дни?!

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
VesoPesa написа:mom4eto написа:Забравяте , че алуминиевия носач е капсолован и не може да се рециклира ..
Тъй ли?!![]()
Аз пък що съм виждал вече 3 носача рециклирани, като последния е пресен пресен от преди 2 дни?!
Ах,ей за тва чакам подобна тема,къде и как се рециклират,че вече втори комлект носачи купувам(бг улици),доколкото съм се заглеждал изглежда едно цяло и не мисля как може да стане слагането на новия шарнир и закрепянето му???
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
momo-1st написа:VesoPesa написа:mom4eto написа:Забравяте , че алуминиевия носач е капсолован и не може да се рециклира ..
Тъй ли?!![]()
Ах,ей за тва чакам подобна тема,къде и как се рециклират,че вече втори комлект носачи купувам(бг улици),доколкото съм се заглеждал изглежда едно цяло и не мисля как може да стане слагането на новия шарнир и закрепянето му???
Дупчат, мажат, правят, струват и рециклират.
За мен това е вариант, но смятам, че е по-добре да оправят улиците, а не да се правят някакви магарии, само и само да ни излезе по-евтино.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- jogr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: MIG29
Нека колегите да споменат информация относно рециклирането на шарнира на носача и дали това рециклиране става за нещо или след 2 месеца пак се разтропва? Защото ако рециклираните държат то тогава сменяме само тампона и от към вложения става екстра - за какво всеки път да им давам по сумати пари само за едното парче метал!
И сега се сетих, като казах тампони - в една тема преди време бях прочел, че на алуминиевият носач тампона не се подменял, а само на железния? До колко това е вярно оставам на вас да кажете.
Малко сметки ако станат така нещата:
- един тампон на Лемфьордер - 20лв.
- рециклаж около 20лв???
И за 40лв. си имаш нов носач..... нали правилно съм разбрал
Идеята не е само да ти излезне по-ефтино, ами да не набиваш напразно парите си. А това за пътищата съм напълно съгласен, но там думата я има друг!
И сега се сетих, като казах тампони - в една тема преди време бях прочел, че на алуминиевият носач тампона не се подменял, а само на железния? До колко това е вярно оставам на вас да кажете.
- рециклаж около 20лв???

Идеята не е само да ти излезне по-ефтино, ами да не набиваш напразно парите си. А това за пътищата съм напълно съгласен, но там думата я има друг!
- mom4eto
- Потребител
-
- Кара: e34 525tds
- Мечтае да кара: m5 e60
VesoPesa написа:mom4eto написа:Забравяте , че алуминиевия носач е капсолован и не може да се рециклира ..
Тъй ли?!![]()
На 3-4 места ми го казаха това и с такова впечатление останах

Coulthard написа:БМВ са ненадминати в умението да създават буквално интимна връзка между колата и шофьора (май съм за лекар)
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
jogr написа:Нека колегите да споменат информация относно рециклирането на шарнира на носача и дали това рециклиране става за нещо или след 2 месеца пак се разтропва?
Аз горните ги рециклирах пролетта и от тогава съм минал 15-20 000 км без да имам никакви проблеми. Човека ми каза, че ще карат 15-20 000 км. Е, минах ги и още не са се рахлопали. Та, стига да са направени както трябва няма проблем. Само сменям тампони и тва е.
Zubcho е прав , и аз няма да имам нищо против да си купувам носачи по 150лв и нагоре ама ако карам по свестни пътища и тогава ще го сменям на 8-10 години. Затова рециклирайте си ги, ще ви излиза приблизително 40-50лв на носач с хубави тампони. Иначе рециклирането на шарнира се състои в отварянето отзад на шарнира ( с изрязване ) ,смяна на пластмасовата глава по която лагерува шарнирния болт , пълни се с грес и се затваря и изрязаното капаче. Сполучлив вариант , от март карам така ( всеки ден се пали колата и работя с нея ) и нямам никакви оплаквания. Само една препоръка слагайте си по-твърди тампони ( или някои ом казват усилени може би ) или ако слагате стокови обърнете плътната част по посока на натоварването , колите са ни тежки и пътищата лоши та това мисля е по-добрия вариант , като забиеш спирачки и няма мърдане наляво надясно и по неравен път да си .Успех. 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
mom4eto написа:VesoPesa написа:Аз пък що съм виждал вече 3 носача рециклирани, като последния е пресен пресен от преди 2 дни?!
На 3-4 места ми го казаха това и с такова впечатление останах.... Къде ти го рециклираха ?
Колега, носачите не са мой и не знам къде са правени

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Аз знам носачите са мой и от личен опит ви казвам,че не се преебават след 2 месеца,мойте изкрепиха около 40 000 км,за 20 лв мисля че е добре.
Пишете ми на лично и щье ви дам телефона на човека,живее в село Требич до софия и работи добре.
Правилно си разбрал!
Пишете ми на лично и щье ви дам телефона на човека,живее в село Требич до софия и работи добре.
jogr написа:Нека колегите да споменат информация относно рециклирането на шарнира на носача и дали това рециклиране става за нещо или след 2 месеца пак се разтропва? Защото ако рециклираните държат то тогава сменяме само тампона и от към вложения става екстра - за какво всеки път да им давам по сумати пари само за едното парче метал!
- рециклаж около 20лв???
Правилно си разбрал!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Абе де да знам с тия реставрации
Аз на моята си купих нови.Долните метални с втулки Moog а горните си ги взех SWAG без селен втулки и сложих LEMFÖRDER за Е32 750 Колата заспа общо ми излезе 330 лева и да ви кажа не съжалявам.А отностно рециклирането излиза по-евтино ама за колко време,пък и ще излезе околу 200 лева разликата е малка и за мен не си заслужава.Поздрви 

- Tunderbimmer
- Потребител
-
- Кара: e30 Комбинизон, E39 Комбинизон
- Мечтае да кара: Е60 MPower Hurricane RS или RR
- Детайли за колата: Е30-ката стегнат и приятен външен вид / Е39-ката меко казано добра.
Колеги относно алуминиевите носачи ще споделя малко опит от работата ми в сервиз преди години.Значи всичко се прави на промишлена преса с изработен дорник с точния външен диаметър на тампона, шарнира и тн.Повдига се на подходяща височина за да може при натиска от горе тампона да излезе от долу.След това по същият начин се набива новия, първоначално леко се причуква да влезе равномерно от всички страни и после нагласяме дорника и НАТИСК.Докато се стигне момент в който просто попада до дъното на леглото и спира.Това е всичко. Успех. 

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Ако имаш пари, дето не ти трябват- да, не си заслужава. Но ако не си пачка- определено си заслужава. Аз също съм правил доста пъти, на различни коли носачи, шарнири... между 15 и 30 лв на бройка излиза, ако някой иска- ще го свържа с майстора, но е далече от столицата. Човека си работи съвестно, шарнирите изкарват най-малко по 20 000 км., при мен / карам по абсолютно лунен пейзаж..
Поздрави , колеги.
Поздрави , колеги.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Аз имам един въпрос към колегите,а тои е кой по колко километра е изкарвал с различните марки носачи или рециклирани? Защото за мен 20 000км са нищо за един носач,а камо ли за мен,което не ме устроива никък 

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4